Kurz pečení chleba: Pečeme kváskový chléb
V našem kurzu pečení kváskového chleba se dozvíte, jak si připravit kvásek či směs na chleba, jak správně uhníst těsto a upéct zdravý, a hlavně skvěle chutnající kváskový chléb.
s lektorem Pavel Fara
Přihlásit se
Máte již založený profil? Přihlaste se kliknutím zde.
Ještě u nás nemáte účet? Založte si profil zdarma kliknutím zde.
V našem kurzu pečení kváskového chleba se dozvíte, jak si připravit kvásek či směs na chleba, jak správně uhníst těsto a upéct zdravý, a hlavně skvěle chutnající kváskový chléb.
s lektorem Pavel Fara
Stále více lidí dává přednost domácímu chlebu před tím kupovaným. Ovšem upéct vlastní kváskový chléb se může zdát, zvláště pro méně zkušené kuchaře, jako docela těžký oříšek. Nemusíte však propadat panice – díky našemu kurzu pečení chleba to zvládne i úplný začátečník! Krok za krokem vás provedeme přípravou voňavého, chutného a zdravého kváskového chleba, po jehož ochutnání si na ten z obchodu už ani nevzpomenete!
V kurzu se dozvíte:
Díky kurzu pečení chleba proniknete do tajů přípravy kvásku, potřebných surovin, ale i samotného pečení chleba. Zjistíte, jak důležitou roli hraje kvalita ingrediencí, jak poznat, že je kvásek připravený k použití nebo proč se nevyplatí uspěchat hnětení těsta ani jeho kynutí. Zapomeňte na složité recepty nebo nepřehledné kurzy pečení chleba, po jejichž zhlédnutí máte pocit, že kváskový chléb je magie vhodná jen pro ty nejzkušenější pekaře. Lektor Pavel Fara vás přesvědčí, že tuhle zdravou pochoutku zvládne opravdu každý! (zobrazit celý popis kurzu)
Náš kurz začíná přípravou nejdůležitější přísady pro kváskový chléb (jak ostatně vyplývá z názvu), a to kvásku. Která mouka je do něj nejlepší? A opravdu stačí už jen voda? Jakou by měl mít konzistenci? I na tyto otázky najdete ve videokurzu odpověď. Dozvíte se také, jak správně kvásek uchovávat a proč je důležité jej ochutnávat a pravidelně jej „krmit“.
Pavel Fara vám předvede, jak by měl správně vypadat kvásek, který je ideální k přípravě chleba, a které další suroviny budete k přípravě této křupavé pochoutky potřebovat, aby mohl vzniknout dokonalý chléb. Zjistíte také, proč je tak důležité těsto správně uhníst (a jak na to) a jak jej nechat vykynout.
K přípravě kváskového chleba z našeho online kurzu pečení kváskového chleba nepotřebujete žádné speciální vybavení – jen dvě šikovné ruce, základní kuchyňské náčiní a troubu (případně domácí pekárnu, pokud ji vlastníte). Kurz Pavla Fary je určený pro všechny, kteří se zatím k pečení kváskového chleba z nějakého důvodu dosud neodhodlali, ale rádi by jej vyzkoušeli, ale i pro ty, kteří se v minulosti při pečení „spálili“ a hledají osvědčený, a hlavně fungující recept.
A co všechno se v kurzu pečení chleba dozvíte? Tak například:
Rádi byste se zdokonalili i v ostatních kuchařských dovednostech? Pak si projděte celou nabídku našich kurzů vaření!
Lektorem kurzu pečení kváskového chleba je Pavel Fara. Ačkoli není profesí kuchař, pečení patří k jeho celoživotním vášním. A přípravu kváskového chleba povýšil k dokonalosti. Kromě pečení se věnuje podnikání – vede dvě společnosti, působí jako školitel a konzultant. Ve své práci dává přednost praxí prověřeným postupům před teorií.
Pro kvalitní kváskový chléb si potřebujeme předem připravit kvásek. Jak na to?
V tomto dílu si připravíme těsto pro náš kváskový chléb.
Těsto máme připravené a zbývá ho jen upéct.
Zde můžete komunikovat s lektorem a ostatními účastníky kurzu.
Pro přidání hodnocení je nutné přihlásit se
29. 4. 2024
Kupovaný kváskový chléb mě nenadchl, zkouším vždy po čase znova si ho podle různých návodů upéct sama. Kvásek už zraje, tak uvidíme, tady to vypadá, že by se mohlo dojít úspěchu.
Děkujeme vám, Olgo, za vaši krásnou recenzi a pět hvězdiček u kurzu "Pečení kváskového chleba"! Držíme palce, aby váš kvásek krásně vykynul a výsledek vás potěšil. Je skvělé, že se pokoušíte péct doma a hledáte cesty, jak dosáhnout toho nejlepšího chleba. Těšíme se na vaše další pekařské dobrodružství!
Eva z Kurzů pro radost
4. 9. 2023
Dobrý den, tento chléb bych se moc ráda naučila, ale nevím jak je to možné, přes několik pokusů se mi stále nedaří. Jestli by pomohlo shlédnout celý kurz, nevím.
10. 7. 2023
Dobrý den, peču různé druhy chlebů, ale tento se mi zdá výborný už jen podle podrobného kurzu s různými vychytávkami, to prostě musí dokázat každý, hned se do něho pustím.
10. 5. 2023
Jsem trochu smutná, že kurz byl původně zdarma až do roku 2022 a nyní je za 2.970,- Kč. Nic se na něm nezměnilo a jak píše v odpovědi i pan Pavel Fara (21.2.2023) je kurz zdarma ?!!!
Dobrý den, paní Růžičková, nebuďte smutná. Některé kurzy jsme měli zdarma jenom dočasně a mezi nimi byl i tento kurz. Rádi děláme radost, tak pro vás budeme muset něco udělat, abyste nebyla smutná. Ozveme se vám :-)
také souhlasím s p. Romanou růžičkovou. bylo by to nefér. 1/3 kurzu zdarma a zbytek zaplatit. tak se nemá slibovat.
a když se slíbí , má se plnit. Děkuji p.P. Farovi za odpověď na email:
kubasonik@seznam.cz
Pavel Fara - podnikatel, obchodník, konzultant
3 kurzy
Pavel Fara je podnikatel, který provozuje tři firmy s online projekty. Jeho specializací je tvorba prodejních online strategií a byznys mentoring.
Stál u produkce více než dvou set videokurzů tady na Kurzech pro radost. V jeho kurzech nejsou žádné teorie, pouze praxí prověřené postupy. Víc o Pavlovi najdete na jeho webu: www.pavelfara.cz
Ano. Pouze v případě platby bankovním převodem je třeba počítat se zpožděním 1 - 3 dny. Z tohoto důvodu doporučujeme úhradu kartou nebo online převodem.
V případě pořízení kompletního kurzu získáváte okamžitě všechny lekce naráz a můžete si je procházet bez jakéhokoliv omezení.
Ne, to bohužel není možné z bezpečnostních důvodů. K prohlížení lekcí kurzu je nutné připojení k internetu.
Ano. Zvolte ve svém profilu na www.kurzyproradost.cz/ucet/zmenit-udaje v poli Stát Slovensko (případně jinou zemi). Pak uvidíte ceny na webu v eurech a v eurech můžete i platit.
Všechny naše kurzy obsahují neplacené a placené lekce. Tento kurz obsahuje 1 lekci zdarma a 1 lekci placenou.
Naše 100% garance vrácení peněz znamená, že pokud zakoupený kurz nesplní vaše očekávání, vrátíme vám vaši platbu ze kurz zpět. Nemusíte nám vůbec nic vysvětlovat, stačí nám napsat nebo zavolat. Tuto garanci můžete využít do patnácti dnů od zakoupení kurzu.
Adam Štefánek 89 ×Účastníků kurzu
Jan Dušák 144 ×Účastníků kurzu
Břicháč Tom 11 755 ×Účastníků kurzu
Lenka Jahodová 8 129 ×Účastníků kurzu
Mgr. Eliška Peterková 3 450 ×Účastníků kurzu
Anna Bednářová 3 680 ×Účastníků kurzu
Jan Žalud 924 ×Účastníků kurzu
Lenka Jahodová 4 470 ×Účastníků kurzu
Miroslava Kuprová Stodůlková 2 172 ×Účastníků kurzu
Mgr. Martina Hazuková 813 ×Účastníků kurzu
Všechny naše kurzy obsahují neplacenou a placenou část.
Vstup do kurzu je vždy zdarma a nikdy nezavazuje k nákupu.
U placených částí vždy platí 100% záruka vrácení peněz.
Naše kurzy můžete přehrávat kdykoliv na PC, mobilu i tabletu.
Dana Kořínková
2. 9. 2024
Podle vašeho kurzu peču domácí chléb. Je výborný a pokaždé trochu jiný. Nejprve jsem zkoušela z kupovaného kvásku, ale nebylo to ono. Pak jsem si ho připravila podle vašeho návodu a je super. Peču již výhradně domácí chléb a díky vašemu kurzu se mi to daří. Děkuji za něj.
Kurzy pro radost
Dobrý den, Dano!
Děkujeme vám za vaše hodnocení. 😊 Jsme nadšeni, že díky našemu kurzu pečete výborný domácí chléb a že se vám s vlastním kváskem daří ještě lépe. Je skvělé, že už chleba nemusíte kupovat. U domácího vždy víte, že je kvalitní.
Ať se vám s pečením i nadále daří.
Pavel z Kurzů pro radost