Život je plný výzev a někdy se dostaneme do situací, které nás srazí na kolena. Jak je zvládnout? David Gruber, známý průkopník soft skills v Česku a na Slovensku vám s tím dokáže pomoci. Ve svém kurzu Jak zvládnout těžké životní situace v pohodě vám ukáže, jak ovládat emoce jako je vztek, smutek či strach. U sebe i u jiných lidí, kteří svoji frustraci můžou „prsknout“ proti vám.

V jeho kurzu také zjistíte, jak se vyrovnat s těžkou nemocí a jak být pozitivní i v opravdu nepříjemných situacích. Dozvíte se, co dělat, když je mi psychicky špatně nebo jak se zbavit strachu, stresu a úzkosti.

Ale není to jen o zvládání negativních emocí. Abychom se totiž cítili v pohodě, potřebujeme se naučit, jak pěstovat radost a jaké podniknout kroky, aby nám bylo lépe. Jakmile takové kroky a aktivity začneme dělat, dodají nám vnitřní sílu a energii, se kterou to nepříjemné snadněji zvládneme.

David Gruber by řekl, že podle amerických odborníků na soft skills, to můžeme jednoduše shrnout do anglické věty: „The emotion management is very energizing.“ Asi proto nebude překvapením, že David dokázal vždy „přenést“ to, co učí, i do svého osobního života.

Nejen, že se rychle a skvěle naučil sám anglicky, jak učí v kurzu Jak se naučit anglicky hravě a pohodově, ale umí se ubránit manipulátorům a nefér řečníkům a především… v nedávné době  perfektně zvládl i léčbu a všechny náročné situace u onkologického onemocnění, rakoviny prostaty.

Jak ovládat emoce

První oblast kurzu Jak zvládnout těžké životní situace v pohodě se zaměřuje na zvládání našich „špatných“ emocí, jako jsou strach, smutek, vztek a také vztek jiných lidí. David Gruber vám ukáže, jak nepříjemné emoce zvládnout a současně si začít pěstovat radost a pohodu. 

Zvládnutí emocí, které téměř všichni považujeme za negativní, je nutný první krok k tomu, abychom následně dokázali zvládat svoje problémy a výzvy v praktické rovině. Díky kurzu zjistíte, jak si dodat vnitřní sílu a energii, což vám umožní lépe se soustředit na řešení nepříjemných situací.

Druhá část kurzu se zaměřuje na zvládání těžkých nemocí. David Gruber nám na svém příběhu ukazuje, jak se vyrovnat s rakovinou a hlavně jak ji zvládnout v pohodě a s nadhledem. Tato oblast kurzu je velmi důležitá, protože v situaci, kdy onemocníme my nebo někdo z našich blízkých, potřebujeme všechny prostředky, abychom se s touto situací dokázali vyrovnat.

David Gruber vás touto částí kurzu provede s pokorou a soucitem k vaší situaci tak, že i vy můžete zvládnout potřebná vyšetření, operaci, léčbu a další úkony s humorem a pohodou, aniž byste přitom ztratili svoji pozitivní energii.

Jak být pozitivní

Gruberův kurz je velmi originální a tradičně plný humoru a příjemného vtipu. David Gruber nám ukazuje, jak se dívat na situace z jiného úhlu pohledu a jak se s nimi vypořádat s nadhledem.

Jeho kurz je plný citátů. Imituje, napodobuje nebo karikuje známé osobnosti, se kterými se život rozhodně nemazlil (například zákazy práce u Jana Wericha nebo Vlasty Buriana) a přece to zvládly parádně. Největším vzkazem kurzu je však to, že i v těch nejtěžších situacích se dá najít něco pozitivního.

O Davidovi Gruberovi, jeho kurzech a knihách

U nás na Kurzech pro radost najdete i další Davidovy kurzy, které se zaměřují na zlepšení takzvaných měkkých dovedností (anglicky soft skills). Pokud vám nic pojem soft skills neříká, tak tady jsou příklady toho, co mezi měkké dovednosti patří:

  • komunikační dovednosti,
  • schopnost pracovat v týmu,
  • schopnost vyjednávat a řešit konflikty,
  • empatie, asertivita a další.

V Davidových kurzech se naučíte, jak se snadno naučit anglicky, jak se bránit nepříjemných situacím, když na vás neférově někdo útočí, nebo také, jak opravdu rychle číst.

Tyto kurzy vám pomůžou zlepšit vaše schopnosti a zvládnout tak i těžké situace například v zaměstnání nebo osobních vztazích:

David Gruber napsal také mnoho tištěných knih, e-knih a audioknih, což umožňuje lidem přístup k těmto cenným informacím v nejrůznějších formátech.

Jeho knihy se vyznačují praktickými návody, radami a cvičeními, které pomáhají lidem zvládat těžké situace a rozvíjet soft skills. Stále jsou aktuální a stále se těší velké oblibě.

Zde je přehled některých z jeho knih, které se staly bestsellery:

  • Jak nebýt úplným blbcem
  • Konec manipulace
  • Proč ženy muže (ne)chápou
  • Proč ženy muže více chápou
  • Rychločtení aneb Šetřme časem!
  • Řečnické triky

Davida Grubera mnoho dalších autorů, lektorů a školitelů následuje. Nicméně skvělé je, že na Kurzech pro radost se můžete učit přímo od něj. Tedy přímo od průkopníka soft skills v Česku a na Slovensku.

Váš tým Kurzů pro radost
(s vydatným přispěním Davida Grubera a s využitím veřejně známých faktů o jeho životě a práci) 


Líbí se vám článek? Pošlete ho dál!

Odkaz byl zkopírován do schránky. Stisknutím CTRL + V jej vložíte např. do e-mailu, na Facebook nebo kamkoliv budete chtít.

Vaše příspěvky


Pro přidání příspěvku si nejprve vytvořte profil:

Máte již vytvořený profil? Přihlaste se kliknutím zde.