Pečení kvasového chleba
V kurzu „Pečení kvasového chleba" s Pavlou Machovou se naučíte péct domácí, voňavý chléb.
s lektorem Pavla Machová
Přihlásit se
Máte již založený profil? Přihlaste se kliknutím zde.
Ještě u nás nemáte účet? Založte si profil zdarma kliknutím zde.
V kurzu „Pečení kvasového chleba" s Pavlou Machovou se naučíte péct domácí, voňavý chléb.
s lektorem Pavla Machová
V kurzu „Pečení kvasového chleba" s Pavlou Machovou se naučíte péct hned dva typy chleba - bez rozkvasu a s rozkvasem. Rozdíl mezi chleby Pavla vysvětlí ve svém kurzu. Upéct domácí chléb podle návodu Pavly Machové zvládne určitě každý.
Nejprve se naučíte, jak si připravit kvásek, protože dobrý kvásek je základem pro upečení dobrého chleba. Dozvíte se, jaké používat mouky. Každá mouka totiž není pro pečení chleba vhodná a už vůbec nemusí být vhodná pro založení kvásku.
Pavla Machová je pekařka samouk. Začínala stylem pokus - omyl, hledáním návodů na internetu a na vlastní kůži si vyzkoušela, jaké chyby je možné při zakládání kvásku udělat. Postupně přišla na to, jak správně postupovat, aby chlebové těsto bylo dobře připravené a vykynuté. (zobrazit celý popis kurzu)
Nabídnout své rodině nebo hostům vlastní, voňavý a nadýchaný chléb může každý, kdo Pavlin kurz absolvuje. Díky tomu, že sama prošla dlouhou a strastiplnou cestou ke skvělému domácímu chlebu, představuje v kurzu všechno postupně a detailně.
Pusťte se do pečení a DOBROU CHUŤ!
Co je kvasový chleba a z čeho se skládá, si povíme v tomto videu.
Co budeme k pečení potřebovat? Lepší je mít vše připravené, než abychom zjistili, že nám něco chybí během pečení.
Není mouka jako mouka a tak si v tomto videu povíme o tom, jaké mouky jsou na pečení chleba vhodné a jaké nikoliv.
Správný výběr a velikost ošatky je důležitá pro správné kynutí. V tomto videu si řekneme, jaké máme možnosti.
Jak si správně práci rozvrhnout a kolik času nám to vlastně všecko zabere? To se dozvíte v tomto videu a povíme si, jaké jsou časové možnosti kynutí těsta.
Kvásek je základ chleba a proto vyžaduje náležitou péči. Čeho se vyvarovat, se dozvíte už v tomto videu.
Jak to všechno začíná a jak se budeme dále o kvásek starat, to si povíme v tomto videu.
Pokračujeme v péči o kvásek a pozorujeme, jak pracuje.
Kvásek se začíná měnit, jak s ním dále nakládat a jak zpracovat jeho přebytky?
Na kvásku je již velmi patrné, že sílí a správně pracuje. Řekneme si, co se s ním může stát, když mu nedáme správnou péči.
Kvásek už má 5 dní, rychle pracuje a je silnější. Co s kváskem před pečením?
Povíme si, jak budeme postupovat dále, a připomeneme si, jak si vše časově rozvrhnout. Řekneme si, jaký je rozdíl mezi chlebem bez rozkvasu a s rozkvasem.
Jak na těsto? Správný postup a gramáž se dozvíte v tomto videu.
Jaké jsou způsoby překládání těsta a proč je to důležité, si povíme v tomto videu.
Jak správně stočit těsto, jak vysypat ošatku, jakou mouku na to použít a také jak dlouho nechat těsto kynou, se dozvíte právě v této části.
Je těsto dostatečně nakynuté? Jak nahřát troubu a jak dlouho péct? To se vše dozvíte zde.
Jak má správně znít dobře upečený chléb?
Tak co, jak se nám to povedlo?
Naučíme se další způsob pečení chleba. Připomeneme si, co je to rozkvas, a řekneme si, jak budeme postupovat v následujících videích. Zopakujeme si, jak si vše časově rozvrhnout.
Opakování je matka moudrosti - co je rozkvas a jak ho založíme. Jak nám může zkrátit a nebo i prodloužit čas, si řekneme v tomto videu.
Správný postup a gramáž při zakládání těsta s rozkvasem se dozvíte v tomto videu.
Připomeneme si překládání těsta.
Připomeneme si, jak stočíme těsto, a řekneme si, jak dlouho bude chleba kynout.
Jak poznáme, že je těsto dostatečně nakynuté? Nahřátí trouby a pečení chleba si ukážeme v tomto videu.
Povedl se chléb? Pojďme se na to podívat.
Zde můžete komunikovat s lektorem a ostatními účastníky kurzu.
Pro přidání hodnocení je nutné přihlásit se
5. 12. 2024
Z úvodního videa jsem honě nadšený. Vyzkoušel jsem hodně návodů na pečení domácího kváskového chleba. Zatím nejsem spokojený, sice není špatný, jsem puntičkář a myslím si že to musí jít ještě lépe. Tak stále uvažuji na koupení celého kurzu. Děkuji.
Dobrý den, Milane,
děkujeme Vám za Vaše skvělé hodnocení a za to, že jste si našel čas podělit se o své dojmy. 😊 Máme radost, že Vás úvodní video zaujalo! Puntičkářský přístup je u pečení kváskového chleba určitě výhodou, protože právě ty detaily často dělají ten rozdíl mezi dobrým a výborným výsledkem.
Pokud se rozhodnete pro celý kurz, určitě najdete spoustu tipů a triků, jak chleba dotáhnout k dokonalosti. Budeme moc rádi, když nám dáte vědět, jak se Vám to povedlo, a přejeme hodně úspěchů při pečení! 😊
Pavel z Kurzů pro radost
10. 6. 2024
Super kurz, videla som zatiaľ len neplatené lekcie, ale veľmi ma zaujal. Kváskový chlieb skúšam piecť už nejaký čas, ne vždy sa mi darí, ako by som chcela. Tak verím, že vďaka kurzu sa do pečenia pustím s novou energiou a pani lektorka má určite pre nás aj nejaké vychytávky.
Zdravíme vás, Moniko!
Děkujeme vám za vašich 5 hvězdiček. Jsme rádi, že vás neplacené lekce kurzu pečení kvasového chleba zaujaly. 😊 Věříme, že s pomocí kurzu získáte nové tipy a triky, které vám pomohou dosáhnout perfektního výsledku.
Potěší nás, když nám dáte vědět, jak se vám pečení daří a jestli jste objevila nějaké vychytávky od paní lektorky.
Eva z Kurzů pro radost
3. 5. 2024
Dobrý den, kurz jsem si koupila, jelikož už se dlouho pokouším o kvasový chléb a nedaří se mi. V kursu je vše velmi pěkně a podrobně popsáno, pilně jsem se podle Vás řídila, ale opět se mi chléb nevydařil. Snad byl překynutý anebo nedokynutý?? Nevím, čím to může být, chleba byl takový těžký... Můžete poradit? Díky!
Dobrý den, děkuji za váš komentář, pokud se chleba rozjel po vyklopení, byl překynutý, pak už se většinou moc v troubě nezvedne a je placatějsi. Naopak špatně nakynutý čili nedostatečně může skutečně způsobit, že je chleba těžký a nenadýchaný, taky může být slabý kvas. Nemáte náhodou fotografii na řezu?
Děkuji. Fotku, bohužel nemám. Ale podle testu mi připadalo těsto překynuté, tak jsem podle instrukcí znovu stočila a nechala 3/4 hod. ještě kynout. Možná jsem udělala i chybu v tom, že jsem těsto nechala kynout za oknem na slunci? Budu dále zkoušet!!!
To slunce může být ono, kvas potřebuje čas. Teplo ano, ale ne přímé. Jinak určitě zkousejte a kdybyste potřebovala ještě s něčím pomoci, neváhejte se ozvat
9. 11. 2023
Hezký den paní Machová.
Kurz je skvělý. Podle Vašich podrobných rad a instrukcí se mi kváskový chléb povedl hned napoprvé. I kvásek jsem si založila a vykrmila a opravdu byl silný.
Pekla jsem v malém plechu, tak je chlebík trošku hranatý. Ale nevadí, hlavně, že je dobrý.
Moc děkuji za tento vynikající kurz.
Iva Borůvková
Dobrý den, paní Borůvková, to mě moc těší, chlebík je nádherný, jste moc šikovná a přeji spoustu takových skvělých chlebiku
Objevte podobné kurzy
Téma: Kurzy vaření · Dárky pro muže · Dárky pro ženy · Dárky pro babičku · Dárky pro maminku · Dárky pro kamarádku · Dárky pro přítele · Dárky pro přítelkyni
Kategorie: Kreativita · Zdraví & fitness · Děti & maminky
1 kurz
Ahoj, jmenuji se Pavla Machová a pečení kvasového chleba se věnuji více než 6 let. Moje pečení začalo celkem nevinně. Přemluvil mě k tomu manžel. Mně se do pečení vůbec nechtělo. Nikdy to nebylo moje hobby, přesto jsem to tedy zkusila. Bohužel moje začátky byly více než děsivé. Chtěla jsem to pokořit a nevzdala jsem se. A ono se to vyplatilo.
Dnes peču s obrovskou radostí a vždy se těším z toho, když někoho mohu domácím chlebem pohostit. Protože vím, že to nemusí být vždy jednoduché, rozhodla jsem se vám předat svoje znalosti a zkušenosti, aby se pro vás pečení stalo radostí a hrou, stejně jako pro mne. Upéct skvělý chleba zvládne každý. Chce to jen trochu času, chuť naučit se něco nového a mít trochu té trpělivosti.
Ano. Pouze v případě platby bankovním převodem je třeba počítat se zpožděním 1 - 3 dny. Z tohoto důvodu doporučujeme úhradu kartou nebo online převodem.
V případě pořízení kompletního kurzu získáváte okamžitě všechny lekce naráz a můžete si je procházet bez jakéhokoliv omezení.
Ne, to bohužel není možné z bezpečnostních důvodů. K prohlížení lekcí kurzu je nutné připojení k internetu.
Ano. Zvolte ve svém profilu na www.kurzyproradost.cz/ucet/zmenit-udaje v poli Stát Slovensko (případně jinou zemi). Pak uvidíte ceny na webu v eurech a v eurech můžete i platit.
Všechny naše kurzy obsahují neplacené a placené lekce. Tento kurz obsahuje 4 lekce zdarma a 18 lekcí placených.
Naše 100% garance vrácení peněz znamená, že pokud zakoupený kurz nesplní vaše očekávání, vrátíme vám vaši platbu ze kurz zpět. Nemusíte nám vůbec nic vysvětlovat, stačí nám napsat nebo zavolat. Tuto garanci můžete využít do patnácti dnů od zakoupení kurzu.
Anna Bednářová 3 680 ×Účastníků kurzu
Lenka Chudomelová 6 857 ×Účastníků kurzu
Eva Dlouhá 5 247 ×Účastníků kurzu
Radek Pálka 2 570 ×Účastníků kurzu
Ludmila Fliegelová 506 ×Účastníků kurzu
Goran Jozić 1 402 ×Účastníků kurzu
Zdeňka Michnová 17 220 ×Účastníků kurzu
Šon Chung a Monika Brýdová 1 816 ×Účastníků kurzu
Jan Dušák 144 ×Účastníků kurzu
Kamila Brotánková 119 ×Účastníků kurzu
Všechny naše kurzy obsahují neplacenou a placenou část.
Vstup do kurzu je vždy zdarma a nikdy nezavazuje k nákupu.
U placených částí vždy platí 100% záruka vrácení peněz.
Naše kurzy můžete přehrávat kdykoliv na PC, mobilu i tabletu.
Ctibor Veleba
5. 12. 2024
Kurz je skvělý! Díky podrobným videím a jasným návodům jsem se naučil všechny kroky od přípravy kvásku až po pečení chleba. Instruktorka byla velmi srozumitelná a měla skvělé tipy, jak se vyhnout častým chybám při pečení. Líbí se mi, že si mohu kurz procházet vlastním tempem, což mi dává flexibilitu. Po kurzu jsem konečně zvládl upéct perfektní kvasový chléb, který je nejen chutný, ale i zdravý. Doporučuji každému, kdo se chce naučit péct kvalitní chleba.
Kurzy pro radost
Dobrý den, Ctibore,
děkujeme Vám za tak krásné hodnocení a pět hvězdiček! 😊 Jsme nadšení, že Vás kurz tak zaujal a že díky němu zvládáte upéct perfektní kvasový chléb. Je skvělé, že podrobná videa, srozumitelné návody a užitečné tipy od instruktorky Vám pomohly vyhnout se častým chybám a získat jistotu při pečení.
Máte pravdu, že možnost postupovat vlastním tempem je obrovskou výhodou – člověk si tak může vše v klidu osvojit. Přejeme Vám spoustu radosti z dalšího pečení a samozřejmě mnoho lahodných bochníků! 😊 Budeme moc rádi, pokud se s námi podělíte o své pekařské úspěchy.
Víťa z Kurzů pro radost