Používání cookies - aby web fungoval jak má:

Abyste na webu Kurzy pro radost snadno našli to, co hledáte a nezobrazovaly se vám reklamy, které vás nezajímají, potřebujeme váš souhlas se zpracováním souborů cookies. Kliknutím na tlačítko "Souhlasím" všechny cookies jednoduše povolíte.

Cookies jsou malé soubory, které se ukládají ve vašem prohlížeči. Podle nich vás na našem webu poznáme a zobrazíme vám web tak, aby všechno fungovalo správně a podle vašich preferencí. Přehled cookies a podmínky jejich užívání si můžete přečíst zde.



 MENU

Zpřístupnit videolekce ZDARMA
Kurz pečení chleba: Pečeme kváskový chléb

DÁREK ZDARMA:

K tomuto kurzu získáte zdarma druhý kurz:
Kurz pečení chleba: Pečeme kváskový chléb v hodnotě 2 970 Kč

Pečení kvasového chleba

V kurzu „Pečení kvasového chleba" s Pavlou Machovou se naučíte péct domácí, voňavý chléb.

4,9 5
(11 hodnocení)
  1 126 účastníků

Přehrát lekce ZDARMA

Vložte svůj e-mail

— nebo —

  • Kurz obsahuje 4 lekce zdarma
  • Doživotní přístup k lekcím
  • Certifikát o absolvování kurzu

Popis kurzu:

V kurzu „Pečení kvasového chleba" s Pavlou Machovou se naučíte péct hned dva typy chleba - bez rozkvasu a s rozkvasem. Rozdíl mezi chleby Pavla vysvětlí ve svém kurzu. Upéct domácí chléb podle návodu Pavly Machové zvládne určitě každý.

Nejprve se naučíte, jak si připravit kvásek, protože dobrý kvásek je základem pro upečení dobrého chleba. Dozvíte se, jaké používat mouky. Každá mouka totiž není pro pečení chleba vhodná a už vůbec nemusí být vhodná pro založení kvásku.

V kurzu se dozvíte:

  • jak si připravit žitný kvásek
  • jaký je rozdíl mezi chlebem bez rozkvasu a s rozkvasem
  • jaké mouky k pečení používat
  • jak těsto na chléb překládat a stáčet
  • kolik času budete na pečení chleba potřebovat
  • jak zužitkovat přebytky žitného kvásku

Pavla Machová je pekařka samouk. Začínala stylem pokus - omyl, hledáním návodů na internetu a na vlastní kůži si vyzkoušela, jaké chyby je možné při zakládání kvásku udělat. Postupně přišla na to, jak správně postupovat, aby chlebové těsto bylo dobře připravené a vykynuté. (zobrazit celý popis kurzu)

Nabídnout své rodině nebo hostům vlastní, voňavý a nadýchaný chléb může každý, kdo Pavlin kurz absolvuje. Díky tomu, že sama prošla dlouhou a strastiplnou cestou ke skvělému domácímu chlebu, představuje v kurzu všechno postupně a detailně. 

Pusťte se do pečení a DOBROU CHUŤ!

Lekce kurzu:

1
O chlebu
04:32
04:32

Co je kvasový chleba a z čeho se skládá, si povíme v tomto videu.

Co budeme k pečení potřebovat? Lepší je mít vše připravené, než abychom zjistili, že nám něco chybí během pečení.

Není mouka jako mouka a tak si v tomto videu povíme o tom, jaké mouky jsou na pečení chleba vhodné a jaké nikoliv.

5
Ošatky
06:50
06:50

Správný výběr a velikost ošatky je důležitá pro správné kynutí. V tomto videu si řekneme, jaké máme možnosti.

6
Čas
07:41
07:41

Jak si správně práci rozvrhnout a kolik času nám to vlastně všecko zabere? To se dozvíte v tomto videu a povíme si, jaké jsou časové možnosti kynutí těsta.

Kvásek je základ chleba a proto vyžaduje náležitou péči. Čeho se vyvarovat, se dozvíte už v tomto videu.

Jak to všechno začíná a jak se budeme dále o kvásek starat, to si povíme v tomto videu.

Pokračujeme v péči o kvásek a pozorujeme, jak pracuje.

Kvásek se začíná měnit, jak s ním dále nakládat a jak zpracovat jeho přebytky?

Na kvásku je již velmi patrné, že sílí a správně pracuje. Řekneme si, co se s ním může stát, když mu nedáme správnou péči.

Kvásek už má 5 dní, rychle pracuje a je silnější. Co s kváskem před pečením?

Povíme si, jak budeme postupovat dále, a připomeneme si, jak si vše časově rozvrhnout. Řekneme si, jaký je rozdíl mezi chlebem bez rozkvasu a s rozkvasem.

Jak na těsto? Správný postup a gramáž se dozvíte v tomto videu.

Jaké jsou způsoby překládání těsta a proč je to důležité, si povíme v tomto videu.

Jak správně stočit těsto, jak vysypat ošatku, jakou mouku na to použít a také jak dlouho nechat těsto kynou, se dozvíte právě v této části.

Je těsto dostatečně nakynuté? Jak nahřát troubu a jak dlouho péct? To se vše dozvíte zde.

Jak má správně znít dobře upečený chléb?

Tak co, jak se nám to povedlo?

Naučíme se další způsob pečení chleba. Připomeneme si, co je to rozkvas, a řekneme si, jak budeme postupovat v následujících videích. Zopakujeme si, jak si vše časově rozvrhnout.

Opakování je matka moudrosti - co je rozkvas a jak ho založíme. Jak nám může zkrátit a nebo i prodloužit čas, si řekneme v tomto videu.

Správný postup a gramáž při zakládání těsta s rozkvasem se dozvíte v tomto videu.

Připomeneme si překládání těsta.

Připomeneme si, jak stočíme těsto, a řekneme si, jak dlouho bude chleba kynout.

Jak poznáme, že je těsto dostatečně nakynuté? Nahřátí trouby a pečení chleba si ukážeme v tomto videu.

Povedl se chléb? Pojďme se na to podívat.

Zde můžete komunikovat s lektorem a ostatními účastníky kurzu.

Hodnocení a komentáře:

Pro přidání hodnocení je nutné přihlásit se

Profilová fotografie

Ivana Borůvková

9.11.2023

Hezký den paní Machová.
Kurz je skvělý. Podle Vašich podrobných rad a instrukcí se mi kváskový chléb povedl hned napoprvé. I kvásek jsem si založila a vykrmila a opravdu byl silný.
Pekla jsem v malém plechu, tak je chlebík trošku hranatý. Ale nevadí, hlavně, že je dobrý.
Moc děkuji za tento vynikající kurz.
Iva Borůvková

Profilová fotografie

Pavla Machová

Dobrý den, paní Borůvková, to mě moc těší, chlebík je nádherný, jste moc šikovná a přeji spoustu takových skvělých chlebiku

Profilová fotografie

zdenka Žichovská

4.9.2023

Kurz jsem si koupila před několika měsíci a od té doby jsem chleba nekoupila. Peču jednou za týden - jsem sama tak mi to stačí. Přebytky kvásku použiji na krkonošské kyselo - to nemá chybu, zkusila jsem i lívance - výborné.

Profilová fotografie

Pavla Machová

Dobrý den, to mě moc těší. Tak jen tak dál, skvělé

Profilová fotografie

Romana Poláchová

1.5.2023

Skvělé informace jen v úvodní části kurzu, určitě bych chtěla kváskový chleba umět, protože se mi zatím nezdařil, pečeme kvasnicový. Možná budu o kurzu uvažovat.

Profilová fotografie

Pavla Machová

Dobrý den, děkuji moc za pochvalu. Sama jsem kvasnicový pekla, na proložení jednou za čas proč ne, ale za mě je chuť kvasového chleba úplně nekde jinde a proto mi ani nevadí, že časově to je trochu náročnější. Pokud se pro kurz rozhodnete, věřím, že litovat nebudete.

Profilová fotografie

Jana Stromková

12.6.2023

Kváskovaniu sa venujem s prestávkami. Bohužiaľ po istom čase mi kvások zomrie. Tiež sa mi stáva, že sa mi chlieb úplne nevydarí. Už som zvažovala aj kurz kde by som na vlastné oči videla a skúsila si to spolu s odborníčkami.

Profilová fotografie

Pavla Machová

Dobrý den, rozumím vám. V kurzu jsem se snažila podrobně vysvětlit, jak uchovávat kvásek a jak s ním pracovat. Můžete zatím vyzkoušet 3 lekce zdarma a zjistit si tak, zda vám forma kurzu vyhovuje. Přeji úspěšné pečení 🙂

Profilová fotografie

Jana Slamkova

1.5.2023

Ahoj! Kvasový chléb pečem, ale chci si koupit kurz ať se něčemu příručím, protože ten můj chléb není dokonalý. Nepeču jen chléb, peču také jiné pečivo a dělala jsem taky langoše. Na kvas kombinují špaldovú a bezlepkovou mouku.

Profilová fotografie

Pavla Machová

Dobrý den, věřím, že pro vás budou informace užitečné. Nemám zkušenosti při krmení kvasu s jinou moukou než žitnou. Jednou jsem zkoušela z celozrnné pšeničné, ale nelíbil se mi. Pokud vám ale ze spaldove a bezlepkové pěkně roste, tak proč ne.

Zobrazit další hodnocení (11 hodnocení)

Objevte podobné kurzy

Téma: Kurzy vaření  ·  Dárky pro muže  ·  Dárky pro ženy  ·  Dárky pro babičku  ·  Dárky pro maminku  ·  Dárky pro kamarádku  ·  Dárky pro přítele  ·  Dárky pro přítelkyni

Kategorie: Kreativita  ·  Zdraví & fitness  ·  Děti & maminky

O lektorovi:

Lektor

Pavla Machová

1 kurz

Ahoj, jmenuji se Pavla Machová a pečení kvasového chleba se věnuji více než 6 let. Moje pečení začalo celkem nevinně. Přemluvil mě k tomu manžel. Mně se do pečení vůbec nechtělo. Nikdy to nebylo moje hobby, přesto jsem to tedy zkusila. Bohužel moje začátky byly více než děsivé. Chtěla jsem to pokořit a nevzdala jsem se. A ono se to vyplatilo. 
Dnes peču s obrovskou radostí a vždy se těším z toho, když někoho mohu domácím chlebem pohostit. Protože vím, že to nemusí být vždy jednoduché, rozhodla jsem se vám předat svoje znalosti a zkušenosti, aby se pro vás pečení stalo radostí a hrou, stejně jako pro mne. Upéct skvělý chleba zvládne každý. Chce to jen trochu času, chuť naučit se něco nového a mít trochu té trpělivosti.

Časté dotazy ke kurzu:

Pokud si dnes pořídím celý kurz, budu k němu mít přístup okamžitě?

Ano. Pouze v případě platby bankovním převodem je třeba počítat se zpožděním 1 - 3 dny. Z tohoto důvodu doporučujeme úhradu kartou nebo online převodem.

Pořídím-li si celý kurz, získám jej okamžitě celý nebo se lekce postupně odemykají?

V případě pořízení kompletního kurzu získáváte okamžitě všechny lekce naráz a můžete si je procházet bez jakéhokoliv omezení.

Mohu si kurz stáhnout do svého PC?

Ne, to bohužel není možné z bezpečnostních důvodů. K prohlížení lekcí kurzu je nutné připojení k internetu.

Mohu platit v eurech?

Ano. Zvolte ve svém profilu na www.kurzyproradost.cz/ucet/zmenit-udaje v poli "Stát" Slovensko (případně jinou zemi). Pak uvidíte ceny na webu v eurech a v eurech můžete i platit.

Kolik tento kurz obsahuje lekcí zdarma?

Všechny naše kurzy obsahují neplacené a placené lekce. Tento kurz obsahuje 4 lekce zdarma a 22 lekcí placených.

Jak funguje garance vrácení peněz?

Naše 100% garance vrácení peněz znamená, že pokud zakoupený kurz nesplní vaše očekávání, vrátíme vám vaši platbu ze kurz zpět. Nemusíte nám vůbec nic vysvětlovat, stačí nám napsat nebo zavolat. Tuto garanci můžete využít do patnácti dnů od zakoupení kurzu.

Mohlo by Vás zajímat:

Všechny naše kurzy obsahují neplacenou a placenou část.

Vstup do kurzu je vždy zdarma a nikdy nezavazuje k nákupu.

U placených částí vždy platí 100% záruka vrácení peněz.

Naše kurzy můžete přehrávat kdykoliv na PC, mobilu i tabletu.

×

Doplňte své jméno a příjmení:

Přeskočit

CHCI DAROVAT

dárkový poukaz

JAK POUŽÍT

dárkový poukaz

DÁRKOVÉ POUKAZY