Používání cookies - aby web fungoval jak má:

Abyste na webu Kurzy pro radost snadno našli to, co hledáte a nezobrazovaly se vám reklamy, které vás nezajímají, potřebujeme váš souhlas se zpracováním souborů cookies. Kliknutím na tlačítko "Souhlasím" všechny cookies jednoduše povolíte.

Cookies jsou malé soubory, které se ukládají ve vašem prohlížeči. Podle nich vás na našem webu poznáme a zobrazíme vám web tak, aby všechno fungovalo správně a podle vašich preferencí. Přehled cookies a podmínky jejich užívání si můžete přečíst zde.



 MENU

Kurz pečení chleba: Pečeme kváskový chléb

DÁREK ZDARMA:

K tomuto kurzu získáte zdarma druhý kurz:
Kurz pečení chleba: Pečeme kváskový chléb v hodnotě 2 970 Kč

Pečení kvasového chleba

V kurzu „Pečení kvasového chleba" s Pavlou Machovou se naučíte péct domácí, voňavý chléb.

5,0 5
(8 hodnocení)
  649 účastníků
Novinka

Přehrát lekce ZDARMA

Vložte svůj e-mail

— nebo —

Získat bezplatné členství
  • Registrace zdarma do 10 vteřin
  • Doživotní přístup k videím
  • Nemusíte nikam chodit
  • Přehrajete v tabletu i mobilu
  • 100% garance kvality

Popis kurzu:

V kurzu „Pečení kvasového chleba" s Pavlou Machovou se naučíte péct hned dva typy chleba - bez rozkvasu a s rozkvasem. Rozdíl mezi chleby Pavla vysvětlí ve svém kurzu. Upéct domácí chléb podle návodu Pavly Machové zvládne určitě každý.

Nejprve se naučíte, jak si připravit kvásek, protože dobrý kvásek je základem pro upečení dobrého chleba. Dozvíte se, jaké používat mouky. Každá mouka totiž není pro pečení chleba vhodná a už vůbec nemusí být vhodná pro založení kvásku.

V kurzu se dozvíte:

  • jak si připravit žitný kvásek
  • jaký je rozdíl mezi chlebem bez rozkvasu a s rozkvasem
  • jaké mouky k pečení používat
  • jak těsto na chléb překládat a stáčet
  • kolik času budete na pečení chleba potřebovat
  • jak zužitkovat přebytky žitného kvásku

Pavla Machová je pekařka samouk. Začínala stylem pokus - omyl, hledáním návodů na internetu a na vlastní kůži si vyzkoušela, jaké chyby je možné při zakládání kvásku udělat. Postupně přišla na to, jak správně postupovat, aby chlebové těsto bylo dobře připravené a vykynuté. (zobrazit celý popis kurzu)

Nabídnout své rodině nebo hostům vlastní, voňavý a nadýchaný chléb může každý, kdo Pavlin kurz absolvuje. Díky tomu, že sama prošla dlouhou a strastiplnou cestou ke skvělému domácímu chlebu, představuje v kurzu všechno postupně a detailně. 

Pusťte se do pečení a DOBROU CHUŤ!

Lekce kurzu:

1
O chlebu
04:32
04:32

Co je kvasový chleba a z čeho se skládá, si povíme v tomto videu.

Co budeme k pečení potřebovat? Lepší je mít vše připravené, než abychom zjistili, že nám něco chybí během pečení.

Není mouka jako mouka a tak si v tomto videu povíme o tom, jaké mouky jsou na pečení chleba vhodné a jaké nikoliv.

5
Ošatky
06:50
06:50

Správný výběr a velikost ošatky je důležitá pro správné kynutí. V tomto videu si řekneme, jaké máme možnosti.

6
Čas
07:41
07:41

Jak si správně práci rozvrhnout a kolik času nám to vlastně všecko zabere? To se dozvíte v tomto videu a povíme si, jaké jsou časové možnosti kynutí těsta.

Kvásek je základ chleba a proto vyžaduje náležitou péči. Čeho se vyvarovat, se dozvíte už v tomto videu.

Jak to všechno začíná a jak se budeme dále o kvásek starat, to si povíme v tomto videu.

Pokračujeme v péči o kvásek a pozorujeme, jak pracuje.

Kvásek se začíná měnit, jak s ním dále nakládat a jak zpracovat jeho přebytky?

Na kvásku je již velmi patrné, že sílí a správně pracuje. Řekneme si, co se s ním může stát, když mu nedáme správnou péči.

Kvásek už má 5 dní, rychle pracuje a je silnější. Co s kváskem před pečením?

Povíme si, jak budeme postupovat dále, a připomeneme si, jak si vše časově rozvrhnout. Řekneme si, jaký je rozdíl mezi chlebem bez rozkvasu a s rozkvasem.

Jak na těsto? Správný postup a gramáž se dozvíte v tomto videu.

Jaké jsou způsoby překládání těsta a proč je to důležité, si povíme v tomto videu.

Jak správně stočit těsto, jak vysypat ošatku, jakou mouku na to použít a také jak dlouho nechat těsto kynou, se dozvíte právě v této části.

Je těsto dostatečně nakynuté? Jak nahřát troubu a jak dlouho péct? To se vše dozvíte zde.

Jak má správně znít dobře upečený chléb?

Tak co, jak se nám to povedlo?

Naučíme se další způsob pečení chleba. Připomeneme si, co je to rozkvas, a řekneme si, jak budeme postupovat v následujících videích. Zopakujeme si, jak si vše časově rozvrhnout.

Opakování je matka moudrosti - co je rozkvas a jak ho založíme. Jak nám může zkrátit a nebo i prodloužit čas, si řekneme v tomto videu.

Správný postup a gramáž při zakládání těsta s rozkvasem se dozvíte v tomto videu.

Připomeneme si překládání těsta.

Připomeneme si, jak stočíme těsto, a řekneme si, jak dlouho bude chleba kynout.

Jak poznáme, že je těsto dostatečně nakynuté? Nahřátí trouby a pečení chleba si ukážeme v tomto videu.

Povedl se chléb? Pojďme se na to podívat.

Hodnocení a komentáře:

Pro přidání hodnocení je nutné přihlásit se

Profilová fotografie

Romana Poláchová

1.5.2023

Skvělé informace jen v úvodní části kurzu, určitě bych chtěla kváskový chleba umět, protože se mi zatím nezdařil, pečeme kvasnicový. Možná budu o kurzu uvažovat.

Profilová fotografie

Pavla Machová

Dobrý den, děkuji moc za pochvalu. Sama jsem kvasnicový pekla, na proložení jednou za čas proč ne, ale za mě je chuť kvasového chleba úplně nekde jinde a proto mi ani nevadí, že časově to je trochu náročnější. Pokud se pro kurz rozhodnete, věřím, že litovat nebudete.

Profilová fotografie

Jana Slamkova

1.5.2023

Ahoj! Kvasový chléb pečem, ale chci si koupit kurz ať se něčemu příručím, protože ten můj chléb není dokonalý. Nepeču jen chléb, peču také jiné pečivo a dělala jsem taky langoše. Na kvas kombinují špaldovú a bezlepkovou mouku.

Profilová fotografie

Pavla Machová

Dobrý den, věřím, že pro vás budou informace užitečné. Nemám zkušenosti při krmení kvasu s jinou moukou než žitnou. Jednou jsem zkoušela z celozrnné pšeničné, ale nelíbil se mi. Pokud vám ale ze spaldove a bezlepkové pěkně roste, tak proč ne.

Profilová fotografie

Ladislava Nohlová

1.5.2023

Zatím jsem jen u kvásku, ale kurz je hezky zpracovaný a doufám, že se mi podaří upéct výborný chléb. V minulosti jsem pekla jen klasický chleba v pekárně. Chtěla jsem se zeptat, zda má paní kuchařka zkušenost s pekárnou a zda se dá v ní upéct i ten kváskový. Děkuji za kurz.

Profilová fotografie

Pavla Machová

Dobrý den, moc mě těší, že se vám kurz líbí. Osobně zkušenost z domácí pekárnou nemám, ale co vím, tak kvasovy chleba se nehodí v ní péct. Snad, že se změní chuť. Za mě určitě nejlepší trouba, některé pekařky využívají také remosku. Ať se chlebík zadaří.

Profilová fotografie

Ladislava Nohlová

Prosím Vás mám ještě jeden dotaz. Zatím pracuji na kvásku, ale chtěla jsem se zeptat, když nemám ošatku a chci použít ke kynutí nerez mísu, jak ji mám vysypat, olej a mouku, nebo mi poradíte. A při překlopení do nádoby na pečení se už nic nevysypává, chápu to dobře? Děkuji za rady.

Profilová fotografie

Pavla Machová

Dobrý den, super dotaz. Pokud nemáte osatku ale jakoukoli mísu, tak do ní určitě vložte nějakou utěrku, kterou ještě posypete moukou. Nebo možná, ještě lepší škrobem. Třeba kukuřičným. Z mé vlastní zkušenosti,pokud máte hrubší utěrku, je lepší než z hladké látky, chleba se z ní nádherně vyklopí. A co se týče zapékací mísy, tam doporučuji alespoň na dno dát pečící papír. Respektive, já dávám jen na dno, když je i po bokach, zapeče se občas do chleba 😁.

Profilová fotografie

Ladislava Nohlová

Děkuji moc za rychlou a super odpověď, snad pomůže i někomu dalšímu. Ještě jednou dík.

Profilová fotografie

Pavla Machová

Nemáte vůbec za co a hodně zdaru pri pečení 😊

Profilová fotografie

Jiri Zablatzky

18.3.2023

Tak konečně se mi podařilo díky kurzu vyrobit chlebík, vláčný a nadýchaný, podle mých představ. Dal jsem na doporučení a dojel si pro předměřickou mouku, založil kvásek a po 14 dnech krmení konečně zkusil chleba. Mám oválnou ošatku 25 x 14,5 x 8 cm, takže jsem gramáž surovin násobil 0,72 krát. Ještě se teda budu muset zlepšit se stáčením těsta. Jinak přebytky kvásku jsem v pohodě spotřebovával na výrobu lívanečků, sladkých nebo slaných omelet, ke konci jsem pekl taky kváskové rohlíky. Děkuji autorce za podrobné vysvětlení celého postupu, který funguje k mé spokojenosti.

Profilová fotografie

Pavla Machová

Krásný den, děkuji za velmi pěkné hodnocení, opravdu potěšilo. Chlebík vypadá napoprvé skvěle. Ano máte pravdu, cvik je třeba a uvidíte, že postupně se vám chleba bude dařit více a více a třeba si i sam časem přijdete na nějaké vychytávky. Co se týče té větší dírky, může to být samozřejmě mladým kvasem, ale také to může být tím, že při vsazování chleba do formy či na plech mohlo být více bouchnuto a tak se kůrka odfoukla. Nebo mohlo těsto nabrat při překládání vice mouky či oleje. Ale to vše se dá krásně vyladit a nejdůležitější je, že chlebík chutná. Mnoho úspěchů pri dalším pečení přeji.

Profilová fotografie

Lenka Vondrová

8.3.2023

Dobrý den, ještě jsem kurz celý neprošla jsem zatím u kvásku a za mě super a už se těším až se chlebík bude péct a až ochutnat moc děkuji

Profilová fotografie

Kurzy pro radost

Moc díky za hodnocení a přejeme při pečení hodně zdaru. A dobrou chuť!

Profilová fotografie

Pavla Machová

Dobrý den, velmi mě těší, že se Vám kurz líbí. Ta chuť a vůně, tp je to nej.

Zobrazit další hodnocení (8 hodnocení)

Objevte podobné kurzy

Téma: Kurzy vaření

Kategorie: Kreativita  ·  Zdraví & fitness  ·  Děti & maminky

O lektorovi:

Lektor

Pavla Machová

Ahoj, jmenuji se Pavla Machová a pečení kvasového chleba se věnuji více než 6 let. Moje pečení začalo celkem nevinně. Přemluvil mě k tomu manžel. Mně se do pečení vůbec nechtělo. Nikdy to nebylo moje hobby, přesto jsem to tedy zkusila. Bohužel moje začátky byly více než děsivé. Chtěla jsem to pokořit a nevzdala jsem se. A ono se to vyplatilo. 
Dnes peču s obrovskou radostí a vždy se těším z toho, když někoho mohu domácím chlebem pohostit. Protože vím, že to nemusí být vždy jednoduché, rozhodla jsem se vám předat svoje znalosti a zkušenosti, aby se pro vás pečení stalo radostí a hrou, stejně jako pro mne. Upéct skvělý chleba zvládne každý. Chce to jen trochu času, chuť naučit se něco nového a mít trochu té trpělivosti.

Časté dotazy ke kurzu:

Pokud si dnes pořídím celý kurz, budu k němu mít přístup okamžitě?

Ano. Pouze v případě platby bankovním převodem je třeba počítat se zpožděním 1 - 3 dny. Z tohoto důvodu doporučujeme úhradu kartou nebo online převodem.

Pořídím-li si celý kurz, získám jej okamžitě celý nebo se lekce postupně odemykají?

V případě pořízení kompletního kurzu získáváte okamžitě všechny lekce naráz a můžete si je procházet bez jakéhokoliv omezení.

Mohu si kurz stáhnout do svého PC?

Ne, to bohužel není možné z bezpečnostních důvodů. K prohlížení lekcí kurzu je nutné připojení k internetu.

Mohu platit v eurech?

Ano. Zvolte ve svém profilu na www.kurzyproradost.cz/ucet/zmenit-udaje v poli "Stát" Slovensko (případně jinou zemi). Pak uvidíte ceny na webu v eurech a v eurech můžete i platit.

Mohlo by Vás zajímat:

  • Zdobení dortů

    Zdobení dortů

    Zdeňka Michnová  15 353 ×Účastníků kurzu

    5,0
    (207)

    Zdobení dortů

    Naučte se vyrobit si ozdoby na dort, několik způsobů potahování i zdobení dortů a tvořte tak dorty jako z cukrárny.

  • Pečení a zdobení perníčků

    Pečení a zdobení perníčků

    Lenka Chudomelová  5 306 ×Účastníků kurzu

    4,9
    (54)

    Pečení a zdobení perníčků

    V kurzu se s lektorkou Lenkou Chudomelovou naučíte péct a zdobit krásné perníčky s nejrůznějšími motivy.

  • Kurz vaření sushi: Báječné recepty sushi pro každého

    Kurz vaření sushi: Báječné recepty sushi pro každého

    Šon Chung a Monika Brýdová  1 474 ×Účastníků kurzu

    4,8
    (23)

    Kurz vaření sushi: Báječné recepty sushi pro každého

    Také jste propadli kouzlu a chuti japonského sushi? V našem kurzu přípravy sushi se dozvíte, jak si tuto pochoutku připravit i doma.

  • Nejlepší recepty české kuchyně

    Nejlepší recepty české kuchyně

    Radek Pálka  2 070 ×Účastníků kurzu

    4,8
    (22)

    Nejlepší recepty české kuchyně

    Naučte se uvařit nejlepší klasická česká jídla s šéfkuchařem Radkem Pálkou.

  • Kurz přípravy kávy

    Kurz přípravy kávy

    Goran Jozić  1 133 ×Účastníků kurzu

    4,7
    (13)

    Kurz přípravy kávy

    V „Kurzu přípravy kávy" s lektorem Goranem Jozićem se naučíte připravovat skvělou kávu různými způsoby.

  • Velký kurz zdobení dortů s mistryní ČR

    Velký kurz zdobení dortů s mistryní ČR

    Eva Dlouhá  4 667 ×Účastníků kurzu

    4,5
    (30)

    Velký kurz zdobení dortů s mistryní ČR

    V kurzu se naučíte zdobit dorty jako naprostý profesionál s Mistr cukrářkou ČR.

  • Kurz vaření pro děti: Vaříme zdravě pro děti

    Kurz vaření pro děti: Vaříme zdravě pro děti

    Ilona Dostálová  2 888 ×Účastníků kurzu

    4,9
    (31)

    Kurz vaření pro děti: Vaříme zdravě pro děti

    V našem online kurzu vaření pro děti získáte spoustu tipů na přípravu zdravých a výživných pokrmů, kterým neodolá ani ten nemlsnější dětský jazýček.

  • Drhání pro začátečníky

    Drhání pro začátečníky

    Iva Prošková  2 452 ×Účastníků kurzu

    5,0
    (34)

    Drhání pro začátečníky

    Osvojte si krok za krokem techniky drhání nebo-li macramé a vytvořte si své originální interiérové dekorace či šperky a doplňky.

  • Pletení z pedigu pro pokročilé

    Pletení z pedigu pro pokročilé

    Karla Hátleová  1 563 ×Účastníků kurzu

    5,0
    (58)

    Pletení z pedigu pro pokročilé

    Naučte se s pedigem další techniky a tvořte originální košíky, ošatky nebo třeba kabelky.

  • Drátování pro pokročilejší

    Drátování pro pokročilejší

    Karla Hátleová  1 665 ×Účastníků kurzu

    5,0
    (42)

    Drátování pro pokročilejší

    Naučte se krok za krokem tvořit z drátů nádherné dekorace, šperky, ale i užitečné košíky či věšáky.

Všechny naše kurzy obsahují neplacenou a placenou část.

Vstup do kurzu je vždy zdarma a nikdy nezavazuje k nákupu.

U placených částí vždy platí 100% záruka vrácení peněz.

Naše kurzy můžete přehrávat kdykoliv na PC, mobilu i tabletu.

CHCI SE STÁT LEKTOREM

Máte zájem stát se lektorem a natočit svůj kurz?

VÍCE INFORMACÍ    
×

Pečení kvasového chleba

kurz na vás už čeká — začněte ZDARMA:

Jste připraveni? Pro přehrání vložte svůj e-mail:

Vložte svůj e-mail

— nebo —

Už máte účet? Přihlaste se

×

Doplňte své jméno a příjmení:

Přeskočit

CHCI DAROVAT

dárkový poukaz

JAK POUŽÍT

dárkový poukaz

DÁRKOVÉ POUKAZY