Používání cookies - aby web fungoval jak má:

Abyste na webu Kurzy pro radost snadno našli to, co hledáte a nezobrazovaly se vám reklamy, které vás nezajímají, potřebujeme váš souhlas se zpracováním souborů cookies. Kliknutím na tlačítko "Souhlasím" všechny cookies jednoduše povolíte.

Cookies jsou malé soubory, které se ukládají ve vašem prohlížeči. Podle nich vás na našem webu poznáme a zobrazíme vám web tak, aby všechno fungovalo správně a podle vašich preferencí. Přehled cookies a podmínky jejich užívání si můžete přečíst zde.



 MENU

Kurz pečení chleba: Pečeme kváskový chléb

V našem kurzu pečení kváskového chleba se dozvíte, jak si připravit kvásek či směs na chleba, jak správně uhníst těsto a upéct zdravý, a hlavně skvěle chutnající kváskový chléb.

4,7 5
(75 hodnocení)
  4 470 účastníků
3. Nejoblíbenější v kategorii Zdraví & fitness

Přehrát lekce ZDARMA

Vložte svůj e-mail

— nebo —



  • Kurz obsahuje 1 lekci zdarma
  • Doživotní přístup k lekcím
  • Certifikát o absolvování kurzu

Popis kurzu:

Stále více lidí dává přednost domácímu chlebu před tím kupovaným. Ovšem upéct vlastní kváskový chléb se může zdát, zvláště pro méně zkušené kuchaře, jako docela těžký oříšek. Nemusíte však propadat panice – díky našemu kurzu pečení chleba to zvládne i úplný začátečník! Krok za krokem vás provedeme přípravou voňavého, chutného a zdravého kváskového chleba, po jehož ochutnání si na ten z obchodu už ani nevzpomenete!

V kurzu se dozvíte:

  • jak připravit kvásek
  • jak umíchat směs na chleba
  • jak dokonale uhníst těsto
  • jak nechat chléb správně vykynout
  • jak si upéct kváskový chléb

Díky kurzu pečení chleba proniknete do tajů přípravy kvásku, potřebných surovin, ale i samotného pečení chleba. Zjistíte, jak důležitou roli hraje kvalita ingrediencí, jak poznat, že je kvásek připravený k použití nebo proč se nevyplatí uspěchat hnětení těsta ani jeho kynutí. Zapomeňte na složité recepty nebo nepřehledné kurzy pečení chleba, po jejichž zhlédnutí máte pocit, že kváskový chléb je magie vhodná jen pro ty nejzkušenější pekaře. Lektor Pavel Fara vás přesvědčí, že tuhle zdravou pochoutku zvládne opravdu každý! (zobrazit celý popis kurzu)

Náš kurz začíná přípravou nejdůležitější přísady pro kváskový chléb (jak ostatně vyplývá z názvu), a to kvásku. Která mouka je do něj nejlepší? A opravdu stačí už jen voda? Jakou by měl mít konzistenci? I na tyto otázky najdete ve videokurzu odpověď. Dozvíte se také, jak správně kvásek uchovávat a proč je důležité jej ochutnávat a pravidelně jej „krmit“.

Pavel Fara vám předvede, jak by měl správně vypadat kvásek, který je ideální k přípravě chleba, a které další suroviny budete k přípravě této křupavé pochoutky potřebovat, aby mohl vzniknout dokonalý chléb. Zjistíte také, proč je tak důležité těsto správně uhníst (a jak na to) a jak jej nechat vykynout.

K přípravě kváskového chleba z našeho online kurzu pečení kváskového chleba nepotřebujete žádné speciální vybavení – jen dvě šikovné ruce, základní kuchyňské náčiní a troubu (případně domácí pekárnu, pokud ji vlastníte). Kurz Pavla Fary je určený pro všechny, kteří se zatím k pečení kváskového chleba z nějakého důvodu dosud neodhodlali, ale rádi by jej vyzkoušeli, ale i pro ty, kteří se v minulosti při pečení „spálili“ a hledají osvědčený, a hlavně fungující recept.

A co všechno se v kurzu pečení chleba dozvíte? Tak například:

  • jaké ingredience budete potřebovat a která mouka je pro kváskový chléb nejlepší
  • jak si připravit kvalitní kvásek a jak poznat, že je připravený k zadělání chleba
  • jak kvásek množit a správně uchovávat
  • jak umíchat dokonalou směs na kváskový chléb
  • proč je tak důležité těsto správně uhníst
  • jak a kde nechat těsto vykynout a jak poznat, že je připravené do trouby
  • jak správně péct kváskový chléb
  • co dělat, když vyndáte upečený chléb z trouby
  • jak správně kváskový chléb uchovávat

Rádi byste se zdokonalili i v ostatních kuchařských dovednostech? Pak si projděte celou nabídku našich kurzů vaření!

Lektorem kurzu pečení kváskového chleba je Pavel Fara. Ačkoli není profesí kuchař, pečení patří k jeho celoživotním vášním. A přípravu kváskového chleba povýšil k dokonalosti. Kromě pečení se věnuje podnikání – vede dvě společnosti, působí jako školitel a konzultant. Ve své práci dává přednost praxí prověřeným postupům před teorií.

Lekce kurzu:

Pro kvalitní kváskový chléb si potřebujeme předem připravit kvásek. Jak na to?

2
Směs
22:23
22:23

V tomto dílu si připravíme těsto pro náš kváskový chléb.

3
Pečeme
23:27
23:27

Těsto máme připravené a zbývá ho jen upéct.

Zde můžete komunikovat s lektorem a ostatními účastníky kurzu.

Hodnocení a komentáře:

Pro přidání hodnocení je nutné přihlásit se

Profilová fotografie

Romana Poláchová

4.9.2023

Dobrý den, tento chléb bych se moc ráda naučila, ale nevím jak je to možné, přes několik pokusů se mi stále nedaří. Jestli by pomohlo shlédnout celý kurz, nevím.

Profilová fotografie

Ilona Mikovcová

10.7.2023

Dobrý den, peču různé druhy chlebů, ale tento se mi zdá výborný už jen podle podrobného kurzu s různými vychytávkami, to prostě musí dokázat každý, hned se do něho pustím.

Profilová fotografie

Jan Baxa

21.2.2023

Zdravím Vás a prosím o radu. Mám zájem o tento kurz a nevím si, už jsem stařec, rady, jak tento kurz koupit. Chleba si peču roky a chtěl bych zkusit i tento kváskový, dle rad pana Pavla. Děkuji za info.

Profilová fotografie

Romana Růžičková

10.5.2023

Jsem trochu smutná, že kurz byl původně zdarma až do roku 2022 a nyní je za 2.970,- Kč. Nic se na něm nezměnilo a jak píše v odpovědi i pan Pavel Fara (21.2.2023) je kurz zdarma ?!!!

Profilová fotografie

Pavel Fara

Dobrý den, paní Růžičková, nebuďte smutná. Některé kurzy jsme měli zdarma jenom dočasně a mezi nimi byl i tento kurz. Rádi děláme radost, tak pro vás budeme muset něco udělat, abyste nebyla smutná. Ozveme se vám :-)

Profilová fotografie

sona boudova

také souhlasím s p. Romanou růžičkovou. bylo by to nefér. 1/3 kurzu zdarma a zbytek zaplatit. tak se nemá slibovat.
a když se slíbí , má se plnit. Děkuji p.P. Farovi za odpověď na email:
kubasonik@seznam.cz

Profilová fotografie

Marie Vedrová

13.2.2023

Díky pánové, příjemný kurz. Peču chleba kváskový s větším podílem žita a v nádobě. Vaši zásluhou jsem pochopila, jak se docílí péct chleba na plechu, aby se neroztekl. Hlavně mě bavilo to odměřování přiměřeně...

Profilová fotografie

Kurzy pro radost

Děkujeme za hodnocení a komentář.

Zobrazit další hodnocení (75 hodnocení)

Objevte podobné kurzy

Téma: Kurzy vaření

Kategorie: Zdraví & fitness

O lektorovi:

Lektor

Pavel Fara - podnikatel, obchodník, konzultant

3 kurzy

Pavel Fara je podnikatel, který provozuje tři firmy s online projekty. Jeho specializací je tvorba prodejních online strategií a byznys mentoring.

Stál u produkce více než dvou set videokurzů tady na Kurzech pro radost. V jeho kurzech nejsou žádné teorie, pouze praxí prověřené postupy. Víc o Pavlovi najdete na jeho webu: www.pavelfara.cz

Časté dotazy ke kurzu:

Pokud si dnes pořídím celý kurz, budu k němu mít přístup okamžitě?

Ano. Pouze v případě platby bankovním převodem je třeba počítat se zpožděním 1 - 3 dny. Z tohoto důvodu doporučujeme úhradu kartou nebo online převodem.

Pořídím-li si celý kurz, získám jej okamžitě celý nebo se lekce postupně odemykají?

V případě pořízení kompletního kurzu získáváte okamžitě všechny lekce naráz a můžete si je procházet bez jakéhokoliv omezení.

Mohu si kurz stáhnout do svého PC?

Ne, to bohužel není možné z bezpečnostních důvodů. K prohlížení lekcí kurzu je nutné připojení k internetu.

Mohu platit v eurech?

Ano. Zvolte ve svém profilu na www.kurzyproradost.cz/ucet/zmenit-udaje v poli "Stát" Slovensko (případně jinou zemi). Pak uvidíte ceny na webu v eurech a v eurech můžete i platit.

Kolik tento kurz obsahuje lekcí zdarma?

Všechny naše kurzy obsahují neplacené a placené lekce. Tento kurz obsahuje 1 lekci zdarma a 2 lekce placené.

Jak funguje garance vrácení peněz?

Naše 100% garance vrácení peněz znamená, že pokud zakoupený kurz nesplní vaše očekávání, vrátíme vám vaši platbu ze kurz zpět. Nemusíte nám vůbec nic vysvětlovat, stačí nám napsat nebo zavolat. Tuto garanci můžete využít do patnácti dnů od zakoupení kurzu.

Mohlo by Vás zajímat:

  • Paměť a pozornost: Praktický trénink mozku
    Novinka

    Paměť a pozornost: Praktický trénink mozku

    Mgr. Zdeněk Gloz  313 ×Účastníků kurzu

    1,0
    (1)

    Paměť a pozornost: Praktický trénink mozku

    Potrapte své mozkové závity v tomto praktickém tréninku paměti pod vedením lektora Zdeňka Gloze!

  • Jak na úzkosti, obavy, stres a emoce
    Novinka

    Jak na úzkosti, obavy, stres a emoce

    Mgr. Tereza Hrušková  328 ×Účastníků kurzu

    5,0
    (1)

    Jak na úzkosti, obavy, stres a emoce

    V kurzu „Jak na úzkosti, obavy, stres a emoce“ se pod vedením psycholožky Mgr. Terezy Hruškové naučíte, jak pracovat s úzkostmi a se svými emocemi.

  • Praktická aromaterapie pro každého

    Praktická aromaterapie pro každého

    Veronika Mergentalová  387 ×Účastníků kurzu

    5,0
    (2)

    Praktická aromaterapie pro každého

    V kurzu "Praktická aromaterapie pro každého" se s Veronikou Mergentalovou naučíte naplno využít sílu éterických olejů i květových vod pro zdraví a radost.

  • Pilates – záda v pohodě 2. část
    Novinka

    Pilates – záda v pohodě 2. část

    Jolana Novotná  135 ×Účastníků kurzu

    5,0
    (0)

    Pilates – záda v pohodě 2. část

    V kurzu pohybové specialistky Jolany Novotné si nejen zlepšíte držení těla, ale také získáte inspiraci, jak svým zádům prospívat i v každodenním životě.

  • Pilates – záda v pohodě 1. část
    Novinka

    Pilates – záda v pohodě 1. část

    Jolana Novotná  485 ×Účastníků kurzu

    5,0
    (0)

    Pilates – záda v pohodě 1. část

    V kurzu pohybové specialistky Jolany Novotné si nejen zlepšíte držení těla, ale také získáte inspiraci, jak svým zádům prospívat i v každodenním životě.

  • Příprava kvašené zeleniny – kysané zelí

    Příprava kvašené zeleniny – kysané zelí

    Denisa Šimlová  419 ×Účastníků kurzu

    5,0
    (3)

    Příprava kvašené zeleniny – kysané zelí

    V kurzu Denisy Šimlové se naučíte připravovat kysané zelí a získáte tak pevné fermentační základy pro kvašení další zeleniny.

  • Úzkost v našem životě – 35 tipů na zvládání úzkosti

    Úzkost v našem životě – 35 tipů na zvládání úzkosti

    Mgr. Martina Hazuková  586 ×Účastníků kurzu

    4,2
    (5)

    Úzkost v našem životě – 35 tipů na zvládání úzkosti

    V kurzu Martiny Hazukové se dozvíte, jak zvládat úzkosti, obavy, strachy a vyhnout se vyčerpání, vyhoření a dlouhodobě špatné náladě.

  • Kurz tejpování – Jak si ulevit od bolesti pomocí tejpovacích pásek

    Kurz tejpování – Jak si ulevit od bolesti pomocí tejpovacích…

    Mgr. Eliška Peterková  1 893 ×Účastníků kurzu

    5,0
    (10)

    Kurz tejpování – Jak si ulevit od bolesti pomocí tejpovacích pásek

    V „Kurzu tejpování“ fyzioterapeutky Mgr. Elišky Peterkové se naučíte, jak si snadno ulevit od bolesti pomocí kineziotapingu.

  • Reflexní terapie nohy

    Reflexní terapie nohy

    Miroslava Kuprová Stodůlková  1 459 ×Účastníků kurzu

    4,9
    (8)

    Reflexní terapie nohy

    V kurzu „Reflexní terapie nohy“ se společně s lektorkou Miroslavou Kuprovou Stodůlkovou naučíte vyhledávat reflexní plošky na noze, dozvíte se základní principy této terapie a vše budete moci rovnou využívat v praxi.

  • Sběr bylinek a jejich praktické použití

    Sběr bylinek a jejich praktické použití

    Anna Bednářová  2 305 ×Účastníků kurzu

    5,0
    (14)

    Sběr bylinek a jejich praktické použití

    V kurzu Anny Bednářové „Sběr bylinek a jejich praktické použití“ se naučíte, jak správně sbírat, sušit a zpracovávat léčivé bylinky.

Všechny naše kurzy obsahují neplacenou a placenou část.

Vstup do kurzu je vždy zdarma a nikdy nezavazuje k nákupu.

U placených částí vždy platí 100% záruka vrácení peněz.

Naše kurzy můžete přehrávat kdykoliv na PC, mobilu i tabletu.

×

Doplňte své jméno a příjmení:

Přeskočit

CHCI DAROVAT

dárkový poukaz

JAK POUŽÍT

dárkový poukaz

DÁRKOVÉ POUKAZY