Používání cookies - aby web fungoval jak má:

Abyste na webu Kurzy pro radost snadno našli to, co hledáte a nezobrazovaly se vám reklamy, které vás nezajímají, potřebujeme váš souhlas se zpracováním souborů cookies. Kliknutím na tlačítko "Souhlasím" všechny cookies jednoduše povolíte.

Cookies jsou malé soubory, které se ukládají ve vašem prohlížeči. Podle nich vás na našem webu poznáme a zobrazíme vám web tak, aby všechno fungovalo správně a podle vašich preferencí. Přehled cookies a podmínky jejich užívání si můžete přečíst zde.



 MENU

Kurz pečení chleba: Pečeme kváskový chléb

V našem kurzu pečení kváskového chleba se dozvíte, jak si připravit kvásek či směs na chleba, jak správně uhníst těsto a upéct zdravý, a hlavně skvěle chutnající kváskový chléb.

4,7 5
(67 hodnocení)
  3 903 účastníků
Zakoupeno

Přehrát lekce ZDARMA

Vložte svůj e-mail
Vložte svůj e-mail

— nebo —

Získat bezplatné členství
  • Registrace zdarma do 10 vteřin
  • Doživotní přístup k videím
  • Nemusíte nikam chodit
  • Přehrajete v tabletu i mobilu
  • 100% garance kvality

Popis kurzu:

Stále více lidí dává přednost domácímu chlebu před tím kupovaným. Ovšem upéct vlastní kváskový chléb se může zdát, zvláště pro méně zkušené kuchaře, jako docela těžký oříšek. Nemusíte však propadat panice – díky našemu kurzu pečení chleba to zvládne i úplný začátečník! Krok za krokem vás provedeme přípravou voňavého, chutného a zdravého kváskového chleba, po jehož ochutnání si na ten z obchodu už ani nevzpomenete!

V kurzu se dozvíte:

  • jak připravit kvásek
  • jak umíchat směs na chleba
  • jak dokonale uhníst těsto
  • jak nechat chléb správně vykynout
  • jak si upéct kváskový chléb

Díky kurzu pečení chleba proniknete do tajů přípravy kvásku, potřebných surovin, ale i samotného pečení chleba. Zjistíte, jak důležitou roli hraje kvalita ingrediencí, jak poznat, že je kvásek připravený k použití nebo proč se nevyplatí uspěchat hnětení těsta ani jeho kynutí. Zapomeňte na složité recepty nebo nepřehledné kurzy pečení chleba, po jejichž zhlédnutí máte pocit, že kváskový chléb je magie vhodná jen pro ty nejzkušenější pekaře. Lektor Pavel Fara vás přesvědčí, že tuhle zdravou pochoutku zvládne opravdu každý! (zobrazit celý popis kurzu)

Náš kurz začíná přípravou nejdůležitější přísady pro kváskový chléb (jak ostatně vyplývá z názvu), a to kvásku. Která mouka je do něj nejlepší? A opravdu stačí už jen voda? Jakou by měl mít konzistenci? I na tyto otázky najdete ve videokurzu odpověď. Dozvíte se také, jak správně kvásek uchovávat a proč je důležité jej ochutnávat a pravidelně jej „krmit“.

Pavel Fara vám předvede, jak by měl správně vypadat kvásek, který je ideální k přípravě chleba, a které další suroviny budete k přípravě této křupavé pochoutky potřebovat, aby mohl vzniknout dokonalý chléb. Zjistíte také, proč je tak důležité těsto správně uhníst (a jak na to) a jak jej nechat vykynout.

K přípravě kváskového chleba z našeho online kurzu pečení kváskového chleba nepotřebujete žádné speciální vybavení – jen dvě šikovné ruce, základní kuchyňské náčiní a troubu (případně domácí pekárnu, pokud ji vlastníte). Kurz Pavla Fary je určený pro všechny, kteří se zatím k pečení kváskového chleba z nějakého důvodu dosud neodhodlali, ale rádi by jej vyzkoušeli, ale i pro ty, kteří se v minulosti při pečení „spálili“ a hledají osvědčený, a hlavně fungující recept.

A co všechno se v kurzu pečení chleba dozvíte? Tak například:

  • jaké ingredience budete potřebovat a která mouka je pro kváskový chléb nejlepší
  • jak si připravit kvalitní kvásek a jak poznat, že je připravený k zadělání chleba
  • jak kvásek množit a správně uchovávat
  • jak umíchat dokonalou směs na kváskový chléb
  • proč je tak důležité těsto správně uhníst
  • jak a kde nechat těsto vykynout a jak poznat, že je připravené do trouby
  • jak správně péct kváskový chléb
  • co dělat, když vyndáte upečený chléb z trouby
  • jak správně kváskový chléb uchovávat

Rádi byste se zdokonalili i v ostatních kuchařských dovednostech? Pak si projděte celou nabídku našich kurzů vaření!

Lektorem kurzu pečení kváskového chleba je Pavel Fara. Ačkoli není profesí kuchař, pečení patří k jeho celoživotním vášním. A přípravu kváskového chleba povýšil k dokonalosti. Kromě pečení se věnuje podnikání – vede dvě společnosti, působí jako školitel a konzultant. Ve své práci dává přednost praxí prověřeným postupům před teorií.

Lekce kurzu:

Pro kvalitní kváskový chléb si potřebujeme předem připravit kvásek. Jak na to?

2
Směs
22:23
22:23

V tomto dílu si připravíme těsto pro náš kváskový chléb.

3
Pečeme
23:27
23:27

Těsto máme připravené a zbývá ho jen upéct.

Hodnocení a komentáře:

Pro přidání hodnocení je nutné se přihlásit.

Profilová fotografie

Zdenka Mattusova

13.6.2022

Začala jsem doma péct chleba. Občas se mi nepovede. Z kvasnic. Tak teď skouším z kvásku a ono semi daří. Děkuji.

Profilová fotografie

Kurzy pro radost

To máme radost z Vašeho úspěchu. Ať se daří i nadále.

Profilová fotografie

Marie Dospivová

30.5.2022

Obsah kurzu mi rozšířil povědomí o pečení kváskového chleba. Také jsme si pekli kváskový chleba celožitný. Osobně jsem měla problém s uchováním kvásku.

Profilová fotografie

Pavla Belanová

28.3.2022

Dobrý den, děkuji za tento kurz. Sama taky peču kváskový chleba, trochu jiným způsobem, ale ráda jsem kurz shlédla. Je krásné si doma upéct vlastní bochník

Profilová fotografie

Jana Radostová

28.3.2022

Dobrý den, vždycky mě lákalo naučit se péct chleba a ochutnat ho, abych měla porovnání s běžným chlebem. Děkuji za tento kurz. Určitě se mi bude hodit:).

Profilová fotografie

Blažena Ondrušová

28.3.2022

Kváskový chléb občas peču, ale vychytávky pana Fary mě zaujaly. Z kurzu jsem pochopila, proč se zpočátku peče v hodně rozpálené troubě, nebo proč se mi ne vždy podařilo kvásek uchovat.

Zobrazit další hodnocení (67 hodnocení)

Objevte podobné kurzy

Téma: Kurzy vaření

Kategorie: Zdraví & fitness

O lektorovi:

Lektor

Pavel Fara - Podnikatel, obchodník, konzultant

Pavel Fara je podnikatel, který vede dvě vlastní firmy. V roli lektora a konzultanta pomáhá firmám a obchodníkům získávat díky internetu nové zákazníky a nové obchody. Obchodní techniky v živém a digitálním světě je nutné propojovat. Na svých kurzech a konzultacích ukazuje podnikatelům, jak díky tomu prodávat víc. Žádná teorie. Jenom Pavlovo praxí prověřené postupy. Víc o Pavlovi najdete na jeho webu: www.pavelfara.cz

Časté dotazy ke kurzu:

Pokud si dnes pořídím celý kurz, budu k němu mít přístup okamžitě?

Ano. Pouze v případě platby bankovním převodem je třeba počítat se zpožděním 1 - 3 dny. Z tohoto důvodu doporučujeme úhradu kartou nebo online převodem.

Pořídím-li si celý kurz, získám jej okamžitě celý nebo se lekce postupně odemykají?

V případě pořízení kompletního kurzu získáváte okamžitě všechny lekce naráz a můžete si je procházet bez jakéhokoliv omezení.

Mohu si kurz stáhnout do svého PC?

Ne, to bohužel není možné z bezpečnostních důvodů. K prohlížení lekcí kurzu je nutné připojení k internetu.

Mohu platit v eurech?

Ano. Zvolte ve svém profilu na www.kurzyproradost.cz/ucet/zmenit-udaje v poli "Stát" Slovensko (případně jinou zemi). Pak uvidíte ceny na webu v eurech a v eurech můžete i platit.

Mohlo by Vás zajímat:

  • Pilates pro začátečníky

    Pilates pro začátečníky

    Jolana Novotná  5 517 ×Účastníků kurzu

    5,0
    (29)
  • Pilates pro začátečníky

    Kurz Pilates pro začátečníky Vás naučí základní cviky, zapojit hluboké svalstvo, celé tělo, jeho sílu a zbavíte se bolestí.

  • Masáž miminka pro správný psychomotorický vývoj dítěte
    Novinka

    Masáž miminka pro správný psychomotorický vývoj dítěte

    Kateřina Blažková  413 ×Účastníků kurzu

    5,0
    (6)
  • Masáž miminka pro správný psychomotorický vývoj dítěte

    Kurz „Masáž miminka pro správný psychomotorický vývoj dítěte" s lektorkou Kateřinou Blažkovou je o správné masáži miminka, o cvičení a podpoře psychomotorického vývoje. Vstupte do kurzu a naučte se to také!

  • Meditace jednoduše a prakticky 2 - od stravy k osvícení

    Meditace jednoduše a prakticky 2 - od stravy k osvícení

    Tomáš Reinbergr  263 ×Účastníků kurzu

    5,0
    (2)
  • Meditace jednoduše a prakticky 2 - od stravy k osvícení

    V kurzu „Meditace jednoduše a prakticky 2 - od stravy k osvícení" se lektor Tomáš Reinbergr zabývá jednotlivými tématy do hloubky.

  • Domácí přírodní kosmetika
    Novinka

    Domácí přírodní kosmetika

    Michaela Suchá  564 ×Účastníků kurzu

    5,0
    (5)
  • Domácí přírodní kosmetika

    V kurzu „Domácí přírodní kosmetika" se naučíte s Michaelou Suchou vyrábět kosmetiku vhodnou přímo pro váš typ pleti.

  • Kouzelné umění masáže pro zářivou pleť

    Kouzelné umění masáže pro zářivou pleť

    Lenka Jahodová  1 876 ×Účastníků kurzu

    5,0
    (27)
  • Kouzelné umění masáže pro zářivou pleť

    V kurzu „Kouzelné umění masáže pro zářivou pleť" se s Lenkou Jahodovou naučíte provádět masáž obličeje, která rozzáří vaši pleť.

  • Masáže dětí a kojenců

    Masáže dětí a kojenců

    Mgr. Jana Hašplová  1 540 ×Účastníků kurzu

    4,9
    (17)
  • Masáže dětí a kojenců

    S lektorkou Janou Hašplovou se naučíte pomocí jemných masáží ulevit dětem i miminkům od jejich dětských starostí a bolístek.

Všechny naše kurzy obsahují neplacenou a placenou část.

Vstup do kurzu je vždy zdarma a nikdy nezavazuje k nákupu.

U placených částí vždy platí 100% záruka vrácení peněz.

Naše kurzy můžete přehrávat kdykoliv na PC, mobilu i tabletu.

CHCI SE STÁT LEKTOREM

Máte zájem stát se lektorem a natočit svůj kurz?

VÍCE INFORMACÍ    
×

Kurz pečení chleba: Pečeme kváskový chléb

kurz na vás už čeká — začněte ZDARMA:

Jste připraveni? Pro přehrání vložte svůj e-mail:

Vložte svůj e-mail
Vložte svůj e-mail

— nebo —

Už máte účet? Přihlaste se

×

Doplňte své jméno a příjmení:

Přeskočit

CHCI DAROVAT

dárkový poukaz

JAK POUŽÍT

dárkový poukaz

DÁRKOVÉ POUKAZY