Popis kurzu:
Stále více lidí dává přednost domácímu chlebu před tím kupovaným. Ovšem upéct vlastní kváskový chléb se může zdát, zvláště pro méně zkušené kuchaře, jako docela těžký oříšek. Nemusíte však propadat panice – díky našemu kurzu pečení chleba to zvládne i úplný začátečník! Krok za krokem vás provedeme přípravou voňavého, chutného a zdravého kváskového chleba, po jehož ochutnání si na ten z obchodu už ani nevzpomenete!
V kurzu se dozvíte:
- jak připravit kvásek
- jak umíchat směs na chleba
- jak dokonale uhníst těsto
- jak nechat chléb správně vykynout
- jak si upéct kváskový chléb
Díky kurzu pečení chleba proniknete do tajů přípravy kvásku, potřebných surovin, ale i samotného pečení chleba. Zjistíte, jak důležitou roli hraje kvalita ingrediencí, jak poznat, že je kvásek připravený k použití nebo proč se nevyplatí uspěchat hnětení těsta ani jeho kynutí. Zapomeňte na složité recepty nebo nepřehledné kurzy pečení chleba, po jejichž zhlédnutí máte pocit, že kváskový chléb je magie vhodná jen pro ty nejzkušenější pekaře. Lektor Pavel Fara vás přesvědčí, že tuhle zdravou pochoutku zvládne opravdu každý!
(zobrazit celý popis kurzu)
Náš kurz začíná přípravou nejdůležitější přísady pro kváskový chléb (jak ostatně vyplývá z názvu), a to kvásku. Která mouka je do něj nejlepší? A opravdu stačí už jen voda? Jakou by měl mít konzistenci? I na tyto otázky najdete ve videokurzu odpověď. Dozvíte se také, jak správně kvásek uchovávat a proč je důležité jej ochutnávat a pravidelně jej „krmit“.
Pavel Fara vám předvede, jak by měl správně vypadat kvásek, který je ideální k přípravě chleba, a které další suroviny budete k přípravě této křupavé pochoutky potřebovat, aby mohl vzniknout dokonalý chléb. Zjistíte také, proč je tak důležité těsto správně uhníst (a jak na to) a jak jej nechat vykynout.
K přípravě kváskového chleba z našeho online kurzu pečení kváskového chleba nepotřebujete žádné speciální vybavení – jen dvě šikovné ruce, základní kuchyňské náčiní a troubu (případně domácí pekárnu, pokud ji vlastníte). Kurz Pavla Fary je určený pro všechny, kteří se zatím k pečení kváskového chleba z nějakého důvodu dosud neodhodlali, ale rádi by jej vyzkoušeli, ale i pro ty, kteří se v minulosti při pečení „spálili“ a hledají osvědčený, a hlavně fungující recept.
A co všechno se v kurzu pečení chleba dozvíte? Tak například:
- jaké ingredience budete potřebovat a která mouka je pro kváskový chléb nejlepší
- jak si připravit kvalitní kvásek a jak poznat, že je připravený k zadělání chleba
- jak kvásek množit a správně uchovávat
- jak umíchat dokonalou směs na kváskový chléb
- proč je tak důležité těsto správně uhníst
- jak a kde nechat těsto vykynout a jak poznat, že je připravené do trouby
- jak správně péct kváskový chléb
- co dělat, když vyndáte upečený chléb z trouby
- jak správně kváskový chléb uchovávat
Rádi byste se zdokonalili i v ostatních kuchařských dovednostech? Pak si projděte celou nabídku našich kurzů vaření!
Lektorem kurzu pečení kváskového chleba je Pavel Fara. Ačkoli není profesí kuchař, pečení patří k jeho celoživotním vášním. A přípravu kváskového chleba povýšil k dokonalosti. Kromě pečení se věnuje podnikání – vede dvě společnosti, působí jako školitel a konzultant. Ve své práci dává přednost praxí prověřeným postupům před teorií.
Lekce kurzu:
Pro kvalitní kváskový chléb si potřebujeme předem připravit kvásek. Jak na to?
V tomto dílu si připravíme těsto pro náš kváskový chléb.
Těsto máme připravené a zbývá ho jen upéct.
Zde můžete komunikovat s lektorem a ostatními účastníky kurzu.
O lektorovi:
Pavel Fara - podnikatel, obchodník, konzultant
3 kurzy
Pavel Fara je podnikatel, který provozuje tři firmy s online projekty. Jeho specializací je tvorba prodejních online strategií a byznys mentoring.
Stál u produkce více než dvou set videokurzů tady na Kurzech pro radost. V jeho kurzech nejsou žádné teorie, pouze praxí prověřené postupy. Víc o Pavlovi najdete na jeho webu: www.pavelfara.cz
Dana Kořínková
2. 9. 2024
Podle vašeho kurzu peču domácí chléb. Je výborný a pokaždé trochu jiný. Nejprve jsem zkoušela z kupovaného kvásku, ale nebylo to ono. Pak jsem si ho připravila podle vašeho návodu a je super. Peču již výhradně domácí chléb a díky vašemu kurzu se mi to daří. Děkuji za něj.
Kurzy pro radost
Dobrý den, Dano!
Děkujeme vám za vaše hodnocení. 😊 Jsme nadšeni, že díky našemu kurzu pečete výborný domácí chléb a že se vám s vlastním kváskem daří ještě lépe. Je skvělé, že už chleba nemusíte kupovat. U domácího vždy víte, že je kvalitní.
Ať se vám s pečením i nadále daří.
Pavel z Kurzů pro radost