/www/doc/www.kurzyproradost.cz/www/cs/wp-content/themes/kpr/header.php on line 48
">

Netradiční suroviny, jednoduchost zpracování. Vaření  bez mléka a lepku!!

Tip na další recept od naší lektorky Ilony Dostálové, který si zaslouží Vaši pozornost.

znacka

Piškot:

4 vejce

4 lžíce hladké konopné mouky

3 lžíce najemno umletých slunečnicových semínek

3 lžíce kakaa

2 lžíce fruktózy

1 lžíce vinného kamene (kypřící prášek bez fosfátů)

Špetka soli

 

Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme mouku, kakao, ořechy a kypřící prášek. Vznikne velmi tuhá hmota, do které postupně vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme do formy s pečícím papírem, pečeme v předehřáté troubě při cca 180°C 20 – 30 minut.

 

Photo Credit: J.Rio via Compfight cc

Photo Credit: J.Rio via Compfight cc

„Tvaroh“:

3 dcl pomerančového džusu (nebo šťávy připravené z jablečného koncentrátu)

1 kostka Tofu natural

2 lžíce fruktózy

1 lžíce pohankové mouky hladké (nebo rýžové)

1 lžíce Umeocta

1 odměrka Stevie v prášku nebo 5 kapek Stevie v kapkách

3 lžíce kokosového tuku

 

Tofu povaříme 15 minut v džusu s cukrem. Trochu džusu odlijeme stranou a ve zbytku rozmixujeme Tofu. Vmixujeme pohankovou mouku, tuk, Umeocet a Stevii. Pokud je kaše moc hustá, přidáme džus, odlitý stranou. „Tvaroh“ nalijeme na vychladlý korpus.

 

Jablečné pyré

8 jablek

2 lžičky Agaru v prášku

Sůl

Nakrájená jablka i se slupkou dusíme ve vlastní šťávě se špetkou soli do změknutí; na poslední 2 minuty přidáme agar a za občasného míchání ho povaříme s jablky. Rozmixujeme ručním mixérem a na talířku vyzkoušíme nalitím lžičky pyré, zda po vychladnutí tuhne, jinak ještě povaříme s další lžičkou agaru. Pyré necháme lehce zchladnout a nalijeme ho na vychladlý korpus s tvarohem.

Dalšími recepty se inspirujte v kurzu Vaříme zdravě pro děti  (dospěláci samozřejmě mohou přikusovat také!) ZDE>>

Dejte nám vědět, zda jste si pochutnali. Nebo pokud máte jiný recept, sem s ním!