V našem online kurzu vaření pro děti získáte spoustu tipů na přípravu zdravých a výživných pokrmů, kterým neodolá ani ten nemlsnější dětský jazýček.
Díky kurzu „Vaříme zdravě pro děti“ objevíte kouzlo zdravého vaření kvalitních a nutričně vyvážených jídel pro nejmenší strávníky. Nemusíte se bát – zdravé vaření neznamená utrácení spousty peněz nebo hodiny strávené u plotny. V kurzu se dozvíte, jak pozvolna nahrazovat tradiční suroviny zdravějšími, jak z dětského jídelníčku ubrat bílý cukr nebo jak děti naučit jíst ovoce a zeleninu.
V kurzu se dozvíte:
Lektorka Ilona Dostálová, jež se zdravou stravou dlouhodobě zabývá, vám v kurzu vaření pro děti představí řadu receptů a tipů na zdravá jídla, která budou vašim ratolestem nejen chutnat, ale přispějí také k jejich zdravějšímu životnímu stylu. Ostatně je vědecky prokázáno, že úprava stravovacího režimu může vést ke kvalitnějšímu a delšímu životu. Navíc díky absolvování kurzu získáte zdarma elektronickou kuchařku Ilony Dostálové, ve které najdete spoustu dalších úžasných a zdravých receptů.
Zobrazit celý popis kurzu
Díky kurzu „Vaříme zdravě pro děti“ získáte řadu informací a doporučení, které se týkají nejrůznějších aditiv či umělých sladidel, bílého cukru, bílé mouky, soli, tuku nebo masa v dětském jídelníčku. Zjistíte také, jak na talíř malých strávníků zařadit nutričně hodnotné potraviny, ke kterým patří například luštěniny, jáhly, pohanka, ale i mořské řasy a další, často méně známé zdravé dobroty.
Ilona Dostálová se v dětském kurzu vaření zaměří také na doporučení ohledně poměrů jednotlivých živin nebo tepelné úpravy surovin. A co je nejdůležitější – představí vám i své nápady na to, jak vařit zdravě, aby pokrmy dětem chutnaly.
Mezi recepty, které v kurzu vaření pro děti vyzkoušíte, patří například jáhlový knedlík s pohankovou krupicí, plněné jáhlové knedlíky s pohankou, jáhlové rizoto, jáhlové kuličky nebo plněné jáhlové knedlíky s kukuřicí. A protože děti zbožňují nejrůznější kaše, nákypy či placky, předvede vám Ilona Dostálová, jak na kaši z pohankové krupice, jáhlový zeleninový nákyp s tempehem nebo třeba jáhlové placky.
Také vaši potomci zarytě odmítají veškerou zeleninu, kterou jim nabídnete? Díky našemu kurzu se dozvíte, jak zeleninu správně ochucovat a připravovat tak, že si ji zamilují i ty nejmlsnější jazýčky! Ilona Dostálová vám ukáže, jak připravit zeleninu v páře (tedy nishime), ale také jak na pečenou zeleninu, sladkokyselou nakládanou červenou řepu, tolik oblíbené batátové hranolky nebo dokonalý avokádový dip.
Velkým otazníkem bývají v mnoha rodinách luštěniny. Zapomeňte na nudné pokrmy z nich, jež známe z vlastního dětství – v našem kurzu vaření zjistíte, jak na cizrnové karbanátky, cizrnové pomazánky nebo kaše, cizrnový segedín, naklíčené mungo či japonské gomasio.
A na závěr se přesvědčíte, že i dezerty mohou být zdravé! Ilona Dostálová vám ukáže, jak připravit korpus na dort nebo jáhlový krém, jahodové řezy s agarem, pomerančovo-čokoládové řezy, pohankovou bublaninu, hruškové koláčky s drobenkou a další dobroty. Jídla z kurzu vaření budou chutnat těm nejmenším i teenagerům.
Díky kurzu „Vaříme zdravě pro děti“ zjistíte:
Jako bonus získáte elektronickou kuchařku Ilony Dostálové s řadou dalších receptů, které v kurzu nenajdete.
Rádi byste objevili i další recepty ze zdravé výživy, české či světové kuchyně? Pak si prohlédněte celou nabídku našich kurzů vaření!
Základní recept k vaření jáhel a tipy na jejich využití, vaření luštěnin a jejich využití. Představení prémiové části kurzu. Pokud Vás tento kurz zaujme, jako bonus obdržíte elektronickou kuchařku, s níž můžete vyzkoušet i další recepty, které v kurzu nejsou natočeny.
Základní doporučení ohledně aditiv a umělých sladidel, bílého cukru, masa, bílé mouky, soli a tuků. Tipy k zařazení nutričně hodnotných surovin, jako jsou luštěniny, jáhly a pohanka, mořské řasy a podobně. Doporučení k poměru jednotlivých živin na talíři a k tepelným úpravám. KE STAŽENÍ: KNIHA RECEPTŮ OD ILONY DOSTÁLOVÉ
Základní recept na vaření jáhel, následují recepty na jáhlové noky, jáhly s jablky a ořechy, jáhlovou kaši s jablky, jáhlovou kaši s dýní Hokkaidó, jáhlový knedlík s pohankovou krupicí, plněné jáhlové knedlíky s pohankou, jáhelník, jáhlové rizoto, jáhlové kuličky, plněné jáhlové knedlíky s kukuřicí, jáhlové placky, jáhlový zeleninový nákyp s tempehem, jablkový koláč, domažlický koláč a kaši z pohankové krupice.
V části kurzu věnované zelenině si ukážeme zeleninu vařenou v páře (Nishime), pečenou zeleninu, červenou řepu na sladkokyselo, batátové hranolky, avokádový dip, zeleninu na cesty a ochucování zeleniny. V části věnované luštěninám najdete ukázky přípravy cizrnových karbanátků, cizrnové pomazánky, cizrnové kaše, cizrnového segedínu, naklíčeného munga a Gomasia.
Příprava kaše z pohankové krupice, jáhlové kaše s jablky, jáhlové kaše s dýní Hokkaidó, jáhelníku a dezertu z nativní rýžové mouky.
Příprava základního korpusu na dorty a řezy, jáhlového krému na zdobení dortu, jahodových řezů s agarem, pomerančovo- čokoládových řezů, pohankové bublaniny, hruškových koláčků s drobenkou a tipy k rozšíření těchto receptů.
Zde můžete komunikovat s lektorem a ostatními účastníky kurzu.
Přejít na diskuzní fórumZajímavý kurz nejen jak vařit dětem. Kolikrát jsem tápala co uvařit aby to bylo výživné i chutné a s tím mi kurz hodně pomohl. Mohu doporučit všem co se zajímají o zdravé stravování.
Děkuji za podnětný kurz. Je sice napsán jako vaření pro děti, ale zdravě jíst je nutné i s přibývajícím věkem. Jsem ráda za nové pro mě méně známé recepty, nové suroviny, jak vše připravit a zlepšit svoje zdraví. Moc děkuji.
Dobrý den, Věro,
děkujeme Vám za Vaše krásné hodnocení a pět…
Zobrazit celý komentář
Dobrý den, děkuji paní lektorce za podněty v neplacené části, pro mě se v tomto kurzu otevřelo několik "aha" momentů - jek zdravě a přitom nenáročně na čas a chutně se dá připravit jídlo a to nejen pro děti ale i pro stále zaneprázdněné dospělé a nemuset konzumovat fast...
Děkujeme vám, Dano, za vaši skvělou recenzi a pět hvězdiček k našemu…
Zobrazit celý komentář
Super inspirace
Zdravíme vás, Lenko!
Děkujeme za vaše hodnocení a za vaši zpětnou…
Zobrazit celý komentář
Zajímavý kurz, už ho mám delší dobu, ale teprve v posledních týdnech jsem se pustila do zkoušení receptů - a to ne pro děti, ty už mají vlastní kuchyně, ale pro sebe - a skvělé, chutné a zdravé, snad to bude brzy vidět i na postavě.
Zdravíme vás, Olgo!
Velmi si vážíme vašeho hodnocení u kurzu "Vaření…
Zobrazit celý komentář
Lektorka Ilona Dostálová, autorka kuchařky „Přirozeně bez lepku a bez mléka“, kterou si oblíbili nejen lidé s bezlepkovou či bezlaktózovou dietou, ale také všichni, kteří se chtějí zdravě stravovat. Ostatně využívání zdravých surovin, jako jsou například luštěniny či zdravé, nutričně bohaté obiloviny, by mělo být doménou všech rodičů, kteří přemýšlí o zdraví svých dětí a chtějí zlepšit jejich jídelníček. Díky kurzu „Vaříme zdravě pro děti“ zjistíte, že je to snazší, než jste si mysleli!
Vstup do kurzu je vždy zdarma a nikdy nezavazuje k nákupu.
Každý kurz obsahuje několik lekcí zdarma. Ujistíte se, že vám vyhovuje osobnost lektora a styl výuky, a teprve pak se rozhodnete, zda pokračovat i do placené části.
Naše kurzy můžete přehrávat na PC, mobilu i tabletu. Vzdělávejte se cestou do práce nebo využijte volný čas na dovolené.
U zakoupeného kurzu máte v případě nespokojenosti 100% záruku vrácení peněz.
Hodnocení kurzu
Pro přidání hodnocení je nutné přihlásit se.