Popis kurzu:
Česká kuchyně není jednoduchá a rozhodně není rychlá. Proto, chcete-li si pochutnat na dobré české kuchyni bez chemických náhražek a dochucovadel, připravte si několik hodin svého času. Ale nebojte, vyplatí se vám to. Až se podle šéfkuchaře Radka Pálky naučíte španělské ptáčky, svíčkovou, nebo guláš a k tomu vynikající domácí knedlíky, získáte uznání a obdiv nejen od svých partnerů, ale především od svých známých a kamarádů.
V kurzu se dozvíte:
- jaké jsou základy a pravidla české gastronomie
- jaké jsou nejzákladnější a nejoblíbenější české recepty
- jaké vychytávky vám během vaření usnadní život
- na co je třeba myslet a co dodržovat při vaření knedlíků
- že i českou kuchyni dokáže udělat laik, dá-li tomu čas a vše potřebné
Lektor vybral nejznámější a nejoblíbenější recepty z české kuchyně, které pro vás natočil a zároveň i napsal. Vždy pod videem najdete recept, který si můžete stáhnout a vytisknout.
(zobrazit celý popis kurzu)
Šéfkuchař Radek Pálka říká:
„Dáte-li mým receptům čas, lásku a pohodu, budete v budoucnu vařit líp, než leckterý šéfkuchař."
A teď už nezbývá, než popřát DOBROU CHUŤ!
Zaujal vás kurz? Nezapomeňte si prohlédnout i další kurzy vaření.
Lekce kurzu:
Bramboračka patří k nejoblíbenějším polévkám.
Zelňačku uvaříte za pár minut a pochutnáte si.
Krkonošské kyselo můžete uvařit i bez kvásku. Stačí použít chleba.
Svíčková na smetaně je naprostá klasika a velká dobrota.
Pečená kachna se hodí třeba k nedělnímu obědu.
Rajská omáčka je velice oblíbená u dětí.
Guláš můžete uvařit téměř z každého masa, ale ten z kližky je nejlepší.
Kapustové karbanátky jsou neprávem opomenuté. A můžete je uvařit i bez masa.
Doma uvařené kuře na paprice je pochoutka.
Příprava španělských ptáčků zabere dost času, ale stojí to za to.
Moravského vrabce můžete klidně vařit i v Čechách.
Houskové knedlíky jsou jednoduché, ale vyžadují čas.
Bramborové knedlíky někdy umí kuchaře potrápit. Důležitá je kvalita brambor.
Chlupaté knedlíky vaří málo kuchařů, ale je to velká dobrota.
Skvělá dušená rýže nemusí být z rýžovaru.
Pěkně naservírované jídlo je polovina úspěchu.
Zde můžete komunikovat s lektorem a ostatními účastníky kurzu.
O lektorovi:
Radek Pálka - Šéfkuchař
1 kurz
Už více jak 25 let dělám svoji kuchařskou práci, která mne i po těch letech baví, nabíjí a inspiruje. Za svoji dosavadní praxi jsem pracoval v mnoha zemích na světě. Ať už to bylo Německo, Amerika, Itálie, Afrika či Francie. Mnoho zemí jsem také navštívil s Národním týmem kuchařů a cukrářů ČR. Miluju kuchyně celého světa. Pochutnám si na italské kuchyni, asijské, francouzské. Největší satisfakcí však pro mě vždy bylo, když kdekoliv na světě za mnou někdo přišel a řekl, uvař mi guláš s knedlíkem, a tak jsem na Zanzibaru vařil guláš s knedlíkem. V Americe jsem dělal rajskou, koprovku, svíčkovou….
Pochopil jsem, že česká gastronomie je krásná a chutná, zvláště dělá-li se tradičně a poctivě. Českou kuchyni v mém provedení měli možnost ochutnat takové osobnosti, jakými jsou nebo byli Václav Havel, Václav Klaus, Miloš Zeman, japonský císař Akihito, princ Charles s chotí, Bill Clinton, nebo třeba Karel Gott. Všichni bez výjimek byli nadšeni.
A proto jsem se rozhodl, že uděláme kurzy vaření zaměřené právě na českou kuchyni.
Alena Prokopová
16.1.2023
Uvařit umím lecos, přesto jsem si kurz nejlepších českých receptů koupila, a nelituji. Vždy se dá něčemu dalšímu přiučit. Vše je vysvětleno jednoduše a jasně, dokonce i 14 letá vnučka některá doporučení odkoukala a např. rýži teď umí uvařit skvělou. Koupím kurz i jí, ať ho má kdykoli k použití.