Používání cookies - aby web fungoval jak má:

Abyste na webu Kurzy pro radost snadno našli to, co hledáte a nezobrazovaly se vám reklamy, které vás nezajímají, potřebujeme váš souhlas se zpracováním souborů cookies. Kliknutím na tlačítko "Souhlasím" všechny cookies jednoduše povolíte.

Cookies jsou malé soubory, které se ukládají ve vašem prohlížeči. Podle nich vás na našem webu poznáme a zobrazíme vám web tak, aby všechno fungovalo správně a podle vašich preferencí. Přehled cookies a podmínky jejich užívání si můžete přečíst zde.



 MENU

Příprava kvašené zeleniny – kysané zelí

V kurzu Denisy Šimlové se naučíte připravovat kysané zelí a získáte tak pevné fermentační základy pro kvašení další zeleniny.

5,0 5
(3 hodnocení)
  419 účastníků

Přehrát lekce ZDARMA

Vložte svůj e-mail

— nebo —



  • Kurz obsahuje 5 lekcí zdarma
  • Doživotní přístup k lekcím
  • Certifikát o absolvování kurzu

Popis kurzu:

V kurzu „Příprava kvašené zeleniny – kysané zelí“ se s Denisou Šimlovou alias Divoženkou v kuchyni naučíte doma připravovat kysané zelí. Na samotné kvašení budete kromě zelí, soli a šroubovacích sklenic potřebovat už jen své šikovné ruce a běžné kuchyňské náčiní. 

Kvašení či kysání zeleniny patří k tradičním způsobům konzervace zeleniny. Naši předci nakládali zelí po desítkách kil do kameninových soudků. My si jej můžeme napoprvé připravit v malém a ve sklenicích.

V kurzu se dozvíte:

  • jaké výhody má kvašená zelenina
  • jaké jsou vhodné nádoby na fermentování
  • jaké jsou 3 největší fermentační omyly
  • jak krok za krokem připravovat kysané zelí
  • jak krájet, krouhat, mačkat a pěchovat zeleninu do sklenic
  • jak zeleninu zatížit, abyste se vyhnuli plísni
  • jak kvašení probíhá a jak zeleninu skladovat
  • jaké jsou oblíbené zelné kombinace a recepty na jídla s kysaným zelí

Lektorka vás přípravou kysaného zelí provede krok za krokem a podělí se s vámi o praktické tipy a inspiraci, s čím zelí kombinovat a jak s ním vařit. Součástí kurzu jsou i skripta v PDF. (zobrazit celý popis kurzu)

Kvašení zelí je ideálním začátkem, dá se říci základním kamenem kvašení, takže se po zvládnutí zelí můžete pustit do dalších zeleninových experimentů.

A v čem je vlastně kvašená zelenina tak skvělá? Kvašení je prospěšné hned z několika důvodů. Nejenže zvyšuje obsah probiotik a posiluje imunitní systém, ale také zlepšuje vstřebávání živin a prodlužuje trvanlivost zeleniny bez potřeby chlazení nebo přidání chemikálií. Tento proces může pomáhat v detoxikaci těla a snižovat riziko některých chronických onemocnění. Tak pojďme na to!

Lekce kurzu:

Láká vás kvašení zeleniny pro nové chutě, zdravotní účinky nebo jako metoda konzervace? Důvodů, proč se do domácího kvašení pustit, je spousta a určitě mezi nimi objevíte i ten svůj.

Zelí je na kvašení úplně ideální, poslechněte si, proč tomu tak je.

Jaké jsou ideální nádoby na kvašení? No přece sklenice! Více se dozvíte ve třetím dílu tohoto kurzu.

Seznamte se se třemi nejčastějšími omyly či chybami ohledně kvašení.

6
Suroviny
05:58
05:58

V tomto dílu si představíme suroviny, které budete na kysané zelí potřebovat.

7
Vybavení
03:05
03:05

Přehlídka kuchyňského náčiní, které se vám bude hodit na kvašení zelí.

Krájení a krouhání zelí detailně a na vlastní oči.

Kolik dávat soli na konkrétní množství zeleniny? To se dozvíte v devátém dílu tohoto kurzu.

10
Mačkání
04:54
04:54

Po krájení je čas na mačkání zelí.

Jak zelí do sklenice napěchovat? Pojďme na to!

12
Zatížení
04:55
04:55

Zelí je potřeba zatížit, abychom se vyhnuli plísni. V tomto dílu si ukážeme, jak na to.

Zajímá vás, jak probíhá fermentační proces? Podívejte se na tento díl.

Nejste si jistí, jak poznat, že je vaše zelí hotové? Pojďte tomu přijít na kloub.

V patnáctém dílu tohoto kurzu se podíváme na téma hygieny. Při kvašení a odebírání zelí je totiž hygiena velmi důležitá.

Zelí nemusíte připravovat jen s kmínem, dá se s ním krásně hrát. V této části kurzu se dozvíte, s čím můžete zelí kombinovat a jaké jsou oblíbené zelné kombinace.

Povídání o vaření s kysaným zelím a tři oblíbené recepty ke stažení.

V posledním dílu kurzu se s vámi rozloučím a pozvu vás na další živé i online akce. Zde si také můžete stáhnout skripta ke kurzu. Hodně štěstí!

Zde můžete komunikovat s lektorem a ostatními účastníky kurzu.

Hodnocení a komentáře:

Pro přidání hodnocení je nutné přihlásit se

Profilová fotografie

Kateřina Hrdličková

6.12.2023

Všechny zdravím a moc děkuji za tento kurz, mj. se mi líbí propojení kvašení, zeleniny, barev. Kurz je podán harmonicky, mile a srozumitelně.Pro mne velká inspirace.

Profilová fotografie

Kurzy pro radost

Zdravíme vás, Kateřino!

Velmi si vážíme vašeho 5hvězdičkového hodnocení kurzu "Příprava kvašené zeleniny – kysané zelí". Jsme moc rádi, že kurz vás oslovil a že jste našla inspiraci v propojení kvašení, zeleniny a barev. Naše snaha je vždy předávat vědomosti srozumitelným, harmonickým a přátelským způsobem.

Pokud budete mít nějaké dotazy nebo se s námi budete chtít podělit o vaše zkušenosti s kvašením zeleniny, budeme se těšit. Váš zájem a spokojenost jsou pro nás velkou motivací.

Přejeme vám mnoho radostných chvil při přípravě a ochutnávce vaší kvašené zeleniny! 😊🥬

Za tým Kurzů pro radost Petra Sotonová

Profilová fotografie

Věra Hradilova

5.12.2023

Děkuji za kurz a lekce zdarma o kvašení zeleniny. Podrobné vysvětlení postupu, kde nedělat chyby. Je důležité podpořit zdraví a změnu životního stylu.

Profilová fotografie

Kurzy pro radost

Děkujeme vám, Věro!

Jsme nadšeni, že se vám líbí náš kurz "Příprava kvašené zeleniny – kysané zelí" a že vám informace zdarma přinesly užitek. 🥬 Velice si vážíme vašeho hodnocení 5 hvězdiček a vašeho ocenění podrobného vysvětlení procesu kvašení.

Je skvělé slyšet, že kurz přispívá k vaší změně životního stylu a podpoře zdraví. Máte nějaké oblíbené recepty s kysaným zelím, které byste se s námi chtěla podělit? Rádi bychom se o vašich zkušenostech dozvěděli více! 😊

Přejeme vám hodně zdraví a radost z vaření!

Eva z týmu Kurzy pro radost 🌿👩‍🍳

Profilová fotografie

Milada Stehlíková

5.12.2023

Dobrý den, do kurzu jsem vstoupila zatím jen do neplacené části. Kvašení mě zajímá, nikdy jsem tuto techniku zpracování zeleniny nezkoušela. Lektorka příjemně vysvětluje postup, připomíná, kde se mohou udělat chyby. Děkuji

Profilová fotografie

Kurzy pro radost

Dobrý den, Milado!

Děkujeme vám za vaše hodnocení 5 hvězdiček a za vaše pozitivní slova o kurzu "Příprava kvašené zeleniny – kysané zelí". 🥬 Je skvělé, že vás kvašení zeleniny zajímá a že jste našli naše materiály užitečné, i když zatím pouze v neplacené části.

Pokud máte nějaké otázky nebo byste chtěla další informace o plné verzi kurzu, neváhejte nás kontaktovat. Rádi vám poskytneme všechny potřebné informace. Kvašení je fascinující technika a věříme, že když se do ní pustíte, bude to pro vás příjemná a obohacující zkušenost.

Přejeme vám hodně úspěchů a radosti při objevování kouzla kvašení!

Tým Kurzy pro radost 🌿🌟

Objevte podobné kurzy

Téma: Kurzy vaření  ·  Dárky pro muže  ·  Dárky pro ženy  ·  Dárky pro maminku  ·  Dárky pro kamarádku  ·  Dárky pro babičku  ·  Dárky pro přítelkyni

Kategorie: Zdraví & fitness

O lektorovi:

Lektor

Denisa Šimlová - sběračka a královna kvašení

1 kurz

Jmenuju se Denisa Šimlová. Jsem královna kvašení a vášnivá sběračka jedlých darů přírody. Věřím v opravdové domácí jídlo, nekonečnou přírodní hojnost a malé krůčky k soběstačnosti. 

Z rodné Prahy jsme se s rodinou odstěhovali do roubenky na Kokořínsku, kde neustále zkoumám, co všechno jedlého a léčivého u nás roste a jak to můžeme tradičními i moderními způsoby zpracovávat. 

​S radostí, lehkostí a neutuchajícím nadšením o tom píšu jako „Divoženka v kuchyni“ na svém webu, v divoženkovském zpravodaji, na Facebooku i Instagramu. Pořádám živé a on-line kurzy kvašení a jedlé a houbové procházky.

Časté dotazy ke kurzu:

Pokud si dnes pořídím celý kurz, budu k němu mít přístup okamžitě?

Ano. Pouze v případě platby bankovním převodem je třeba počítat se zpožděním 1 - 3 dny. Z tohoto důvodu doporučujeme úhradu kartou nebo online převodem.

Pořídím-li si celý kurz, získám jej okamžitě celý nebo se lekce postupně odemykají?

V případě pořízení kompletního kurzu získáváte okamžitě všechny lekce naráz a můžete si je procházet bez jakéhokoliv omezení.

Mohu si kurz stáhnout do svého PC?

Ne, to bohužel není možné z bezpečnostních důvodů. K prohlížení lekcí kurzu je nutné připojení k internetu.

Mohu platit v eurech?

Ano. Zvolte ve svém profilu na www.kurzyproradost.cz/ucet/zmenit-udaje v poli "Stát" Slovensko (případně jinou zemi). Pak uvidíte ceny na webu v eurech a v eurech můžete i platit.

Kolik tento kurz obsahuje lekcí zdarma?

Všechny naše kurzy obsahují neplacené a placené lekce. Tento kurz obsahuje 5 lekcí zdarma a 13 lekcí placených.

Jak funguje garance vrácení peněz?

Naše 100% garance vrácení peněz znamená, že pokud zakoupený kurz nesplní vaše očekávání, vrátíme vám vaši platbu ze kurz zpět. Nemusíte nám vůbec nic vysvětlovat, stačí nám napsat nebo zavolat. Tuto garanci můžete využít do patnácti dnů od zakoupení kurzu.

Mohlo by Vás zajímat:

  • Paměť a pozornost: Praktický trénink mozku
    Novinka

    Paměť a pozornost: Praktický trénink mozku

    Mgr. Zdeněk Gloz  313 ×Účastníků kurzu

    1,0
    (1)

    Paměť a pozornost: Praktický trénink mozku

    Potrapte své mozkové závity v tomto praktickém tréninku paměti pod vedením lektora Zdeňka Gloze!

  • Jak na úzkosti, obavy, stres a emoce
    Novinka

    Jak na úzkosti, obavy, stres a emoce

    Mgr. Tereza Hrušková  328 ×Účastníků kurzu

    5,0
    (1)

    Jak na úzkosti, obavy, stres a emoce

    V kurzu „Jak na úzkosti, obavy, stres a emoce“ se pod vedením psycholožky Mgr. Terezy Hruškové naučíte, jak pracovat s úzkostmi a se svými emocemi.

  • Praktická aromaterapie pro každého

    Praktická aromaterapie pro každého

    Veronika Mergentalová  387 ×Účastníků kurzu

    5,0
    (2)

    Praktická aromaterapie pro každého

    V kurzu "Praktická aromaterapie pro každého" se s Veronikou Mergentalovou naučíte naplno využít sílu éterických olejů i květových vod pro zdraví a radost.

  • Pilates – záda v pohodě 2. část
    Novinka

    Pilates – záda v pohodě 2. část

    Jolana Novotná  135 ×Účastníků kurzu

    5,0
    (0)

    Pilates – záda v pohodě 2. část

    V kurzu pohybové specialistky Jolany Novotné si nejen zlepšíte držení těla, ale také získáte inspiraci, jak svým zádům prospívat i v každodenním životě.

  • Pilates – záda v pohodě 1. část
    Novinka

    Pilates – záda v pohodě 1. část

    Jolana Novotná  485 ×Účastníků kurzu

    5,0
    (0)

    Pilates – záda v pohodě 1. část

    V kurzu pohybové specialistky Jolany Novotné si nejen zlepšíte držení těla, ale také získáte inspiraci, jak svým zádům prospívat i v každodenním životě.

  • Úzkost v našem životě – 35 tipů na zvládání úzkosti

    Úzkost v našem životě – 35 tipů na zvládání úzkosti

    Mgr. Martina Hazuková  586 ×Účastníků kurzu

    4,2
    (5)

    Úzkost v našem životě – 35 tipů na zvládání úzkosti

    V kurzu Martiny Hazukové se dozvíte, jak zvládat úzkosti, obavy, strachy a vyhnout se vyčerpání, vyhoření a dlouhodobě špatné náladě.

  • Kurz tejpování – Jak si ulevit od bolesti pomocí tejpovacích pásek

    Kurz tejpování – Jak si ulevit od bolesti pomocí tejpovacích…

    Mgr. Eliška Peterková  1 893 ×Účastníků kurzu

    5,0
    (10)

    Kurz tejpování – Jak si ulevit od bolesti pomocí tejpovacích pásek

    V „Kurzu tejpování“ fyzioterapeutky Mgr. Elišky Peterkové se naučíte, jak si snadno ulevit od bolesti pomocí kineziotapingu.

  • Reflexní terapie nohy

    Reflexní terapie nohy

    Miroslava Kuprová Stodůlková  1 459 ×Účastníků kurzu

    4,9
    (8)

    Reflexní terapie nohy

    V kurzu „Reflexní terapie nohy“ se společně s lektorkou Miroslavou Kuprovou Stodůlkovou naučíte vyhledávat reflexní plošky na noze, dozvíte se základní principy této terapie a vše budete moci rovnou využívat v praxi.

  • Sběr bylinek a jejich praktické použití

    Sběr bylinek a jejich praktické použití

    Anna Bednářová  2 305 ×Účastníků kurzu

    5,0
    (14)

    Sběr bylinek a jejich praktické použití

    V kurzu Anny Bednářové „Sběr bylinek a jejich praktické použití“ se naučíte, jak správně sbírat, sušit a zpracovávat léčivé bylinky.

  • Pečení kvasového chleba

    Pečení kvasového chleba

    Pavla Machová  1 074 ×Účastníků kurzu

    4,9
    (11)

    Pečení kvasového chleba

    V kurzu „Pečení kvasového chleba" s Pavlou Machovou se naučíte péct domácí, voňavý chléb.

Všechny naše kurzy obsahují neplacenou a placenou část.

Vstup do kurzu je vždy zdarma a nikdy nezavazuje k nákupu.

U placených částí vždy platí 100% záruka vrácení peněz.

Naše kurzy můžete přehrávat kdykoliv na PC, mobilu i tabletu.

×

Doplňte své jméno a příjmení:

Přeskočit

CHCI DAROVAT

dárkový poukaz

JAK POUŽÍT

dárkový poukaz

DÁRKOVÉ POUKAZY