Příprava kvašené zeleniny – kysané zelí
V kurzu Denisy Šimlové se naučíte připravovat kysané zelí a získáte tak pevné fermentační základy pro kvašení další zeleniny.
s lektorem Denisa Šimlová
Přihlásit se
Máte již založený profil? Přihlaste se kliknutím zde.
Ještě u nás nemáte účet? Založte si profil zdarma kliknutím zde.
V kurzu Denisy Šimlové se naučíte připravovat kysané zelí a získáte tak pevné fermentační základy pro kvašení další zeleniny.
s lektorem Denisa Šimlová
V kurzu „Příprava kvašené zeleniny – kysané zelí“ se s Denisou Šimlovou alias Divoženkou v kuchyni naučíte doma připravovat kysané zelí. Na samotné kvašení budete kromě zelí, soli a šroubovacích sklenic potřebovat už jen své šikovné ruce a běžné kuchyňské náčiní.
Kvašení či kysání zeleniny patří k tradičním způsobům konzervace zeleniny. Naši předci nakládali zelí po desítkách kil do kameninových soudků. My si jej můžeme napoprvé připravit v malém a ve sklenicích.
Lektorka vás přípravou kysaného zelí provede krok za krokem a podělí se s vámi o praktické tipy a inspiraci, s čím zelí kombinovat a jak s ním vařit. Součástí kurzu jsou i skripta v PDF. (zobrazit celý popis kurzu)
Kvašení zelí je ideálním začátkem, dá se říci základním kamenem kvašení, takže se po zvládnutí zelí můžete pustit do dalších zeleninových experimentů.
A v čem je vlastně kvašená zelenina tak skvělá? Kvašení je prospěšné hned z několika důvodů. Nejenže zvyšuje obsah probiotik a posiluje imunitní systém, ale také zlepšuje vstřebávání živin a prodlužuje trvanlivost zeleniny bez potřeby chlazení nebo přidání chemikálií. Tento proces může pomáhat v detoxikaci těla a snižovat riziko některých chronických onemocnění. Tak pojďme na to!
Láká vás kvašení zeleniny pro nové chutě, zdravotní účinky nebo jako metoda konzervace? Důvodů, proč se do domácího kvašení pustit, je spousta a určitě mezi nimi objevíte i ten svůj.
Zelí je na kvašení úplně ideální, poslechněte si, proč tomu tak je.
Jaké jsou ideální nádoby na kvašení? No přece sklenice! Více se dozvíte ve třetím dílu tohoto kurzu.
Seznamte se se třemi nejčastějšími omyly či chybami ohledně kvašení.
V tomto dílu si představíme suroviny, které budete na kysané zelí potřebovat.
Přehlídka kuchyňského náčiní, které se vám bude hodit na kvašení zelí.
Krájení a krouhání zelí detailně a na vlastní oči.
Kolik dávat soli na konkrétní množství zeleniny? To se dozvíte v devátém dílu tohoto kurzu.
Po krájení je čas na mačkání zelí.
Jak zelí do sklenice napěchovat? Pojďme na to!
Zelí je potřeba zatížit, abychom se vyhnuli plísni. V tomto dílu si ukážeme, jak na to.
Zajímá vás, jak probíhá fermentační proces? Podívejte se na tento díl.
Nejste si jistí, jak poznat, že je vaše zelí hotové? Pojďte tomu přijít na kloub.
V patnáctém dílu tohoto kurzu se podíváme na téma hygieny. Při kvašení a odebírání zelí je totiž hygiena velmi důležitá.
Zelí nemusíte připravovat jen s kmínem, dá se s ním krásně hrát. V této části kurzu se dozvíte, s čím můžete zelí kombinovat a jaké jsou oblíbené zelné kombinace.
Povídání o vaření s kysaným zelím a tři oblíbené recepty ke stažení.
V posledním dílu kurzu se s vámi rozloučím a pozvu vás na další živé i online akce. Zde si také můžete stáhnout skripta ke kurzu. Hodně štěstí!
Zde můžete komunikovat s lektorem a ostatními účastníky kurzu.
Pro přidání hodnocení je nutné přihlásit se
5. 12. 2024
Super kurz. Výborně strukturovaný a detailní obsah, který mi krok za krokem ukázal, jak správně fermentovat zeleninu. Lektor vše vysvětluje srozumitelně a názorně, což mi pomohlo pochopit i složitější techniky. Kurz je ideální pro začátečníky i pokročilé, a díky praktickým tipům jsem se hned pustil do kvašení doma. Doporučuji všem, kteří chtějí obohatit svou kuchyni o zdravé a chutné potraviny.
Dobrý den, Ctibore,
děkujeme Vám za skvělé hodnocení a pět hvězdiček! 😊 Jsme moc rádi, že Vás kurz přípravy kvašené zeleniny zaujal a pomohl Vám osvojit si techniky fermentace krok za krokem. Lektorův srozumitelný a názorný přístup je opravdu skvělým průvodcem, a jsme nadšení, že jste se díky kurzu hned pustil do domácího kvašení.
Máte pravdu, že fermentované potraviny jsou nejen zdravé, ale jsou i výborným obohacením kuchyně. Přejeme Vám mnoho úspěchů s dalším kvašením a budeme rádi, když nám dáte vědět, jak se Vám daří a co všechno jste už vyzkoušel. 😊
Petra z Kurzů pro radost
2. 9. 2024
Dobrý den, nejsem v kvašení úplný začátečník, přesto byl pro mě kurz zajímavý a poučný. Doporučuji vyzkoušet všem, kdo rádi v kuchyni něco kutí a chtějí, aby jídlo bylo nejen chutné, ale i zdravé.
Dobrý den, Jitko!
Děkujeme vám za vaše hodnocení. 😊 Jsme rádi, že i přesto, že už máte s kvašením zkušenosti, byl pro vás kurz zajímavý a poučný. Děkujeme za doporučení!
Potěší nás, když nám dáte vědět, jaké další kvašené pochoutky jste díky kurzu připravila.
Eva z Kurzů pro radost
10. 6. 2024
Dobrý den, zatim jsem si prohlédla jen neplacenou část kurzu, ale i tak jsem nadšená z prvotního dojmu. Lektorka skvěle vysvětluje postupy a upozorňuje na možné chyby. Nejsem zcela začátečník co se týče kvašené zeleniny (čalamády apod.) nebo kysané zelí na různý způsob a proto jsem zvědavá i na další možnosti. Děkuji
Dobrý den Ilono, ať vás zkoumání dalších možností kvašení stále baví.
26. 2. 2024
Pozdravy všem podílejícím se na tomhle perfektním kurzu, který mě nadchnul. Vše je pěkně vysvětlené, děkuji milé a sympatické lektorce za inspiraci a "nakopnutí" zdravým směrem.
Děkujeme vám, Milado, za vašich 5 hvězdiček a za vaše lichotivá slova o kurzu "Příprava kvašené zeleniny – kysané zelí". Jsme velmi rádi, že kurz vás nadchnul a že oceňujete jeho srozumitelnost a inspirativní přínos.
Vaše poděkování a pozitivní zpětná vazba jsou pro nás velkým povzbuzením a potvrzením toho, že práce, kterou do vytváření našich kurzů vkládáme, má smysl. Je skvělé slyšet, že lektorka vás dokázala inspirovat a motivovat k zařazení kvašené zeleniny do vaší stravy.
Kvašení je nádherný způsob, jak si připravit zdravou a chutnou zeleninu, a doufáme, že vám kurzy přinesou mnoho radostných chvil při experimentování s různými recepty a technikami kvašení.
Přejeme vám mnoho úspěchů a zdraví při vašem dalším kulinářském objevování!
Eva z Kurzů pro radost
Dobrý den Milado, mám velkou radost, že vás kurz nadchnul. Ať jsou vaše fermentační počiny povedené a budu se těšit zas na kvašenou!
Objevte podobné kurzy
Téma: Kurzy vaření · Dárky pro muže · Dárky pro ženy · Dárky pro maminku · Dárky pro kamarádku · Dárky pro babičku · Dárky pro přítelkyni
Kategorie: Zdraví & fitness
Denisa Šimlová - sběračka a královna kvašení
1 kurz
Jmenuju se Denisa Šimlová. Jsem královna kvašení a vášnivá sběračka jedlých darů přírody. Věřím v opravdové domácí jídlo, nekonečnou přírodní hojnost a malé krůčky k soběstačnosti.
Z rodné Prahy jsme se s rodinou odstěhovali do roubenky na Kokořínsku, kde neustále zkoumám, co všechno jedlého a léčivého u nás roste a jak to můžeme tradičními i moderními způsoby zpracovávat.
S radostí, lehkostí a neutuchajícím nadšením o tom píšu jako „Divoženka v kuchyni“ na svém webu, v divoženkovském zpravodaji, na Facebooku i Instagramu. Pořádám živé a on-line kurzy kvašení a jedlé a houbové procházky.
Ano. Pouze v případě platby bankovním převodem je třeba počítat se zpožděním 1 - 3 dny. Z tohoto důvodu doporučujeme úhradu kartou nebo online převodem.
V případě pořízení kompletního kurzu získáváte okamžitě všechny lekce naráz a můžete si je procházet bez jakéhokoliv omezení.
Ne, to bohužel není možné z bezpečnostních důvodů. K prohlížení lekcí kurzu je nutné připojení k internetu.
Ano. Zvolte ve svém profilu na www.kurzyproradost.cz/ucet/zmenit-udaje v poli Stát Slovensko (případně jinou zemi). Pak uvidíte ceny na webu v eurech a v eurech můžete i platit.
Všechny naše kurzy obsahují neplacené a placené lekce. Tento kurz obsahuje 5 lekcí zdarma a 8 lekcí placených.
Naše 100% garance vrácení peněz znamená, že pokud zakoupený kurz nesplní vaše očekávání, vrátíme vám vaši platbu ze kurz zpět. Nemusíte nám vůbec nic vysvětlovat, stačí nám napsat nebo zavolat. Tuto garanci můžete využít do patnácti dnů od zakoupení kurzu.
Adam Štefánek 89 ×Účastníků kurzu
Jan Dušák 144 ×Účastníků kurzu
Břicháč Tom 11 755 ×Účastníků kurzu
Lenka Jahodová 8 129 ×Účastníků kurzu
Mgr. Eliška Peterková 3 450 ×Účastníků kurzu
Anna Bednářová 3 680 ×Účastníků kurzu
Jan Žalud 924 ×Účastníků kurzu
Lenka Jahodová 4 470 ×Účastníků kurzu
Miroslava Kuprová Stodůlková 2 172 ×Účastníků kurzu
Mgr. Martina Hazuková 813 ×Účastníků kurzu
Všechny naše kurzy obsahují neplacenou a placenou část.
Vstup do kurzu je vždy zdarma a nikdy nezavazuje k nákupu.
U placených částí vždy platí 100% záruka vrácení peněz.
Naše kurzy můžete přehrávat kdykoliv na PC, mobilu i tabletu.
Milan Novotný
14. 12. 2024
Dobrý kurs. Jsem úplný začátečník v tomto odvětví. Chci se dále zajímat o tuto techniku. Zejména ,že je to prospěšné pro naše tělo a pestrost ve výživě. Děkuji.