Díky kurzu „Vaříme zdravě pro děti“ objevíte kouzlo zdravého vaření kvalitních a nutričně vyvážených jídel pro nejmenší strávníky. Nemusíte se bát – zdravé vaření neznamená utrácení spousty peněz nebo hodiny strávené u plotny. V kurzu se dozvíte, jak pozvolna nahrazovat tradiční suroviny zdravějšími, jak z dětského jídelníčku ubrat bílý cukr nebo jak děti naučit jíst ovoce a zeleninu.
Lektorka Ilona Dostálová, jež se zdravou stravou dlouhodobě zabývá, vám v kurzu vaření pro děti představí řadu receptů a tipů na zdravá jídla, která budou vašim ratolestem nejen chutnat, ale přispějí také k jejich zdravějšímu životnímu stylu. Ostatně je vědecky prokázáno, že úprava stravovacího režimu může vést ke kvalitnějšímu a delšímu životu. Navíc díky absolvování kurzu získáte zdarma elektronickou kuchařku Ilony Dostálové, ve které najdete spoustu dalších úžasných a zdravých receptů.
(zobrazit celý popis kurzu)
Díky kurzu „Vaříme zdravě pro děti“ získáte řadu informací a doporučení, které se týkají nejrůznějších aditiv či umělých sladidel, bílého cukru, bílé mouky, soli, tuku nebo masa v dětském jídelníčku. Zjistíte také, jak na talíř malých strávníků zařadit nutričně hodnotné potraviny, ke kterým patří například luštěniny, jáhly, pohanka, ale i mořské řasy a další, často méně známé zdravé dobroty.
Ilona Dostálová se v dětském kurzu vaření zaměří také na doporučení ohledně poměrů jednotlivých živin nebo tepelné úpravy surovin. A co je nejdůležitější – představí vám i své nápady na to, jak vařit zdravě, aby pokrmy dětem chutnaly.
Mezi recepty, které v kurzu vaření pro děti vyzkoušíte, patří například jáhlový knedlík s pohankovou krupicí, plněné jáhlové knedlíky s pohankou, jáhlové rizoto, jáhlové kuličky nebo plněné jáhlové knedlíky s kukuřicí. A protože děti zbožňují nejrůznější kaše, nákypy či placky, předvede vám Ilona Dostálová, jak na kaši z pohankové krupice, jáhlový zeleninový nákyp s tempehem nebo třeba jáhlové placky.
Také vaši potomci zarytě odmítají veškerou zeleninu, kterou jim nabídnete? Díky našemu kurzu se dozvíte, jak zeleninu správně ochucovat a připravovat tak, že si ji zamilují i ty nejmlsnější jazýčky! Ilona Dostálová vám ukáže, jak připravit zeleninu v páře (tedy nishime), ale také jak na pečenou zeleninu, sladkokyselou nakládanou červenou řepu, tolik oblíbené batátové hranolky nebo dokonalý avokádový dip.
Velkým otazníkem bývají v mnoha rodinách luštěniny. Zapomeňte na nudné pokrmy z nich, jež známe z vlastního dětství – v našem kurzu vaření zjistíte, jak na cizrnové karbanátky, cizrnové pomazánky nebo kaše, cizrnový segedín, naklíčené mungo či japonské gomasio.
A na závěr se přesvědčíte, že i dezerty mohou být zdravé! Ilona Dostálová vám ukáže, jak připravit korpus na dort nebo jáhlový krém, jahodové řezy s agarem, pomerančovo-čokoládové řezy, pohankovou bublaninu, hruškové koláčky s drobenkou a další dobroty. Jídla z kurzu vaření budou chutnat těm nejmenším i teenagerům.
Díky kurzu „Vaříme zdravě pro děti“ zjistíte:
- jak zařadit na dětský talíř nutričně hodnotné suroviny, jako jsou luštěniny, jáhly, pohanka nebo mořské řasy
- jaká jsou doporučení týkající se poměru jednotlivých živin nebo tepelné úpravy surovin
- základní informace o aditivech, umělých sladidlech, bílém cukru, masu, bílé mouce, soli a tucích
- jak připravit zeleninu v páře nebo jak ji péct, jak na batátové hranolky, avokádový dip či zeleninu na cesty
- jak připravit cizrnové karbanátky, pomazánky, kaše nebo cizrnový segedín
- jak na zdravý dortový korpus, řezy, krémy, bublaniny a koláče
- jak připravit naklíčené mungo nebo gomasio
Jako bonus získáte elektronickou kuchařku Ilony Dostálové s řadou dalších receptů, které v kurzu nenajdete.
Rádi byste objevili i další recepty ze zdravé výživy, české či světové kuchyně? Pak si prohlédněte celou nabídku našich kurzů vaření!
Milada Stehlíková
10.5.2022
Jsem nadšená, z tohoto kurzu. Je zde pohromadě mnoho užitečných informací , jak zdravě vařit. Ráda zkouším nové recepty. Všechny části kurzu jsou velmi zajímavé, názorně je vše vysvětleno, nechybí ani recept na vytvářené jídlo. Je to perfektní kurz