Popis kurzu:
Většina lidí má v představách sushi spojené se syrovou rybou. ALE TAK TO NENÍ! Sushi je tradiční japonský pokrm, který už zlidověl po celém světě a díky své jednoduchosti, nutriční vyváženosti a zároveň bohatosti chutí si za posledních dvacet let hledá cestu i do českých kuchyní. Jeho příprava je vlastně snadná, ale často nás odradí neznalost surovin nebo technologických postupů.
V kurzu se naučíte:
- jak správně uvařit rýži na sushi
- jak si připravit nejrůznější náplně do sushi
- jak stáčet klasické i americké rolky
- jak naaranžovat sushi dort
- jakým způsobem vyrobit sladké sushi
A to vše pro vás v kurzu připravili Šon Chung s Monikou Brýdovou. Šon předvede tradiční přípravu, Monika rozšířila sushi o prvky veganského stravování a také vnesla do výroby sushi kreativitu a naučí vás tvořit tzv. sushi art.
(zobrazit celý popis kurzu)
Všechny druhy sushi, které jsou v kurzu představené, si můžete vyrobit doma z běžně dostupných surovin. Nebudete ani potřebovat žádné zvláštní vybavení. Vystačíte si s tím, co určitě máte ve vlastní kuchyni.
Lekce kurzu:
Všechny suroviny i pomůcky jsou snadno dostupné.
Správně uvařená rýže je základ.
Na co se můžete těšit v dalších dílech?
Rýže na sushi nemusí být jen bílá.
Šon připraví rybí maso, kuřecí maso a krevety.
Do sushi si můžete připravit „nekonečnou" omeletu nebo smažené houby.
Pečená mrkev ala losos, tuňák z rajčat, tofu a nebo tempeh - i to mohou být náplně do sushi.
K sushi nepatří jen sojová omáčka, ale také sojanéza a nebo wasabi.
Správně nakrájená zelenina dodá sushi barvu.
Malé rolky - hosomaki (1-2 náplně) a nebo velké rolky - futomaki (až 5 náplní).
Obrácené rolky s řasou uvnitř.
Kornoutky rolované bez podložky.
Kytička schovaná uvnitř sushi rolky.
Masová i zeleninová verze dortu.
Sladká tečka na závěr oběda přijde k chuti.
O lektorovi:
Šon Chung a Monika Brýdová
Šon Chung a Monika Brýdová jsou kamarádi, kteří se učí jeden od druhého. Monika poznává taje vietnamské kultury a kuchyně a Šon si zlepšuje svou už tak skvělou češtinu a poznává taje veganské kuchyně. Když to dají dohromady, vznikají z toho skvělé věci, multikulturně ovlivněné a tvořené se zápalem a láskou k dílu. A se stejným zápalem pro vás připravili kurz sushi.
Jarmila Jurkovičová
16.2.2021
SUSHI KURZ - jednoduše, zajímavě popsán. pokaždé to u mě dopadne jinak, ale časem vše vychytám. Hlavně se nebát a zkoušet a zkoušet, dokud se ze mě nestane sushi mistr:-).....fantazii se meze nekladouuuu
Šon Chung a Monika Brýdová
Uvidíte, že podle našeho kurzu už nebudete muset nic moc vychytávat a budete mít sushi jako od mistra.... Monika