NOVÝ KURZ: "Šití bot pro začátečníky" od Veroniky Mocové si spustíte ZDE.

 MENU

 Hledat

Pečeme kváskový chléb

Naučte se připravit si kvásek, směs na chleba, uhníst si těsto a upéct kvalitní, velmi zdravý kváskový chléb.

2 868
ÚČASTNÍKŮ KURZU
4,6 z 5 (33 hodnocení)
  Vstoupit do kurzu ZDARMA

Do kurzu již vstoupilo
  2 868 účastníků

  • Registrace zdarma do 10 vteřin
  • Doživotní přístup k videím
  • Nemusíte nikam chodit
  • Přehrajete v tabletu i mobilu
  • 100% garance kvality

Popis kurzu:

Objevíme kouzlo vlastního pečení a upečeme si svůj kváskový chléb. Pokud se dostaneme do bodu, kdy už nechceme dále jíst chléb z obchodu, je na čase se naučit péct svůj vlastní a nejlépe kváskový chléb. Představíme prostřednictvím tohoto kurzu detailní postup, jak si vytvořit kvalitní a zdravý kváskový chléb, který když jednou ochutnáme, tak po tom z obchodu už ani nezavadíme pohledem. Bude voňavý a chutný.

V kurzu se dozvíte:

  • jak se naučit udělat kvásek
  • jak si připravit směs na chleba
  • jak si uhníst správně těsto
  • jak nechat chléb správně vykynout
  • jak si upéct kváskový chléb

Cílem tohoto kurzu Pečeme kváskový chléb je podat jednoduchý a fungující návod na to, jak si doma připravit kvásek a upéct z něj výborný křupavý a zdravý kváskový chléb. Představíme si veškeré základní informace potřebné pro zahájení pečení chleba s kváskem. Pečeme-li kváskový chléb, musíme mít kvalitní mouku a kvalitní kvásek. Ten se musíme naučit připravit a to nás také naučí tento kurz. (zobrazit celý popis kurzu)

V kurzu Pečeme kváskový chléb začneme výrobou kvalitního kvásku. Pro založení kvásku potřebujeme kvalitní jemně mletou žitnou mouku a vodu. První den si založíme kvásek. Do velké sklenice nasypeme trochu žitné mouky a přilijeme tolik vlažné vody, aby nám po zamíchání vzniklo kvalitní těsto kašovité konzistence, ale ne moc řídké. Sklenici pak uzavřeme víčkem nebo na sklenici dáme potravinářskou fólii a upevníme ji gumičkou. Uložíme na teplé místo, kde zůstane do druhého dne.

Druhý den těstíčko promícháme a ochutnáme, musí být totiž mírně nakyslé. Takto připravený kvásek pak můžeme přidáním vody a žitné mouky udržovat do nekonečna a uchovávat si jej v lednici. U vznikajícího kvásku je dobré sledovat barvu, která by se neměla měnit a také konzistenci. V těstě by se měly pomalu začít tvořit bublinky a následně by se měl začít zvětšovat jeho objem. Zpočátku jsou bublinky možná málo zřetelné, později ale budou větší.

Dále sledujte kyselou chuť a výraznou a příjemnou vůni. Určitě se podívejte na video, jak se připraví ten správný kvásek na kváskový chléb. Jakmile budeme mít hotový kvásek, kde vznikly ty správné bakterie zodpovědné za přítomné kyseliny, můžeme upéct z kvásku kváskový chléb nebo můžeme ještě jednou kvásek nakrmit a počkat na další den. Několik lžic si předěláme do skleničky, kterou uzavřeme a uchováme do lednice.

Ve videu uvidíme správný postup přípravy těsta i hnětení. Kváskový chléb musí také správně vykynout. Zaleží na Vás, jestli použijete pekárnu na chleba, nebo budete péct kváskový chléb v troubě, jako to uvidíte v našem videu. Tento kurz je pro všechny, kteří již zkoušeli upéct kváskový chléb a ještě se jim tak úplně nepodařil. A také pro ty, co se právě poprvé rozhodli to zkusit. Tak ať Vám chutná.

V kurzu Pečeme kváskový chléb, se dozvíme, jak si připravit kvásek, uhníst těsto a upéct kvalitní zdravý kváskový chléb:

  • jaké ingredience budeme potřebovat, a která mouka se na kváskový chléb hodí nejvíc
  • naučíme se udělat si kvalitní kvásek a poznat správnou fázi pro zadělání na chleba
  • předvedeme si, jak kvásek rozmnožit, ale i uchovat si jej v lednici
  • zkusíme si umíchat tu správnou směs na kváskový chléb
  • uhněteme si kvalitní zdravé těsto a názorně si to ukážeme
  • ukážeme si, jak a kde nechat těsto správně vykynout
  • ukážeme si, jak poznat správně vykynuté těsto a jak péct kváskový chléb
  • dozvíme se také, jak ošetřit kváskový chléb po vyndání z trouby a jak jej uchovat

Lektorem kurzu Pečeme kváskový chléb je podnikatel Pavel Fara, který kromě pečení vede dvě vlastní firmy. V roli lektora a konzultanta pomáhá firmám a obchodníkům získávat díky internetu nové zákazníky a nové obchody. Obchodní techniky v živém a digitálním světě je nutné propojovat. Na svých kurzech a konzultacích ukazuje podnikatelům, jak díky tomu prodávat víc. Tedy žádná teorie, ale pouze praxí prověřené postupy.

Lekce kurzu:

Pro kvalitní kváskový chléb si potřebujeme předem připravit kvásek. Jak na to?

2
Směs
22:23
22:23

V tomto dílu si připravíme těsto pro náš kváskový chléb.

3
Pečeme
23:27
23:27

Těsto máme připravené a zbývá ho jen upéct.

Hodnocení:

Pro přidání hodnocení je nutné se přihlásit.

Profilová fotografie

Karel Svoboda

Videli jsme spolecne s manzelkou, prubnuli jsme, zvitezili jsme! Chleb je moc dobry. Dik

Profilová fotografie

Tatiana Janatova

Hezké, poučné video...jen se mi nelíbí výraz "prdnu...." (zbytečně hrubé u tak pěkné činnosti jako je pečení chleba). Lepší by bylo říct "šoupnu to tam..."

Profilová fotografie

Petra Janoušková

Dobrý den, děkuji za výborné vysvětlení a názorné ukázky. Těším se, až vše vyzkouším podle receptu a návodu. Snad se chleba povede a budu mít úspěch :)

Profilová fotografie

Jitka Poláková

Moc pěkné, jen bych dodala, že do kvásku se nedává cukr, ale pouze a jen voda a mouka a to pak v teple vytvoří kvásek který je mnohem zdravější než kvasnice, jinak moc pěkně a přehledně udělané.

Profilová fotografie

Eva Š.

Kurz, který jsem dlouho hledala a konečně také našla. Chléb občas peču, ale nyní si konečně dokážu vyrobit svůj vlastní kvásek. Moc za tato videa děkuji.

Profilová fotografie

Kurzy pro radost

Dobrý den, Evo, děkujeme za Váš příspěvek. Dejte nám vědět, jak se Vám chléb vyvedl. ;-) Přejeme radostné pečení a následně dobré chutnání. :-)

Profilová fotografie

Pavel Dušánek

Dobry den, chleb jsem nikdy nepekl, ale vzdy jsem to chtel zkusit a ochutnat jake to je mit domaci chleb. Diky videu se uz tesim az to vyzkousim.

Profilová fotografie

Kurzy pro radost

Dobrý den, Pavle, určitě to vyzkoušejte a pak nám dejte vědět, jak pečení dopadlo. Můžete klidně připojit i obrázek, s radostí se podíváme. :-)

Profilová fotografie

Zuzana Fořtová

Dobrý den, musím říci, že jsem se na shlédnutí kurzu velice těšila. Postup je velice jednoduše vysvětlený. Co mi však velmi vadilo hned v prvním videu je, že nejvíc vidět (oproti ingrediencím) je lahev vína. Recept jdu i přesto hned zkusit, už se těším na výsledek.

Profilová fotografie

Filip Kalvoda

Dobrý den, děkuji za skvělé vysvětlení a zároveň i pobavení. Už se těším až vyzkouším pečení chleba podle vašeho návodu a doufám, že se dílo povede :-)

Profilová fotografie

Marta Princová

Veselí hoši, dobrý, ale na začátku u kvásku trochu zmateční. Stručnější návod by byl lepší a ne rodinné video. Stačila by polovina času i když jsou tam užitečné vychytávky.

Profilová fotografie

Martin Doležal

Jak krásně a srozumitelně vysětleno. Domácí je vždy nejlepší. Doporučuji všem, kteří si chtějí doma udělat lepší a chutnější chléb, než by kdy koupili od pekaře.

Profilová fotografie

Petra Trnečková

Dobrý den, děkuji za pěkné vysvětlení pečení chleba. Bydlím na vesnici a často se mi nechce jet pro chleba a nejlepší je že domácí chleba jíme všichni. Domácí je domácí. Děkuji

Profilová fotografie

Soňa Stösselová Buchtová

Dobrý den, děkuji za srozumitelnou instruktáž k pečení chleba. Není nic lepšího, než doma upečený čerstvý voňavý chléb, který před námi neochytala spousta cizích lidí.

Profilová fotografie

Blanka Červenková

Super kurzívou ???

Profilová fotografie

Martina Řehoř

Dobrý den, děkuji za pěkné video. Moc se mi líbilo a určitě chleba zkusím upéct. Po vytažení z trouby vypadá luxusně. Díky za několik triků, které jsem neznala.

Profilová fotografie

Eva Štálová

Dobrý den, dostala jsem k Vánocům pekárnu. Hledám nyní recepty a návody jak si upéci chléb doma, který bude chutný a budu vědět z čeho je. Snad se mi to podaří.

Profilová fotografie

Dana Luksikova

Dobry den. Zatim se mi chleba nepovedl ale verim ze se podle tohoto kurzu ho naucim delat. Pekne video se srotumitelnym navodem. Hned podle tohoto mavpdu zkusim chleba upect. Dekuji

Profilová fotografie

Michal Tatranský

Dobrý návod na pečenie chleba, zdá sa mi však zbytočne dlhý. Napriek tomu som hi ho prezrel celý. Pamätám sa, že nejakým podobným spôsobom piekli kedysi naše babky ale, samozrejme, v pekárskych peciach a na týždeň, tak ako bolo spomínané v lekcii "Pečeme".

Profilová fotografie

Jakub Fictum

Suprový .

Profilová fotografie

Iveta Králíková

Pěkné video se srozumitelným návodem. určitě si ted běhen dovolené podle toho pokusím chlebíček upéct :-) Doufám že se mi povede a , že bude chutnat mě i celé mé rodině

Profilová fotografie

Kurzy pro radost

Tak nám, Iveto, pošlete alespoň obrázek, když už chlebík neochutnáme :-)

Profilová fotografie

Hana Kratochvílová

Děkuji za informaci, jak udělat kvásek. Chléb jsem pekla vždy z kvasnic, byl dobrý, ale tenhle je výborný. Pěkně udělané video se srozumitelným postupem. Díky Vám

Profilová fotografie

Kurzy pro radost

Děkujeme, Hano, za váš příspěvek. Až chleba upečete, pošlete nám krajíček. Stačí na obrázku :-)

Profilová fotografie

Eva Karlíková

Chleba jsem pekla vždy jen z kvasnic. Děkuji za návod, jak vyrobit kvásek. Určitě tento chléb brzy vyzkouším a věřím, že se mi povede. Pěkně udělaný, srozumitelný návod.

Profilová fotografie

Kurzy pro radost

Děkujeme za hodnocení a přejeme dobrou chuť, protože chleba se určitě podaří :-)

Profilová fotografie

Pauli Kelmendi

Ještě jsem nezkoušela, ale vypadá to dost dobře. Hned bych si takový chlebíček dala. Jinak jde vidět, jak jste si hezky vyhráli, tak to má být. :-)) Přeji spoustu dalších kulinářských úspěchů.

Profilová fotografie

Kurzy pro radost

Chlebík dobrý a psina u pečení. Co víc si přát? Děkujeme, Pauli :-)

Profilová fotografie

mimi molinová

zbytečně moc nesmyslů a keců kolem a výsledek nic-moc.

Profilová fotografie

Fajn kurz, vše pochopitelně předneseno, vysvětleno, ukázáno, zdůvodněno. Jen podle mého je třeba před sázením do pece nebo trouby prostor tzv. zapářit. Já peču v elektrické troubě uvnitř litinového hrnce s těsnící poklicí, výsledek je, myslím velmi dobrý.

Profilová fotografie

Simona

Až podle vašeho návodu se mi podařil dobrý chlebík. Dříve jsem se pokoušela upéci dle návodů z internetu, ale bylo to fiasko. Všechno zdrcnuté placáky. Nyní mám poprvé podle vašeho návodu pěkný, nadýchaný a voňavý chlebík.

Profilová fotografie

Věra Seklová

Tak jsem to zvládla ,díky vám,
chlebík je nadýchaný s bezvadnou kůrčičkou, po hodinovém pečení jsem ho nechala dojít až vychladl pod útěrkama, je to sice hodně práce , ale stojí to za to!

Profilová fotografie

Zdenka Durdíková

Úžasné,teším sa.Samozrejme v najbližšom možnom čase vyskúšam.Občas pečiem chlieb,ale s droždím ale na tento sa veľmi teším.

Profilová fotografie

zlatica

d.den,chválim vás,že ste natočili"úžasný film"...pozrela som iba polovicu,vela zbytočnosti je okolo toho...želám vela spokojných klientov pri sledovaní vašich dalších návodov...

Profilová fotografie

Jindra

Jezdím občas za dcerou do Ameriky a tam je většinou chléb dost nejedlý(nasládlý).Takže po dobu svého pobytu peču chleba téměř pořád-pro dceřiny známé,přátele a samozřejmě pro nás.Ale vyrobit si kvásek mě nikdy nenapadlo.Myslím,že kváskový chleba musí být ňamka.Rozhodně to vyzkouším.A takovýhle kurz pro radost je fakt RADOST.

Profilová fotografie

Vlaďka

Výborně vysvětlený návod na kvásek. Dělám stejný, jen v konečné fázi přidám ještě celozrnnou mouku. Chleba je výborný a vydrží . :-)

Profilová fotografie

Anna

jste super dvojka.. odzkouším, protože to vypadá skvěle .. těším se na pokračování :-)

Profilová fotografie

Dagmar

Výborně! Děkuji za návod, jak vyrobit kvásek. Chléb z kvásku je rozhodně lepší než z kvasnic, či sušeného droždí. Tak jsem byla poučena. Zkoušela jsem již také vícezrnný a celozrnný chléb z připravených směsí. Není to však ono a navíc směs je poměrně drahá. Mohu k pečení chleba podle vašeho receptu využít domácí pekárnu?
Vaše kurzy pro radost jsou bezvadný! Děkuji.

Profilová fotografie

Daniela

vypadá to zajímavě a lákavě

O lektorovi:

Lektor

Pavel Fara - Podnikatel, obchodník, konzultant

Pavel Fara je podnikatel, který vede dvě vlastní firmy. V roli lektora a konzultanta pomáhá firmám a obchodníkům získávat díky internetu nové zákazníky a nové obchody. Obchodní techniky v živém a digitálním světě je nutné propojovat. Na svých kurzech a konzultacích ukazuje podnikatelům, jak díky tomu prodávat víc. Žádná teorie. Jenom Pavlovo praxí prověřené postupy. Víc o Pavlovi najdete na jeho webu: www.pavelfara.cz

Mohlo by Vás zajímat:

  • Kurz

    1 778 účastníků

    Domácí homeopatie + e-book "Jak porozumět nemocem" ZDARMA

    Lektor

    Alžběta Matiášová
    lektor1 778 x

  • Domácí homeopatie + e-book "Jak porozumět nemocem" ZDARMA

    Naučte se, jak za pomoci homeopatie odstranit ze svého života příčiny nemocí a naučte se vybírat homeopatické léky.

  • Kurz

    506 účastníků

    Orientální břišní tanec - DRUM SOLO s bubeníkem

    Lektor

    Katka Derouet (Krejčová)
    lektor506 x

  • Orientální břišní tanec - DRUM SOLO s bubeníkem

    Naučte se nové taneční pohyby, krásné kombinace a tančete s Katkou DRUM SOLO v doprovodu bubeníka.

  • Kurz

    2 593 účastníků

    Pilates pro začátečníky

    Lektor

    Jolana Novotná
    lektor2 593 x

  • Pilates pro začátečníky

    Kurz Pilates pro začátečníky Vás naučí základní cviky, zapojit hluboké svalstvo, celé tělo, jeho sílu a zbavíte se bolestí.

  • Kurz

    4 244 účastníků

    Orientálním břišním tancem ke zdraví a spokojenosti

    Lektor

    Katka Derouet (Krejčová)
    lektor4 244 x

  • Orientálním břišním tancem ke zdraví a spokojenosti

    Objevte s námi cestu ke zdraví a spokojenosti, kterou nám přináší orientální tanec a břišní tanec.

  • Kurz

    1 178 účastníků

    Orientální břišní tanec - DVD Technika shimmy a akcentů

    Lektor

    Katka Derouet (Krejčová)
    lektor1 178 x

  • Orientální břišní tanec - DVD Technika shimmy a akcentů

    Exkluzivní možnost zhlédnout původní DVD, které je jinak již několik let zcela vyprodané.

  • Kurz

    3 159 účastníků

    Tenis pro začátečníky a mírně pokročilé

    Lektor

    Dušan Těhník
    lektor3 159 x

  • Tenis pro začátečníky a mírně pokročilé

    Naučte se hrát tenis podle nejnovějších metod. Pomocí trenérských triků a rad se staňte výbornými hráči tenisu.

Všechny naše kurzy obsahují neplacenou a placenou část.

Vstup do kurzu je vždy zdarma a nikdy nezavazuje k nákupu.

U placených částí vždy platí 100% záruka vrácení peněz.

Naše kurzy můžete přehrávat kdykoliv na PC, mobilu i tabletu.

CHCI SE STÁT LEKTOREM

Máte zájem stát se lektorem a natočit svůj kurz?

VÍCE INFORMACÍ    

CHCI DAROVAT

dárkový poukaz

JAK POUŽÍT

dárkový poukaz

DÁRKOVÉ POUKAZY