Všechny kurzy (vyjma novinek) se 45% slevou! Akce skončí za 

 MENU

 Hledat

Pečeme kváskový chléb

Naučte se připravit si kvásek, směs na chleba, uhníst si těsto a upéct kvalitní, velmi zdravý kváskový chléb.

3 298
ÚČASTNÍKŮ KURZU
4,5 z 5 (44 hodnocení)
  Vstoupit do kurzu ZDARMA

Do kurzu již vstoupilo
  3 298 účastníků

  • Registrace zdarma do 10 vteřin
  • Doživotní přístup k videím
  • Nemusíte nikam chodit
  • Přehrajete v tabletu i mobilu
  • 100% garance kvality

Popis kurzu:

Objevíme kouzlo vlastního pečení a upečeme si svůj kváskový chléb. Pokud se dostaneme do bodu, kdy už nechceme dále jíst chléb z obchodu, je na čase se naučit péct svůj vlastní a nejlépe kváskový chléb. Představíme prostřednictvím tohoto kurzu detailní postup, jak si vytvořit kvalitní a zdravý kváskový chléb, který když jednou ochutnáme, tak po tom z obchodu už ani nezavadíme pohledem. Bude voňavý a chutný.

V kurzu se dozvíte:

  • jak se naučit udělat kvásek
  • jak si připravit směs na chleba
  • jak si uhníst správně těsto
  • jak nechat chléb správně vykynout
  • jak si upéct kváskový chléb

Cílem tohoto kurzu Pečeme kváskový chléb je podat jednoduchý a fungující návod na to, jak si doma připravit kvásek a upéct z něj výborný křupavý a zdravý kváskový chléb. Představíme si veškeré základní informace potřebné pro zahájení pečení chleba s kváskem. Pečeme-li kváskový chléb, musíme mít kvalitní mouku a kvalitní kvásek. Ten se musíme naučit připravit a to nás také naučí tento kurz. (zobrazit celý popis kurzu)

V kurzu Pečeme kváskový chléb začneme výrobou kvalitního kvásku. Pro založení kvásku potřebujeme kvalitní jemně mletou žitnou mouku a vodu. První den si založíme kvásek. Do velké sklenice nasypeme trochu žitné mouky a přilijeme tolik vlažné vody, aby nám po zamíchání vzniklo kvalitní těsto kašovité konzistence, ale ne moc řídké. Sklenici pak uzavřeme víčkem nebo na sklenici dáme potravinářskou fólii a upevníme ji gumičkou. Uložíme na teplé místo, kde zůstane do druhého dne.

Druhý den těstíčko promícháme a ochutnáme, musí být totiž mírně nakyslé. Takto připravený kvásek pak můžeme přidáním vody a žitné mouky udržovat do nekonečna a uchovávat si jej v lednici. U vznikajícího kvásku je dobré sledovat barvu, která by se neměla měnit a také konzistenci. V těstě by se měly pomalu začít tvořit bublinky a následně by se měl začít zvětšovat jeho objem. Zpočátku jsou bublinky možná málo zřetelné, později ale budou větší.

Dále sledujte kyselou chuť a výraznou a příjemnou vůni. Určitě se podívejte na video, jak se připraví ten správný kvásek na kváskový chléb. Jakmile budeme mít hotový kvásek, kde vznikly ty správné bakterie zodpovědné za přítomné kyseliny, můžeme upéct z kvásku kváskový chléb nebo můžeme ještě jednou kvásek nakrmit a počkat na další den. Několik lžic si předěláme do skleničky, kterou uzavřeme a uchováme do lednice.

Ve videu uvidíme správný postup přípravy těsta i hnětení. Kváskový chléb musí také správně vykynout. Zaleží na Vás, jestli použijete pekárnu na chleba, nebo budete péct kváskový chléb v troubě, jako to uvidíte v našem videu. Tento kurz je pro všechny, kteří již zkoušeli upéct kváskový chléb a ještě se jim tak úplně nepodařil. A také pro ty, co se právě poprvé rozhodli to zkusit. Tak ať Vám chutná.

V kurzu Pečeme kváskový chléb, se dozvíme, jak si připravit kvásek, uhníst těsto a upéct kvalitní zdravý kváskový chléb:

  • jaké ingredience budeme potřebovat, a která mouka se na kváskový chléb hodí nejvíc
  • naučíme se udělat si kvalitní kvásek a poznat správnou fázi pro zadělání na chleba
  • předvedeme si, jak kvásek rozmnožit, ale i uchovat si jej v lednici
  • zkusíme si umíchat tu správnou směs na kváskový chléb
  • uhněteme si kvalitní zdravé těsto a názorně si to ukážeme
  • ukážeme si, jak a kde nechat těsto správně vykynout
  • ukážeme si, jak poznat správně vykynuté těsto a jak péct kváskový chléb
  • dozvíme se také, jak ošetřit kváskový chléb po vyndání z trouby a jak jej uchovat

Lektorem kurzu Pečeme kváskový chléb je podnikatel Pavel Fara, který kromě pečení vede dvě vlastní firmy. V roli lektora a konzultanta pomáhá firmám a obchodníkům získávat díky internetu nové zákazníky a nové obchody. Obchodní techniky v živém a digitálním světě je nutné propojovat. Na svých kurzech a konzultacích ukazuje podnikatelům, jak díky tomu prodávat víc. Tedy žádná teorie, ale pouze praxí prověřené postupy.

Lekce kurzu:

Pro kvalitní kváskový chléb si potřebujeme předem připravit kvásek. Jak na to?

2
Směs
22:23
22:23

V tomto dílu si připravíme těsto pro náš kváskový chléb.

3
Pečeme
23:27
23:27

Těsto máme připravené a zbývá ho jen upéct.

Hodnocení a komentáře:

Pro přidání hodnocení je nutné se přihlásit.

Profilová fotografie

Alena Letochová

13.7.2020

Skvělé, rozhodně vyzkouším... :-) Nějaký chleba už jsem zkoušela upéct, kváskový, ale zatím né. Vůbec by mě nenapadlo, že uvidím Pepu v jiné roli, než jako skvělého fotografa, takže je moc fajn, že chtěl vidět jak se peče chleba... :-D Díky, navíc jsem se u videí dobře bavila, líbí se mi, když se člověk nebere moc vážně a ( dělá ) bere vše s humorem.

Profilová fotografie

Lenka Votavová

27.5.2020

Děkuji za kurz. Přestože kváskový chléb peču už víc než 3 roky, tak jsem se v kurzu dozvěděla nové informace, i když některé věci mám lépe vychytané. Cena (zdarma) odpovídala provedení i informační náloži (zdlouhavé). Bylo by vhodné kurz doplnit o konkrétní recept a doporučení informačních zdrojů. Posílám foto svého podmáslového kváskového chleba.

Profilová fotografie

Pavel Fara

Díky Lenko! Nejsem žádný expert na pečení chleba a určitě je spousta šikulů, kteří by kurz na pečení chleba zvládli líp, než já. No a ten váš chleba vypadá dost dobře!

Profilová fotografie

Veronika Velemanová

6.5.2020

Je to takový "srandovní" návod. Náhodou mě pánové bavili. Trochu jak Pat a Mat. ? No ono péct chleba je tak trochu věda. A má-li se to někdo seriózně naučit, je návod stylem "nasypeme mouku od oka" takový "vtipný".. Nicméně určitě pánům patří dík za osvětu v pečení.

Profilová fotografie

Pavel Fara

Díky Veroniko! Mám radost z toho, že tenhle návod berete tak, jak je ... Pečením chleba se neživíme, ale bavíme a s vážením nám to doopravdy nejde :-)

Profilová fotografie

Vlasta Jandová

6.5.2020

Já teda nevím, ale tohle mě teda moc neoslovilo. Kvásek mi přišel strašně řídký, pro naučení péct chleba bych nedělala dávku jak pro "celou bytovku". Před pečením mi teda chleba už přišel překynutý, ale nejsem žádný expert. Každopádně výsledný chleba na videu nic moc.

Profilová fotografie

Jana Stromková

1.5.2020

Už som mala obdobie, keď som piekla kváskový chlieb. Kvások chudák však zomrel. Toto je však trochu iný návod a tiež zaujímavý. No tak aby som aj toto skúsila.

Zobrazit další hodnocení (44 hodnocení)

O lektorovi:

Lektor

Pavel Fara - Podnikatel, obchodník, konzultant

Pavel Fara je podnikatel, který vede dvě vlastní firmy. V roli lektora a konzultanta pomáhá firmám a obchodníkům získávat díky internetu nové zákazníky a nové obchody. Obchodní techniky v živém a digitálním světě je nutné propojovat. Na svých kurzech a konzultacích ukazuje podnikatelům, jak díky tomu prodávat víc. Žádná teorie. Jenom Pavlovo praxí prověřené postupy. Víc o Pavlovi najdete na jeho webu: www.pavelfara.cz

Mohlo by Vás zajímat:

  • Kurz

    2 085 účastníků

    Domácí homeopatie + e-book "Jak porozumět nemocem" ZDARMA

    Lektor

    Alžběta Matiášová
    lektor2 085 x

  • Domácí homeopatie + e-book "Jak porozumět nemocem" ZDARMA

    Naučte se, jak za pomoci homeopatie odstranit ze svého života příčiny nemocí a naučte se vybírat homeopatické léky.

  • Kurz

    618 účastníků

    Orientální břišní tanec - DRUM SOLO s bubeníkem

    Lektor

    Katka Derouet (Krejčová)
    lektor618 x

  • Orientální břišní tanec - DRUM SOLO s bubeníkem

    Naučte se nové taneční pohyby, krásné kombinace a tančete s Katkou DRUM SOLO v doprovodu bubeníka.

  • Kurz

    3 151 účastníků

    Pilates pro začátečníky

    Lektor

    Jolana Novotná
    lektor3 151 x

  • Pilates pro začátečníky

    Kurz Pilates pro začátečníky Vás naučí základní cviky, zapojit hluboké svalstvo, celé tělo, jeho sílu a zbavíte se bolestí.

  • Kurz

    219 účastníků

    Svatojakubská pouť do Santiago de Compostela od A do Z

    Lektor

    Radoslav Černý
    lektor219 x

  • Svatojakubská pouť do Santiago de Compostela od A do Z

    Komplexní kurz o poutní cestě do Santiago de Compostela. Získejte odpovědi na všechny své otázky.

  • Kurz

    4 589 účastníků

    Orientálním břišním tancem ke zdraví a spokojenosti

    Lektor

    Katka Derouet (Krejčová)
    lektor4 589 x

  • Orientálním břišním tancem ke zdraví a spokojenosti

    Objevte s námi cestu ke zdraví a spokojenosti, kterou nám přináší orientální tanec a břišní tanec.

  • Kurz

    2 205 účastníků

    Vaříme zdravě pro děti

    Lektor

    Ilona Dostálová
    lektor2 205 x

  • Vaříme zdravě pro děti

    Naučte se zdravě vařit pro děti a získejte spoustu nápadů na přípravu zdravých, kvalitních a nutričně hodnotných pokrmů.

Všechny naše kurzy obsahují neplacenou a placenou část.

Vstup do kurzu je vždy zdarma a nikdy nezavazuje k nákupu.

U placených částí vždy platí 100% záruka vrácení peněz.

Naše kurzy můžete přehrávat kdykoliv na PC, mobilu i tabletu.

CHCI SE STÁT LEKTOREM

Máte zájem stát se lektorem a natočit svůj kurz?

VÍCE INFORMACÍ    

CHCI DAROVAT

dárkový poukaz

JAK POUŽÍT

dárkový poukaz

DÁRKOVÉ POUKAZY