Používání cookies - aby web fungoval jak má:

Abyste na webu Kurzy pro radost snadno našli to, co hledáte a nezobrazovaly se vám reklamy, které vás nezajímají, potřebujeme váš souhlas se zpracováním souborů cookies. Kliknutím na tlačítko "Souhlasím" všechny cookies jednoduše povolíte.

Cookies jsou malé soubory, které se ukládají ve vašem prohlížeči. Podle nich vás na našem webu poznáme a zobrazíme vám web tak, aby všechno fungovalo správně a podle vašich preferencí. Přehled cookies a podmínky jejich užívání si můžete přečíst zde.



 MENU

BONUS: K tomuto kurzu vám zdarma doručíme balíček kávy až k vám domů. Koupit kurzDarovat kurz

Kurz přípravy kávy

V „Kurzu přípravy kávy" s lektorem Goranem Jozićem se naučíte připravovat skvělou kávu různými způsoby.

4,7 5
(11 hodnocení)
  897 účastníků
Novinka

Přehrát lekce ZDARMA

Vložte svůj e-mail
Vložte svůj e-mail

— nebo —

Získat bezplatné členství
  • Registrace zdarma do 10 vteřin
  • Doživotní přístup k videím
  • Nemusíte nikam chodit
  • Přehrajete v tabletu i mobilu
  • 100% garance kvality

Popis kurzu:

V „Kurzu přípravy kávy” s Goranem Jozićem se naučíte připravovat kávu různými způsoby. Naučíte se jak vybrat kávu, jak vybrat presovač na kávu, jak se různé nápoje z kávy jmenují a jak se připravují a nebo jak poznáte dobrou kavárnu.

V „Kurz přípravy kávy” se lektor věnuje i pražení kávy a její historii. Dozvíte se, jak umlít kávu a jak právě hrubost a nebo jemnost namleté kávy ovlivní chuť a kvalitu připraveného nápoje. Stejně důležitý je i výběr šálků a hrnků. 

V kurzu se naučíte:

  • jak vybrat mlýnek na kávu
  • jak vybrat kávu
  • jak připravit kávu v moka konvičce, ve french pressu, džezvě nebo aeropressu
  • jak připravit filtrovanou kávu
  • jak vybrat presovač na kávu
  • jak umlít a uvařit kávu
  • jak připravit kávu v pákovém kávovaru
  • jak se o kávovar a mlýnek starat

Víte, jak namlít kávu pro přípravu espressa, pro přípravu kávy v džezvě a nebo ve french pressu? Co je to aeropress a jak jej používat? Jaké vybrat mléko do kávy? V „Kurzu přípravy kávy” najdete odpovědi na všechny otázky. (zobrazit celý popis kurzu)

Pro Gorana Joziće není kafe jen nápoj. S kávou spojil velkou část svého života, připravuje ji s láskou i úctou k tradici a to naučí v „Kurzu přípravy kávy” i vás.
V „Kurzu přípravy kávy” se na setkání s vámi u šálku skvělé kávy těší Goran Jozić.

Dárek pro vás

K tomuto kurzu vám doručíme balíček 250g zrnkové kávy "RITUAL" zdarma.

Harmonická souhra 80% vybraných druhů arabik a 20% kvalitní robusty India Cherry zaručí výjimečně jemný chuťový profil Vašeho espressa.

Káva

Lekce kurzu:

V tomto dílu lektor radí, jak poznat dobrou kavárnu. Mluví o praktikách, servírování i přípravě nápojů. Důležité pro poznání dobré kavárny je samozřejmě chování baristů, ale i způsob pokládání hrnečků na kávovar.

Jaké jsou správné názvy základních kávových nápojů připravených v kávovaru? To se dozvíte v tomto dílu.

Podle čeho vybírat mlýnky, kávovary a nebo nádobí na přípravu kávy.

Každý způsob přípravy kávy vyžaduje jinou hrubost či jemnost namleté kávy. Pojďme se tedy podívat, jak správně seřídit kávomlýnek.

6
Espresso
07:02
07:02

Espresso je nejčastěji objednávaná káva v kavárnách. V tomto dílu se dozvíte, jak správně espresso připravit.

Jak připravit dobré cappuccino, jaké použít mléko a jak ho správně ušlehat se dozvíte v této části kurzu.

Jak o kávovar pečovat, aby vydržel co nejdéle, se dozvíte v tomto dílu. Čistota kávovaru výrazně ovlivní kvalitu připraveného nápoje.

9
French press
07:07
07:07

Co je french press a co vyžaduje tento způsob přípravy kávy? To je obsahem tohoto dílu kurzu.

Jak optimálně využít a vylouhovat kávu, abychom dosáhli maximálního požitku při přípravě kávy v moka konvičce.

11
Džezva
18:45
18:45

Nejstarším způsobem přípravy kávy je vaření kávy v džezvě. Lektor vysvětlí, jak v džezvě správně kávu připravit.

Správná hrubost zrna a výběr zařízení i filtru při překapávání kávovníkových zrn ovlivňuje kvalitu výsledného nápoje. Goran vysvětlí, jakou kávu do konkrétního zařízení použít a jak kávu připravit.

13
Aeropress
06:14
06:14

Přípravy kávy v aeropresu je nejmladší způsob přípravy kávy. Díky aeropressu budete pít i na cestách nebo v přírodě výbornou kávu.

K různým způsobům přípravy se hodí různá kávovníková zrnka. Jaké jsou druhy kávy a kdy kterou kávu použít lektor vysvětlí v bonusovém videu.

Hodnocení a komentáře:

Pro přidání hodnocení je nutné se přihlásit.

Profilová fotografie

Pavla Belanová

28.3.2022

Dobrý den, krásný kurz. Shlédla jsem pouze neplacenou část. Uvidím, jestli se plácnu přes kapsu a zakoupím celý kurz. Ráda se o kávě dozvím něco víc,

Profilová fotografie

Jarmila Trnková

28.3.2022

Jako velkého milovníka a poživatele kávy se mi kurs zamlouvá. I když zůstávám u své osvědčené metody přípravy kávy, je dobré znát i jiné druhy přípravy kávy.

Profilová fotografie

Jarmila Bartková

19.2.2022

Super kurz, teď vím, jak se připravuje přesně káva v moka konvičce a chutná tedy rozhodně líp, než když jsem si je bez těchto informací vařila. stejně tak jsou výborné i ostatní informace. Kdo má rád kávu, tak kurz rozhodně doporučuji. Nevím, jestli jsem tu informaci v kurzu přehlédla, ale jak se káva má správně skladovat, je vhodné ji dát i do lednice. Díky za info, ať už od kohokoli.

Profilová fotografie

Jarmila Krystýnová

11.2.2022

Moc zajímavý kurz, plánuji zakoupit, i v neplacené části je mnoho užitečných informací, ale určitě je výborné zakoupit tento kurz třeba jako dárek ke koupi kávovaru. Super nápad!!!

Profilová fotografie

Marketa Kynstlerová

23.1.2022

Dobrý den, tento kurz přípravy kávy je moc zajímavý.Kávu mám moc ráda, v různých variantách ,bez kávy si to neumím představit ani nedokážu v práci fungovat

Zobrazit další hodnocení (11 hodnocení)

Objevte podobné kurzy

Kategorie: Kreativita  ·  Osobní rozvoj

O lektorovi:

Lektor

Goran Jozić - Podnikatel v gastronomii

Jmenuji se Goran Jozić a pocházím z Bosny a Hercegoviny. Ze země, jejíž kávová kultura má pevné kořeny a tradice. Pití kávy je u nás dodnes obřadem, při kterém se potkávají lidé všech generací.
Kousek mé země jsem přenesl i do kavárny, kde připravujeme kávu v džezvě tradičním způsobem. Vše kolem kávy se tedy stalo mým koníčkem, prací a vášní.

Příběh mé kávy začal v roce 2002. Od té doby v pražírně Orient Coffee pražíme kávu, jejíž směsi a chutě se vyvíjejí nejen podle světových trendů, ale také podle hodnocení našich věrných zákazníků.

Od roku 2003 soutěžím v baristických a dalších s kávou spojených soutěžích. V roce 2015 jsem také svou první soutěž organizoval, a to Mistr kávy v přípravě kávy v džezvě. Již 4 roky jsem lektorem České barmanské asociace, v rámci které pořádáme certifikované kurzy. 
Těším se na šálek kávy s Vámi.
Váš Goran Jozić 

 

Časté dotazy ke kurzu:

Pokud si dnes pořídím celý kurz, budu k němu mít přístup okamžitě?

Ano. Pouze v případě platby bankovním převodem je třeba počítat se zpožděním 1 - 3 dny. Z tohoto důvodu doporučujeme úhradu kartou nebo online převodem.

Pořídím-li si celý kurz, získám jej okamžitě celý nebo se lekce postupně odemykají?

V případě pořízení kompletního kurzu získáváte okamžitě všechny lekce naráz a můžete si je procházet bez jakéhokoliv omezení.

Mohu si kurz stáhnout do svého PC?

Ne, to bohužel není možné z bezpečnostních důvodů. K prohlížení lekcí kurzu je nutné připojení k internetu.

Mohu platit v eurech?

Ano. Zvolte ve svém profilu na www.kurzyproradost.cz/ucet/zmenit-udaje v poli "Stát" Slovensko (případně jinou zemi). Pak uvidíte ceny na webu v eurech a v eurech můžete i platit.

Mohlo by Vás zajímat:

  • Vitráže technikou Tiffany pro pokročilé

    Vitráže technikou Tiffany pro pokročilé

    Lenka Kinzlová  776 ×Účastníků kurzu

    5,0
    (13)
  • Vitráže technikou Tiffany pro pokročilé

    Ponořte se do světa barevných vitráží technikou Tiffany a naučte se výrobu trojrozměrných předmětů.

  • Drhání pro začátečníky

    Drhání pro začátečníky

    Iva Prošková  2 127 ×Účastníků kurzu

    5,0
    (27)
  • Drhání pro začátečníky

    Osvojte si krok za krokem techniky drhání nebo-li macramé a vytvořte si své originální interiérové dekorace či šperky a doplňky.

  • Pletení z pedigu pro pokročilé

    Pletení z pedigu pro pokročilé

    Karla Hátleová  1 385 ×Účastníků kurzu

    5,0
    (54)
  • Pletení z pedigu pro pokročilé

    Naučte se s pedigem další techniky a tvořte originální košíky, ošatky nebo třeba kabelky.

  • Drátování pro pokročilejší

    Drátování pro pokročilejší

    Karla Hátleová  1 408 ×Účastníků kurzu

    5,0
    (38)
  • Drátování pro pokročilejší

    Naučte se krok za krokem tvořit z drátů nádherné dekorace, šperky, ale i užitečné košíky či věšáky.

  • Kreslení karikatur

    Kreslení karikatur

    Samuel KingDavis  1 947 ×Účastníků kurzu

    5,0
    (27)
  • Kreslení karikatur

    V kurzu se naučíme jednoduše kreslit karikatury se zkušenými lektory Samuelem a Petrou.

  • Šití balerínek pro začátečníky

    Šití balerínek pro začátečníky

    Veronika Mocová  2 728 ×Účastníků kurzu

    5,0
    (36)
  • Šití balerínek pro začátečníky

    Krok za krokem se naučte vyrobit zcela originální balerínky, které vám padnou jako ulité.

Všechny naše kurzy obsahují neplacenou a placenou část.

Vstup do kurzu je vždy zdarma a nikdy nezavazuje k nákupu.

U placených částí vždy platí 100% záruka vrácení peněz.

Naše kurzy můžete přehrávat kdykoliv na PC, mobilu i tabletu.

CHCI SE STÁT LEKTOREM

Máte zájem stát se lektorem a natočit svůj kurz?

VÍCE INFORMACÍ    
×

Kurz přípravy kávy

kurz na vás už čeká — začněte ZDARMA:

Jste připraveni? Pro přehrání vložte svůj e-mail:

Vložte svůj e-mail
Vložte svůj e-mail

— nebo —

Už máte účet? Přihlaste se

×

Doplňte své jméno a příjmení:

Přeskočit

CHCI DAROVAT

dárkový poukaz

JAK POUŽÍT

dárkový poukaz

DÁRKOVÉ POUKAZY