MENU

 Hledat

Pečeme kváskový chléb

Naučte se připravit si kvásek, směs na chleba, uhníst si těsto a upéct kvalitní, velmi zdravý kváskový chléb.

2 556
ÚČASTNÍKŮ KURZU
4,8 z 5 (25 hodnocení)
  Vstoupit do kurzu ZDARMA

Do kurzu již vstoupilo
  2 556 účastníků

  • Registrace zdarma do 10 vteřin
  • Doživotní přístup k videím
  • Nemusíte nikam chodit
  • Přehrajete v tabletu i mobilu
  • 100% garance kvality

Popis kurzu:

Objevíme kouzlo vlastního pečení a upečeme si svůj kváskový chléb. Pokud se dostaneme do bodu, kdy už nechceme dále jíst chléb z obchodu, je na čase se naučit péct svůj vlastní a nejlépe kváskový chléb. Představíme prostřednictvím tohoto kurzu detailní postup, jak si vytvořit kvalitní a zdravý kváskový chléb, který když jednou ochutnáme, tak po tom z obchodu už ani nezavadíme pohledem. Bude voňavý a chutný.

V kurzu se dozvíte:

  • jak se naučit udělat kvásek
  • jak si připravit směs na chleba
  • jak si uhníst správně těsto
  • jak nechat chléb správně vykynout
  • jak si upéct kváskový chléb

Cílem tohoto kurzu Pečeme kváskový chléb je podat jednoduchý a fungující návod na to, jak si doma připravit kvásek a upéct z něj výborný křupavý a zdravý kváskový chléb. Představíme si veškeré základní informace potřebné pro zahájení pečení chleba s kváskem. Pečeme-li kváskový chléb, musíme mít kvalitní mouku a kvalitní kvásek. Ten se musíme naučit připravit a to nás také naučí tento kurz. (zobrazit celý popis kurzu)

V kurzu Pečeme kváskový chléb začneme výrobou kvalitního kvásku. Pro založení kvásku potřebujeme kvalitní jemně mletou žitnou mouku a vodu. První den si založíme kvásek. Do velké sklenice nasypeme trochu žitné mouky a přilijeme tolik vlažné vody, aby nám po zamíchání vzniklo kvalitní těsto kašovité konzistence, ale ne moc řídké. Sklenici pak uzavřeme víčkem nebo na sklenici dáme potravinářskou fólii a upevníme ji gumičkou. Uložíme na teplé místo, kde zůstane do druhého dne.

Druhý den těstíčko promícháme a ochutnáme, musí být totiž mírně nakyslé. Takto připravený kvásek pak můžeme přidáním vody a žitné mouky udržovat do nekonečna a uchovávat si jej v lednici. U vznikajícího kvásku je dobré sledovat barvu, která by se neměla měnit a také konzistenci. V těstě by se měly pomalu začít tvořit bublinky a následně by se měl začít zvětšovat jeho objem. Zpočátku jsou bublinky možná málo zřetelné, později ale budou větší.

Dále sledujte kyselou chuť a výraznou a příjemnou vůni. Určitě se podívejte na video, jak se připraví ten správný kvásek na kváskový chléb. Jakmile budeme mít hotový kvásek, kde vznikly ty správné bakterie zodpovědné za přítomné kyseliny, můžeme upéct z kvásku kváskový chléb nebo můžeme ještě jednou kvásek nakrmit a počkat na další den. Několik lžic si předěláme do skleničky, kterou uzavřeme a uchováme do lednice.

Ve videu uvidíme správný postup přípravy těsta i hnětení. Kváskový chléb musí také správně vykynout. Zaleží na Vás, jestli použijete pekárnu na chleba, nebo budete péct kváskový chléb v troubě, jako to uvidíte v našem videu. Tento kurz je pro všechny, kteří již zkoušeli upéct kváskový chléb a ještě se jim tak úplně nepodařil. A také pro ty, co se právě poprvé rozhodli to zkusit. Tak ať Vám chutná.

V kurzu Pečeme kváskový chléb, se dozvíme, jak si připravit kvásek, uhníst těsto a upéct kvalitní zdravý kváskový chléb:

  • jaké ingredience budeme potřebovat, a která mouka se na kváskový chléb hodí nejvíc
  • naučíme se udělat si kvalitní kvásek a poznat správnou fázi pro zadělání na chleba
  • předvedeme si, jak kvásek rozmnožit, ale i uchovat si jej v lednici
  • zkusíme si umíchat tu správnou směs na kváskový chléb
  • uhněteme si kvalitní zdravé těsto a názorně si to ukážeme
  • ukážeme si, jak a kde nechat těsto správně vykynout
  • ukážeme si, jak poznat správně vykynuté těsto a jak péct kváskový chléb
  • dozvíme se také, jak ošetřit kváskový chléb po vyndání z trouby a jak jej uchovat

Lektorem kurzu Pečeme kváskový chléb je podnikatel Pavel Fara, který kromě pečení vede dvě vlastní firmy. V roli lektora a konzultanta pomáhá firmám a obchodníkům získávat díky internetu nové zákazníky a nové obchody. Obchodní techniky v živém a digitálním světě je nutné propojovat. Na svých kurzech a konzultacích ukazuje podnikatelům, jak díky tomu prodávat víc. Tedy žádná teorie, ale pouze praxí prověřené postupy.

Lekce kurzu:

Pro kvalitní kváskový chléb si potřebujeme předem připravit kvásek. Jak na to?

2
Směs
22:23
22:23

V tomto dílu si připravíme těsto pro náš kváskový chléb.

3
Pečeme
23:27
23:27

Těsto máme připravené a zbývá ho jen upéct.

Hodnocení:

Pro přidání hodnocení je nutné se přihlásit.

Profilová fotografie

Marta Princová

Veselí hoši, dobrý, ale na začátku u kvásku trochu zmateční. Stručnější návod by byl lepší a ne rodinné video. Stačila by polovina času i když jsou tam užitečné vychytávky.

Profilová fotografie

Martin Doležal

Jak krásně a srozumitelně vysětleno. Domácí je vždy nejlepší. Doporučuji všem, kteří si chtějí doma udělat lepší a chutnější chléb, než by kdy koupili od pekaře.

Profilová fotografie

Petra Trnečková

Dobrý den, děkuji za pěkné vysvětlení pečení chleba. Bydlím na vesnici a často se mi nechce jet pro chleba a nejlepší je že domácí chleba jíme všichni. Domácí je domácí. Děkuji

Profilová fotografie

Soňa Stösselová Buchtová

Dobrý den, děkuji za srozumitelnou instruktáž k pečení chleba. Není nic lepšího, než doma upečený čerstvý voňavý chléb, který před námi neochytala spousta cizích lidí.

Profilová fotografie

Blanka Červenková

Super kurzívou ???

Zobrazit další hodnocení (25 hodnocení)

O lektorovi:

Lektor

Pavel Fara - Podnikatel, obchodník, konzultant

Pavel Fara je podnikatel, který vede dvě vlastní firmy. V roli lektora a konzultanta pomáhá firmám a obchodníkům získávat díky internetu nové zákazníky a nové obchody. Obchodní techniky v živém a digitálním světě je nutné propojovat. Na svých kurzech a konzultacích ukazuje podnikatelům, jak díky tomu prodávat víc. Žádná teorie. Jenom Pavlovo praxí prověřené postupy. Víc o Pavlovi najdete na jeho webu: www.pavelfara.cz

Mohlo by Vás zajímat:

  • Kurz

    1 567 účastníků

    Domácí homeopatie + e-book "Jak porozumět nemocem" ZDARMA

    Lektor

    Alžběta Matiášová
    lektor1 567 x

  • Domácí homeopatie + e-book "Jak porozumět nemocem" ZDARMA

    Naučte se, jak za pomoci homeopatie odstranit ze svého života příčiny nemocí a naučte se vybírat homeopatické léky.

  • Kurz

    1 079 účastníků

    Orientální břišní tanec - DVD Technika shimmy a akcentů

    Lektor

    Katka Derouet (Krejčová)
    lektor1 079 x

  • Orientální břišní tanec - DVD Technika shimmy a akcentů

    Exkluzivní možnost zhlédnout původní DVD, které je jinak již několik let zcela vyprodané.

  • Kurz

    368 účastníků

    Orientální břišní tanec - DRUM SOLO s bubeníkem

    Lektor

    Katka Derouet (Krejčová)
    lektor368 x

  • Orientální břišní tanec - DRUM SOLO s bubeníkem

    Naučte se nové taneční pohyby, krásné kombinace a tančete s Katkou DRUM SOLO v doprovodu bubeníka.

  • Kurz

    1 996 účastníků

    Pilates pro začátečníky

    Lektor

    Jolana Novotná
    lektor1 996 x

  • Pilates pro začátečníky

    Kurz Pilates pro začátečníky Vás naučí základní cviky, zapojit hluboké svalstvo, celé tělo, jeho sílu a zbavíte se bolestí.

  • Kurz

    528 účastníků

    Ulcerózní kolitida a Crohnova choroba - jak žít a jíst kvalitně

    Lektor

    Veronika Hanzlíková
    lektor528 x

  • Ulcerózní kolitida a Crohnova choroba - jak žít a jíst kvalitně

    Kurz o životě a stravě pro pacienty s IBD přináší souhrnné informace od lektorky, která si sama touto nemocí prochází.

  • Kurz

    3 899 účastníků

    Orientálním břišním tancem ke zdraví a spokojenosti

    Lektor

    Katka Derouet (Krejčová)
    lektor3 899 x

  • Orientálním břišním tancem ke zdraví a spokojenosti

    Objevte s námi cestu ke zdraví a spokojenosti, kterou nám přináší orientální tanec a břišní tanec.

Všechny naše kurzy obsahují neplacenou a placenou část.

Vstup do kurzu je vždy zdarma a nikdy nezavazuje k nákupu.

U placených částí vždy platí 100% záruka vrácení peněz.

Naše kurzy můžete přehrávat kdykoliv na PC, mobilu i tabletu.

CHCI SE STÁT LEKTOREM

Máte zájem stát se lektorem a natočit svůj kurz?

VÍCE INFORMACÍ    

CHCI DAROVAT

dárkový poukaz

JAK POUŽÍT

dárkový poukaz

DÁRKOVÉ POUKAZY