×

Už odcházíte? Přidejte se k 219 888 studujícím členům:

Aktivujte si členství zdarma
a ihned získejte 467 videolekcí zdarma

Máte již aktivované členství? Přihlaste se

 MENU

 MENU

Pečeme kváskový chléb

Naučte se připravit si kvásek, směs na chleba, uhníst si těsto a upéct kvalitní, velmi zdravý kváskový chléb.

3 633
ÚČASTNÍKŮ KURZU
4,6 z 5 (57 hodnocení)
  Vstoupit do kurzu ZDARMA   Vstoupit do kurzu ZDARMA

Do kurzu již vstoupilo
  3 633 účastníků

  • Registrace zdarma do 10 vteřin
  • Doživotní přístup k videím
  • Nemusíte nikam chodit
  • Přehrajete v tabletu i mobilu
  • 100% garance kvality

Popis kurzu:

Objevíme kouzlo vlastního pečení a upečeme si svůj kváskový chléb. Pokud se dostaneme do bodu, kdy už nechceme dále jíst chléb z obchodu, je na čase se naučit péct svůj vlastní a nejlépe kváskový chléb. Představíme prostřednictvím tohoto kurzu detailní postup, jak si vytvořit kvalitní a zdravý kváskový chléb, který když jednou ochutnáme, tak po tom z obchodu už ani nezavadíme pohledem. Bude voňavý a chutný.

V kurzu se dozvíte:

  • jak se naučit udělat kvásek
  • jak si připravit směs na chleba
  • jak si uhníst správně těsto
  • jak nechat chléb správně vykynout
  • jak si upéct kváskový chléb

Cílem tohoto kurzu Pečeme kváskový chléb je podat jednoduchý a fungující návod na to, jak si doma připravit kvásek a upéct z něj výborný křupavý a zdravý kváskový chléb. Představíme si veškeré základní informace potřebné pro zahájení pečení chleba s kváskem. Pečeme-li kváskový chléb, musíme mít kvalitní mouku a kvalitní kvásek. Ten se musíme naučit připravit a to nás také naučí tento kurz. (zobrazit celý popis kurzu)

V kurzu Pečeme kváskový chléb začneme výrobou kvalitního kvásku. Pro založení kvásku potřebujeme kvalitní jemně mletou žitnou mouku a vodu. První den si založíme kvásek. Do velké sklenice nasypeme trochu žitné mouky a přilijeme tolik vlažné vody, aby nám po zamíchání vzniklo kvalitní těsto kašovité konzistence, ale ne moc řídké. Sklenici pak uzavřeme víčkem nebo na sklenici dáme potravinářskou fólii a upevníme ji gumičkou. Uložíme na teplé místo, kde zůstane do druhého dne.

Druhý den těstíčko promícháme a ochutnáme, musí být totiž mírně nakyslé. Takto připravený kvásek pak můžeme přidáním vody a žitné mouky udržovat do nekonečna a uchovávat si jej v lednici. U vznikajícího kvásku je dobré sledovat barvu, která by se neměla měnit a také konzistenci. V těstě by se měly pomalu začít tvořit bublinky a následně by se měl začít zvětšovat jeho objem. Zpočátku jsou bublinky možná málo zřetelné, později ale budou větší.

Dále sledujte kyselou chuť a výraznou a příjemnou vůni. Určitě se podívejte na video, jak se připraví ten správný kvásek na kváskový chléb. Jakmile budeme mít hotový kvásek, kde vznikly ty správné bakterie zodpovědné za přítomné kyseliny, můžeme upéct z kvásku kváskový chléb nebo můžeme ještě jednou kvásek nakrmit a počkat na další den. Několik lžic si předěláme do skleničky, kterou uzavřeme a uchováme do lednice.

Ve videu uvidíme správný postup přípravy těsta i hnětení. Kváskový chléb musí také správně vykynout. Zaleží na Vás, jestli použijete pekárnu na chleba, nebo budete péct kváskový chléb v troubě, jako to uvidíte v našem videu. Tento kurz je pro všechny, kteří již zkoušeli upéct kváskový chléb a ještě se jim tak úplně nepodařil. A také pro ty, co se právě poprvé rozhodli to zkusit. Tak ať Vám chutná.

V kurzu Pečeme kváskový chléb, se dozvíme, jak si připravit kvásek, uhníst těsto a upéct kvalitní zdravý kváskový chléb:

  • jaké ingredience budeme potřebovat, a která mouka se na kváskový chléb hodí nejvíc
  • naučíme se udělat si kvalitní kvásek a poznat správnou fázi pro zadělání na chleba
  • předvedeme si, jak kvásek rozmnožit, ale i uchovat si jej v lednici
  • zkusíme si umíchat tu správnou směs na kváskový chléb
  • uhněteme si kvalitní zdravé těsto a názorně si to ukážeme
  • ukážeme si, jak a kde nechat těsto správně vykynout
  • ukážeme si, jak poznat správně vykynuté těsto a jak péct kváskový chléb
  • dozvíme se také, jak ošetřit kváskový chléb po vyndání z trouby a jak jej uchovat

Lektorem kurzu Pečeme kváskový chléb je podnikatel Pavel Fara, který kromě pečení vede dvě vlastní firmy. V roli lektora a konzultanta pomáhá firmám a obchodníkům získávat díky internetu nové zákazníky a nové obchody. Obchodní techniky v živém a digitálním světě je nutné propojovat. Na svých kurzech a konzultacích ukazuje podnikatelům, jak díky tomu prodávat víc. Tedy žádná teorie, ale pouze praxí prověřené postupy.

Lekce kurzu:

Pro kvalitní kváskový chléb si potřebujeme předem připravit kvásek. Jak na to?

2
Směs
22:23
22:23

V tomto dílu si připravíme těsto pro náš kváskový chléb.

3
Pečeme
23:27
23:27

Těsto máme připravené a zbývá ho jen upéct.

Hodnocení a komentáře:

Pro přidání hodnocení je nutné se přihlásit.

Profilová fotografie

Boriana Doležalová

6.6.2021

Celkem poučné a srozumitelně video! Dozvěděla jsem se hodně zajímavosti o kvasnice ! Děkují, Doležalová

Profilová fotografie

Adriana Candráková

17.2.2021

Tak ešte aj o kvásku sa tu človek dozvie, no úžasné! Ozaj sa teším, že som objavila vašu stránku. Pôvodne som začala s kurzom kreslenia pravou mozgovou hemisférou, ale vidím, že sa tu dá ešte veľa toho, čo nájsť. :)

Profilová fotografie

Iva Julinova

26.1.2021

Ikdyz jsem na internetu videla hodne receptu a postupu Jak udelat kvasek a upeci si chleba, tento me oslovil a urcite si dle tohoto postupu kvaskovy chleb upecu.

Profilová fotografie

Renata Bokorová

18.1.2021

Získala som veľa informácii, hlavne o zakladaní kvásku

Profilová fotografie

Martina Čaputová

11.1.2021

Kurz dobrý, výsledek dobrý. Teda ten z kurzu. Můj opět a zase připomíná pečený disk, takže se budu muset zřejmě ještě mnohokrát podívat, než se mi podaří chléb, co vypadá jako chléb a ne placka.

Zobrazit další hodnocení (57 hodnocení)

Objevte podobné kurzy

Kategorie: Zdraví & fitness

O lektorovi:

Lektor

Pavel Fara - Podnikatel, obchodník, konzultant

Pavel Fara je podnikatel, který vede dvě vlastní firmy. V roli lektora a konzultanta pomáhá firmám a obchodníkům získávat díky internetu nové zákazníky a nové obchody. Obchodní techniky v živém a digitálním světě je nutné propojovat. Na svých kurzech a konzultacích ukazuje podnikatelům, jak díky tomu prodávat víc. Žádná teorie. Jenom Pavlovo praxí prověřené postupy. Víc o Pavlovi najdete na jeho webu: www.pavelfara.cz

Časté dotazy ke kurzu:

Pokud si dnes pořídím celý kurz, budu k němu mít přístup okamžitě?

Ano. Pouze v případě platby bankovním převodem je třeba počítat se zpožděním 1 - 3 dny. Z tohoto důvodu doporučujeme úhradu kartou nebo online převodem.

Pořídím-li si celý kurz, získám jej okamžitě celý nebo se lekce postupně odemykají?

V případě pořízení kompletního kurzu získáváte okamžitě všechny lekce naráz a můžete si je procházet bez jakéhokoliv omezení.

Mohu si kurz stáhnout do svého PC?

Ne, to bohužel není možné z bezpečnostních důvodů. K prohlížení lekcí kurzu je nutné připojení k internetu.

Mohu platit v eurech?

Ano. Zvolte ve svém profilu na www.kurzyproradost.cz/ucet/zmenit-udaje v poli "Stát" Slovensko (případně jinou zemi). Pak uvidíte ceny na webu v eurech a v eurech můžete i platit.

Mohlo by Vás zajímat:

  • Kurz

    Orientální břišní tanec - DRUM SOLO s bubeníkem

    Katka Derouet (Krejčová)  812 ×Účastníků kurzu

    5,0
    (10)

    Celý kurz stojí  1 190 Kč.

  • Orientální břišní tanec - DRUM SOLO s bubeníkem

    Naučte se nové taneční pohyby, krásné kombinace a tančete s Katkou DRUM SOLO v doprovodu bubeníka.

  • Kurz

    Pilates pro začátečníky

    Jolana Novotná  4 077 ×Účastníků kurzu

    5,0
    (18)

    Celý kurz stojí  1 490 Kč.

  • Pilates pro začátečníky

    Kurz Pilates pro začátečníky Vás naučí základní cviky, zapojit hluboké svalstvo, celé tělo, jeho sílu a zbavíte se bolestí.

  • Kurz

    Báječné sushi recepty pro každého

    Šon Chung a Monika Brýdová  864 ×Účastníků kurzu

    5,0
    (11)

    Celý kurz stojí  3 990 Kč.

  • Báječné sushi recepty pro každého

    Nejobsáhlejší a největší videokurz na přípravu sushi v České i Slovenské republice.

  • Kurz

    Orientálním břišním tancem ke zdraví a spokojenosti

    Katka Derouet (Krejčová)  5 125 ×Účastníků kurzu

    4,9
    (42)

    Celý kurz stojí  1 590 Kč.

  • Orientálním břišním tancem ke zdraví a spokojenosti

    Objevte s námi cestu ke zdraví a spokojenosti, kterou nám přináší orientální tanec a břišní tanec.

  • Kurz

    Orientální břišní tanec - DVD Technika shimmy a akcentů

    Katka Derouet (Krejčová)  1 401 ×Účastníků kurzu

    4,9
    (11)

    Celý kurz stojí  990 Kč.

  • Orientální břišní tanec - DVD Technika shimmy a akcentů

    Exkluzivní možnost zhlédnout původní DVD, které je jinak již několik let zcela vyprodané.

  • Kurz

    Ulcerózní kolitida a Crohnova choroba - jak žít a jíst kvalitně

    Veronika Hanzlíková  1 449 ×Účastníků kurzu

    4,9
    (11)

    Celý kurz stojí  1 990 Kč.

  • Ulcerózní kolitida a Crohnova choroba - jak žít a jíst kvalitně

    Kurz o životě a stravě pro pacienty s IBD přináší souhrnné informace od lektorky, která si sama touto nemocí prochází.

Všechny naše kurzy obsahují neplacenou a placenou část.

Vstup do kurzu je vždy zdarma a nikdy nezavazuje k nákupu.

U placených částí vždy platí 100% záruka vrácení peněz.

Naše kurzy můžete přehrávat kdykoliv na PC, mobilu i tabletu.

CHCI SE STÁT LEKTOREM

Máte zájem stát se lektorem a natočit svůj kurz?

VÍCE INFORMACÍ    
×

Pečeme kváskový chléb

kurz na vás už čeká — začněte ZDARMA:

Jste připraveni? Pro přehrání vložte svůj e-mail:

— nebo —

Už máte účet? Přihlaste se

×

Doplňte své jméno a příjmení:

Přeskočit

CHCI DAROVAT

dárkový poukaz

JAK POUŽÍT

dárkový poukaz

DÁRKOVÉ POUKAZY