Jmenuji se Kateřina Zieglerová, ale říkají mi Kate. Jsem módní stylistka a blogerka a ve svém Kurzu oblékání a stylingu - Postava & sebevědomí vám pomůžu najít nebo vyšperkovat váš osobní styl a obléknout se elegantně a v souladu s vaši postavou i osobností.

V tomto článku vám ale víc povím o třech hlavních pilířích oblékání a stylingu tak, abyste se cítila ve svém oblečení spokojeně a vždycky dostatečně elegantně. 

Tři pilíře z kurzu aneb jak se oblékat slušivě a elegantně:

  1. SEBEVĚDOMÍ - v jednotlivých videích se dozvíte, jak si nastavit uvažování o svém těle tak, aby se vám lépe oblékalo i žilo.
  2. TYPOLOGIE POSTAV - dále se naučíte oblékat podle typu postavy.
  3. PERSONALIZACE - aktivně si vyzkoušíte a aplikujete nové poznatky rovnou ve svém životě. Díky tomu objevíte ve své skříni lichotivé kousky a také jednoduše rozpoznáte, jaké oblečení ještě potřebujete dokoupit.

Tohle vše najdete v kurzu Kurzu oblékání a stylingu - Postava & sebevědomí. V něm objevíte i přesné návody a tipy, jak si pořídit dokonalé outfity přesně pro váš typ postavy.

SEBEVĚDOMÍ



Styl není závislý na věku, váze, ani typu postavy. Toto je velmi důležité přijmout, abyste měla chuť se stylově oblékat a péče o zevnějšek vám přinášela radost.

Pokud vám móda a váš šatník dosud způsobovaly spíš frustraci, je nejvyšší čas dostat z hlavy negativní postoj vůči sobě samé. Mnohdy mají naše traumata původ v dětství či dospívání a my se jimi necháme ovlivňovat a blokovat ještě další desítky let. Pryč s frustrací!

kurzu oblékání a stylingu se naučíte, jak začít přemýšlet, abyste negativním pocitům jednou provždy zamávala. Najdete tam motivační mix, který doporučuji si pustit opakovaně kdykoliv, když budete opět cítit nejistotu.

Kurz má díky podpoře sebevědomí účinek na každou ženu. Každá žena si v něm projde vlastními „aha momenty”. Čím víc si však dovolíte pracovat na sobě a posouvat se, tím lépe vám bude tento kurz sloužit.

TYPOLOGIE POSTAV
 



Před částí Typologie postav, zaměřenou detailně na každý typ postavy, v kurzu a na reálné ženě ukazuji, jak se správně změřit. Správně změřené míry jsou základem pro to, abyste si definovala svůj typ postavy.

V kurzu neukazuji jednotlivé typy postav na fotkách žen. Dělám to tak záměrně, protože srovnávání se s jinou ženou není způsob, jak zjistit svůj typ postavy. Ani jak najít cestu k sebepřijetí.

I když se v této části kurzu zařadíte do jistého typu postavy, přesto je vaše postava jedinečná a unikátní a proto je důležité, abyste se naučila, jaké přednosti můžete právě u sebe vyzvednout.

Individualitu a jedinečnost považuji za nejdůležitější. Protože platí, že těla dvou žen, byť stejného typu postavy, budou vždy rozdílná. Nebude je spojovat stejná váha, výška, ani tvar prsou nebo nohou. Jediné, co mají společné, je převažující proporce.

Například jedna žena typu postavy jablko může mít více či méně výraznější střed těla oproti ostatním proporcím, ale i oproti ostatním ženám typu jablko.

PERSONALIZACE



V kurzu se vám určitě bude líbit, že vám ukážu, jak si „nakoukat" oblékání stejného typu postavy jako je ta vaše. Jako skvělý zdroj inspirace vám poslouží sociální síť Pinterest. Jedna z bonusových příloh ke kurzu obsahuje ukázky outfitů celebrit právě na Pinterestu. 

Dalším doplňkovým materiálem ke kurzu Postava & sebevědomí jsou nákupní koláže pro každý typ postavy, takové návody na dokonalý outfit. Uvidíte, že ideální oblečení pro vaši postavu sehnat opravdu lze. V produktových kolážích najdete nadčasové kousky, které vás mohou inspirovat k nákupu chybějících základů šatníku.

Co potřebujete pro to, abyste se dokázala obléknout elegantně a slušivě?

  • krejčovský metr
  • zrcadlo (ideálně na celou postavu)
  • vytištěné pracovní listy z kurzu
  • malé útržky papíru / trhací bloček
  • tužku



Jak určit typ postavy?

Samozřejmě to zvládnete i bez kurzu. Nicméně s „Kurzem oblékání a stylingu - Postava & sebevědomí" vám to půjde snadněji. Důležité je nepřeskakovat žádnou část kurzu. A to i přesto, že už víte, jaký typ postavy máte.

U každého typu postavy si poslechněte informace, protože se může stát, že už vám někdo v minulosti určoval typ postavy, ale nemuselo to být správně. 

Velmi často se setkávám s chybnou interpretací poměru proporcí horní části těla se spodní částí těla. Mylně se bere v potaz pouze šířka hrudníku nebo velikost prsou jako proporce horní části těla a zapomíná se na šířku ramen. Ta je však ke správnému zařazení typu postavy klíčová

Také doporučuji, aby vám u měření asistovala další osoba. Dokáže se na vás podívat z jiného optického úhlu než vy sama na sebe. Pokud si i po zhlédnutí celé typologie postav nebudete stále jistá svým typem postavy, vyzkoušejte si na sebe některé z doporučených střihů a barev typu postavy, ke kterému se přikláníte a opticky zhodnoťte, co outfit udělá s vaší postavou a zda působí lichotivě.

Testujte výrazné kontrasty barev a střihů, aby jasně vynikl efekt. Na pomoc si můžete vzít pásky, ramenní vycpávky nebo šátek, kterým zkusíte přidat objem tam, kde to u daného typu postavy doporučuji pro vyvážení proporcí. 

Často se také stává, že se nedokážeme ztotožnit s žádným typem postavy, protože máme pocit, že žádná z proporcí není primárně převažující. V tom případě pravděpodobně patříte mezi proporčně vyvážené postavy typu přesýpací hodiny. Ta může mít samozřejmě také jakoukoliv váhu, více či méně „písku”.

Co je uvnitř placené části kurzu POSTAVA & SEBEVĚDOMÍ? 

Detailní informace o třech tady již zmiňovaných pilířech. V úvodních videích, která jsou zdarma, vás čeká motivační mix. V něm vám vysvětlím, co je důležité, abyste se dokázala posunout v sebejistotě a zlepšit vztah ke svému tělu.

Ukážu vám také efektivní řešení ne úplně dokonalé postavy. Ne, není to doporučení na hubnutí a diety. Naopak, naučím vás, že touha změnit své proporce není cestou ke spokojenosti. 

Pro koho je kurz určen?

Motto kurzu POSTAVA & SEBEVĚDOMÍ je: „Každá postava je jedinečná. Každá máme čím zazářit.” 

Proto je kurz určen pro všechny ženy. Naučí vás, jak se elegantně oblékat v souladu s typem vaší postavy tak, aby nejlépe vynikly vaše přednosti. Současně je vhodný i pro ženy, které pracují v oblasti osobní image. Díky získaným znalostem dokážou snadněji poradit svým zákaznicím, co sluší právě jejich typu postavy.

Přeji mnoho radosti a sebevědomí v oblékání a těším se na vás v kurzu POSTAVA & SEBEVĚDOMÍ

Vaše stylistka Kate


Líbí se vám článek? Pošlete ho dál!

Odkaz byl zkopírován do schránky. Stisknutím CTRL + V jej vložíte např. do e-mailu, na Facebook nebo kamkoliv budete chtít.

Vaše příspěvky


Pro přidání příspěvku si nejprve vytvořte profil:

Máte již vytvořený profil? Přihlaste se kliknutím zde.