Používání cookies - aby web fungoval jak má:

Abyste na webu Kurzy pro radost snadno našli to, co hledáte a nezobrazovaly se vám reklamy, které vás nezajímají, potřebujeme váš souhlas se zpracováním souborů cookies. Kliknutím na tlačítko "Souhlasím" všechny cookies jednoduše povolíte.

Cookies jsou malé soubory, které se ukládají ve vašem prohlížeči. Podle nich vás na našem webu poznáme a zobrazíme vám web tak, aby všechno fungovalo správně a podle vašich preferencí. Přehled cookies a podmínky jejich užívání si můžete přečíst zde.



 MENU

BONUS: K tomuto kurzu vám zdarma doručíme balíček kávy až k vám domů. Koupit kurzDarovat kurz

Kurz přípravy kávy

V „Kurzu přípravy kávy" s lektorem Goranem Jozićem se naučíte připravovat skvělou kávu různými způsoby.

4,7 5
(15 hodnocení)
  1 189 účastníků

Přehrát lekce ZDARMA

Vložte svůj e-mail

— nebo —

Získat bezplatné členství
  • Registrace zdarma do 10 vteřin
  • Doživotní přístup k videím
  • Nemusíte nikam chodit
  • Přehrajete v tabletu i mobilu
  • 100% garance kvality

Popis kurzu:

V „Kurzu přípravy kávy” s Goranem Jozićem se naučíte připravovat kávu různými způsoby. Naučíte se jak vybrat kávu, jak vybrat presovač na kávu, jak se různé nápoje z kávy jmenují a jak se připravují a nebo jak poznáte dobrou kavárnu.

V „Kurz přípravy kávy” se lektor věnuje i pražení kávy a její historii. Dozvíte se, jak umlít kávu a jak právě hrubost a nebo jemnost namleté kávy ovlivní chuť a kvalitu připraveného nápoje. Stejně důležitý je i výběr šálků a hrnků. 

V kurzu se naučíte:

  • jak vybrat mlýnek na kávu
  • jak vybrat kávu
  • jak připravit kávu v moka konvičce, ve french pressu, džezvě nebo aeropressu
  • jak připravit filtrovanou kávu
  • jak vybrat presovač na kávu
  • jak umlít a uvařit kávu
  • jak připravit kávu v pákovém kávovaru
  • jak se o kávovar a mlýnek starat

Víte, jak namlít kávu pro přípravu espressa, pro přípravu kávy v džezvě a nebo ve french pressu? Co je to aeropress a jak jej používat? Jaké vybrat mléko do kávy? V „Kurzu přípravy kávy” najdete odpovědi na všechny otázky. (zobrazit celý popis kurzu)

Pro Gorana Joziće není kafe jen nápoj. S kávou spojil velkou část svého života, připravuje ji s láskou i úctou k tradici a to naučí v „Kurzu přípravy kávy” i vás.
V „Kurzu přípravy kávy” se na setkání s vámi u šálku skvělé kávy těší Goran Jozić.

Dárek pro vás

K tomuto kurzu vám doručíme balíček 250g zrnkové kávy "RITUAL" zdarma.

Harmonická souhra 80% vybraných druhů arabik a 20% kvalitní robusty India Cherry zaručí výjimečně jemný chuťový profil Vašeho espressa.

Káva

Lekce kurzu:

V tomto dílu lektor radí, jak poznat dobrou kavárnu. Mluví o praktikách, servírování i přípravě nápojů. Důležité pro poznání dobré kavárny je samozřejmě chování baristů, ale i způsob pokládání hrnečků na kávovar.

Jaké jsou správné názvy základních kávových nápojů připravených v kávovaru? To se dozvíte v tomto dílu.

Podle čeho vybírat mlýnky, kávovary a nebo nádobí na přípravu kávy.

Každý způsob přípravy kávy vyžaduje jinou hrubost či jemnost namleté kávy. Pojďme se tedy podívat, jak správně seřídit kávomlýnek.

6
Espresso
07:02
07:02

Espresso je nejčastěji objednávaná káva v kavárnách. V tomto dílu se dozvíte, jak správně espresso připravit.

Jak připravit dobré cappuccino, jaké použít mléko a jak ho správně ušlehat se dozvíte v této části kurzu.

Jak o kávovar pečovat, aby vydržel co nejdéle, se dozvíte v tomto dílu. Čistota kávovaru výrazně ovlivní kvalitu připraveného nápoje.

9
French press
07:07
07:07

Co je french press a co vyžaduje tento způsob přípravy kávy? To je obsahem tohoto dílu kurzu.

Jak optimálně využít a vylouhovat kávu, abychom dosáhli maximálního požitku při přípravě kávy v moka konvičce.

11
Džezva
18:45
18:45

Nejstarším způsobem přípravy kávy je vaření kávy v džezvě. Lektor vysvětlí, jak v džezvě správně kávu připravit.

Správná hrubost zrna a výběr zařízení i filtru při překapávání kávovníkových zrn ovlivňuje kvalitu výsledného nápoje. Goran vysvětlí, jakou kávu do konkrétního zařízení použít a jak kávu připravit.

13
Aeropress
06:14
06:14

Přípravy kávy v aeropresu je nejmladší způsob přípravy kávy. Díky aeropressu budete pít i na cestách nebo v přírodě výbornou kávu.

K různým způsobům přípravy se hodí různá kávovníková zrnka. Jaké jsou druhy kávy a kdy kterou kávu použít lektor vysvětlí v bonusovém videu.

Zde můžete komunikovat s lektorem a ostatními účastníky kurzu.

Hodnocení a komentáře:

Pro přidání hodnocení je nutné přihlásit se

Profilová fotografie

Vladimír Halaj

4.9.2023

Výborný kurz pre každého milovníka kávy. Ja preferujem espresso, ale v kurze som sa dozvedel mnoho užitočných informácii aj ohľadne ďalších druhov káv.

Profilová fotografie

Romana Poláchová

10.7.2023

Káva je můj velmi oblíbený nápoj a způsob přípravy, informace o tom která káva je kvalitný a dobrá a další záležitosti mě určitě zajímají a kurz považuji za skvělou možnost, jak tyto informace získat.

Profilová fotografie

Lucie Kováčiková

15.12.2022

Koupila jsem manželovi jako dárek a kurz se mu moc líbí. Experimentuje a učí se nové způsoby přípravy kávy. Už máme doma french press a moka konvičku zkoušel na chalupě. Doporučujeme všem milovníkům dobré kávy?? Kurz je nabitý zajímavými informacemi a vydrží nám ještě hodně dlouho?

Profilová fotografie

Martina Šteflová

18.12.2022

Kávu mám ráda, žádný přístroj doma zatím nemám. Informace by se určitě hodily. Uvítala bych spíše ale kurz přípravy čajů. Možná, že se ho někdy dočkám.

Profilová fotografie

Pavla Belanová

28.3.2022

Dobrý den, krásný kurz. Shlédla jsem pouze neplacenou část. Uvidím, jestli se plácnu přes kapsu a zakoupím celý kurz. Ráda se o kávě dozvím něco víc,

Zobrazit další hodnocení (15 hodnocení)

Objevte podobné kurzy

Kategorie: Kreativita  ·  Osobní rozvoj

O lektorovi:

Lektor

Goran Jozić - Podnikatel v gastronomii

1 kurz

Jmenuji se Goran Jozić a pocházím z Bosny a Hercegoviny. Ze země, jejíž kávová kultura má pevné kořeny a tradice. Pití kávy je u nás dodnes obřadem, při kterém se potkávají lidé všech generací.
Kousek mé země jsem přenesl i do kavárny, kde připravujeme kávu v džezvě tradičním způsobem. Vše kolem kávy se tedy stalo mým koníčkem, prací a vášní.

Příběh mé kávy začal v roce 2002. Od té doby v pražírně Orient Coffee pražíme kávu, jejíž směsi a chutě se vyvíjejí nejen podle světových trendů, ale také podle hodnocení našich věrných zákazníků.

Od roku 2003 soutěžím v baristických a dalších s kávou spojených soutěžích. V roce 2015 jsem také svou první soutěž organizoval, a to Mistr kávy v přípravě kávy v džezvě. Již 4 roky jsem lektorem České barmanské asociace, v rámci které pořádáme certifikované kurzy. 
Těším se na šálek kávy s Vámi.
Váš Goran Jozić 

 

Časté dotazy ke kurzu:

Pokud si dnes pořídím celý kurz, budu k němu mít přístup okamžitě?

Ano. Pouze v případě platby bankovním převodem je třeba počítat se zpožděním 1 - 3 dny. Z tohoto důvodu doporučujeme úhradu kartou nebo online převodem.

Pořídím-li si celý kurz, získám jej okamžitě celý nebo se lekce postupně odemykají?

V případě pořízení kompletního kurzu získáváte okamžitě všechny lekce naráz a můžete si je procházet bez jakéhokoliv omezení.

Mohu si kurz stáhnout do svého PC?

Ne, to bohužel není možné z bezpečnostních důvodů. K prohlížení lekcí kurzu je nutné připojení k internetu.

Mohu platit v eurech?

Ano. Zvolte ve svém profilu na www.kurzyproradost.cz/ucet/zmenit-udaje v poli "Stát" Slovensko (případně jinou zemi). Pak uvidíte ceny na webu v eurech a v eurech můžete i platit.

Mohlo by Vás zajímat:

  • Sběr bylinek a jejich praktické použití

    Sběr bylinek a jejich praktické použití

    Anna Bednářová  627 ×Účastníků kurzu

    5,0
    (7)

    Sběr bylinek a jejich praktické použití

    V kurzu Anny Bednářové „Sběr bylinek a jejich praktické použití“ se naučíte, jak správně sbírat, sušit a zpracovávat léčivé bylinky.

  • Zdobení dortů

    Zdobení dortů

    Zdeňka Michnová  15 434 ×Účastníků kurzu

    5,0
    (209)

    Zdobení dortů

    Naučte se vyrobit si ozdoby na dort, několik způsobů potahování i zdobení dortů a tvořte tak dorty jako z cukrárny.

  • Pečení kvasového chleba

    Pečení kvasového chleba

    Pavla Machová  814 ×Účastníků kurzu

    4,9
    (10)

    Pečení kvasového chleba

    V kurzu „Pečení kvasového chleba" s Pavlou Machovou se naučíte péct domácí, voňavý chléb.

  • Pečení a zdobení perníčků

    Pečení a zdobení perníčků

    Lenka Chudomelová  5 449 ×Účastníků kurzu

    4,9
    (56)

    Pečení a zdobení perníčků

    V kurzu se s lektorkou Lenkou Chudomelovou naučíte péct a zdobit krásné perníčky s nejrůznějšími motivy.

  • Kurz vaření sushi: Báječné recepty sushi pro každého

    Kurz vaření sushi: Báječné recepty sushi pro každého

    Šon Chung a Monika Brýdová  1 546 ×Účastníků kurzu

    4,8
    (24)

    Kurz vaření sushi: Báječné recepty sushi pro každého

    Také jste propadli kouzlu a chuti japonského sushi? V našem kurzu přípravy sushi se dozvíte, jak si tuto pochoutku připravit i doma.

  • Nejlepší recepty české kuchyně

    Nejlepší recepty české kuchyně

    Radek Pálka  2 180 ×Účastníků kurzu

    4,8
    (22)

    Nejlepší recepty české kuchyně

    Naučte se uvařit nejlepší klasická česká jídla s šéfkuchařem Radkem Pálkou.

  • Velký kurz zdobení dortů s mistryní ČR

    Velký kurz zdobení dortů s mistryní ČR

    Eva Dlouhá  4 810 ×Účastníků kurzu

    4,4
    (34)

    Velký kurz zdobení dortů s mistryní ČR

    V kurzu se naučíte zdobit dorty jako naprostý profesionál s Mistr cukrářkou ČR.

  • Kurz vaření pro děti: Vaříme zdravě pro děti

    Kurz vaření pro děti: Vaříme zdravě pro děti

    Ilona Dostálová  2 935 ×Účastníků kurzu

    4,9
    (31)

    Kurz vaření pro děti: Vaříme zdravě pro děti

    V našem online kurzu vaření pro děti získáte spoustu tipů na přípravu zdravých a výživných pokrmů, kterým neodolá ani ten nemlsnější dětský jazýček.

  • Pletení z pedigu pro pokročilé

    Pletení z pedigu pro pokročilé

    Karla Hátleová  1 609 ×Účastníků kurzu

    5,0
    (60)

    Pletení z pedigu pro pokročilé

    Naučte se s pedigem další techniky a tvořte originální košíky, ošatky nebo třeba kabelky.

  • Drátování pro pokročilejší

    Drátování pro pokročilejší

    Karla Hátleová  1 725 ×Účastníků kurzu

    5,0
    (44)

    Drátování pro pokročilejší

    Naučte se krok za krokem tvořit z drátů nádherné dekorace, šperky, ale i užitečné košíky či věšáky.

Všechny naše kurzy obsahují neplacenou a placenou část.

Vstup do kurzu je vždy zdarma a nikdy nezavazuje k nákupu.

U placených částí vždy platí 100% záruka vrácení peněz.

Naše kurzy můžete přehrávat kdykoliv na PC, mobilu i tabletu.

×

Kurz přípravy kávy

kurz na vás už čeká — začněte ZDARMA:

Jste připraveni? Pro přehrání vložte svůj e-mail:

Vložte svůj e-mail

— nebo —

Už máte účet? Přihlaste se

×

Doplňte své jméno a příjmení:

Přeskočit

CHCI DAROVAT

dárkový poukaz

JAK POUŽÍT

dárkový poukaz

DÁRKOVÉ POUKAZY