Popis kurzu:
V „Kurzu přípravy kávy” s Goranem Jozićem se naučíte připravovat kávu různými způsoby. Naučíte se jak vybrat kávu, jak vybrat presovač na kávu, jak se různé nápoje z kávy jmenují a jak se připravují a nebo jak poznáte dobrou kavárnu.
V „Kurz přípravy kávy” se lektor věnuje i pražení kávy a její historii. Dozvíte se, jak umlít kávu a jak právě hrubost a nebo jemnost namleté kávy ovlivní chuť a kvalitu připraveného nápoje. Stejně důležitý je i výběr šálků a hrnků.
V kurzu se naučíte:
- jak vybrat mlýnek na kávu
- jak vybrat kávu
- jak připravit kávu v moka konvičce, ve french pressu, džezvě nebo aeropressu
- jak připravit filtrovanou kávu
- jak vybrat presovač na kávu
- jak umlít a uvařit kávu
- jak připravit kávu v pákovém kávovaru
- jak se o kávovar a mlýnek starat
Víte, jak namlít kávu pro přípravu espressa, pro přípravu kávy v džezvě a nebo ve french pressu? Co je to aeropress a jak jej používat? Jaké vybrat mléko do kávy? V „Kurzu přípravy kávy” najdete odpovědi na všechny otázky.
(zobrazit celý popis kurzu)
Pro Gorana Joziće není kafe jen nápoj. S kávou spojil velkou část svého života, připravuje ji s láskou i úctou k tradici a to naučí v „Kurzu přípravy kávy” i vás.
V „Kurzu přípravy kávy” se na setkání s vámi u šálku skvělé kávy těší Goran Jozić.
Lekce kurzu:
V tomto dílu lektor radí, jak poznat dobrou kavárnu. Mluví o praktikách, servírování i přípravě nápojů. Důležité pro poznání dobré kavárny je samozřejmě chování baristů, ale i způsob pokládání hrnečků na kávovar.
Jaké jsou správné názvy základních kávových nápojů připravených v kávovaru? To se dozvíte v tomto dílu.
Podle čeho vybírat mlýnky, kávovary a nebo nádobí na přípravu kávy.
Každý způsob přípravy kávy vyžaduje jinou hrubost či jemnost namleté kávy. Pojďme se tedy podívat, jak správně seřídit kávomlýnek.
Espresso je nejčastěji objednávaná káva v kavárnách. V tomto dílu se dozvíte, jak správně espresso připravit.
Jak připravit dobré cappuccino, jaké použít mléko a jak ho správně ušlehat se dozvíte v této části kurzu.
Jak o kávovar pečovat, aby vydržel co nejdéle, se dozvíte v tomto dílu. Čistota kávovaru výrazně ovlivní kvalitu připraveného nápoje.
Co je french press a co vyžaduje tento způsob přípravy kávy? To je obsahem tohoto dílu kurzu.
Jak optimálně využít a vylouhovat kávu, abychom dosáhli maximálního požitku při přípravě kávy v moka konvičce.
Nejstarším způsobem přípravy kávy je vaření kávy v džezvě. Lektor vysvětlí, jak v džezvě správně kávu připravit.
Správná hrubost zrna a výběr zařízení i filtru při překapávání kávovníkových zrn ovlivňuje kvalitu výsledného nápoje. Goran vysvětlí, jakou kávu do konkrétního zařízení použít a jak kávu připravit.
Přípravy kávy v aeropresu je nejmladší způsob přípravy kávy. Díky aeropressu budete pít i na cestách nebo v přírodě výbornou kávu.
K různým způsobům přípravy se hodí různá kávovníková zrnka. Jaké jsou druhy kávy a kdy kterou kávu použít lektor vysvětlí v bonusovém videu.
Zde můžete komunikovat s lektorem a ostatními účastníky kurzu.
O lektorovi:
Goran Jozić - Podnikatel v gastronomii
1 kurz
Jmenuji se Goran Jozić a pocházím z Bosny a Hercegoviny. Ze země, jejíž kávová kultura má pevné kořeny a tradice. Pití kávy je u nás dodnes obřadem, při kterém se potkávají lidé všech generací.
Kousek mé země jsem přenesl i do kavárny, kde připravujeme kávu v džezvě tradičním způsobem. Vše kolem kávy se tedy stalo mým koníčkem, prací a vášní.
Příběh mé kávy začal v roce 2002. Od té doby v pražírně Orient Coffee pražíme kávu, jejíž směsi a chutě se vyvíjejí nejen podle světových trendů, ale také podle hodnocení našich věrných zákazníků.
Od roku 2003 soutěžím v baristických a dalších s kávou spojených soutěžích. V roce 2015 jsem také svou první soutěž organizoval, a to Mistr kávy v přípravě kávy v džezvě. Již 4 roky jsem lektorem České barmanské asociace, v rámci které pořádáme certifikované kurzy.
Těším se na šálek kávy s Vámi.
Váš Goran Jozić
Vladimír Halaj
4.9.2023
Výborný kurz pre každého milovníka kávy. Ja preferujem espresso, ale v kurze som sa dozvedel mnoho užitočných informácii aj ohľadne ďalších druhov káv.