IMG_1650

Pečení chleba pro radost? Tak to bylo téma našeho předvánočního setkání s Pepou Cvrčkem. Bavili jsme se o tom, že bychom na tohle téma „Kváskový chléb“ udělali videokurz, který bude jako první na webu KurzyProRadost.cz celý zdarma.

Od začátku do konce. Občas je dobré vybočit a udělat něco jinak a tak jsme chtěli udělat videonávod na pečení chleba, který na internetu není k nalezení.

Od začátku do konce, to znamená od výroby kvásku až po vytvoření lesklé kůrky. Kurz už je na světě a věřím, že vám udělá radost. My jsme si s Pepou užili natáčení skvěle a byl u toho srandy pytel. Do natáčení se nám vetřeli i Pepovo synkové, Filipek a Vojtíšek. Prostě se nám je nepodařilo odehnat, tak jsme je zapojili do hrátek s chlebovým těstem a ukázalo se, že pečení chleba se může stát skvělou rodinnou zábavou. Tak tedy, posuďte sami, jak se nám videokurz “Pečení kváskového chleba” podařil.

Spusťte si jej kliknutím zde.

No a jestli máte ve svém kuchyňském šuplíku nějaký jiný postup než ten náš, tak budeme moc rádi, když se s ostatními o něj podělíte. Pošlete nám jej a my je zveřejníme na blogu. Můžete se klidně pustit i do natočení videa, ale to nám předem dejte vědět, abychom se domluvili na tom, jak má video vypadat. A ještě něco. Třeba máte doma i jinou zajímavost, než recept na chleba. Na dobré buchty od babičky nebo tlačenku od dědečka. Pochlubte se a ukažte je ostatním návštěvníkům našeho webu!


  • George Burian

    Abych si udrzel spickove zdravi, tak uz nic nepecu, ani nevarim. Stravuji se pouze zivou stravou. Zbavil jsem se vsech zdravotnich problemu a je mi bajecne, nebyt obcas nejakeho urazu. Pracuji na tom, aby mi to vydrzelo alespon do sta let. :-)

    • Miroslav Šustr

      Pane Geordi, to je dobrý příspěvek, jenom by to možná chtělo trošku rozvinout, jak máme rozumět té živé stravě? Předpokládám, že se nehoníte po polích a lesích, abyste si ulovil svého živého ušáka a protože ani nevaříte ani nepečete, že ho nespořádáte i s chlupy :-)? Pravděpodobně máte na mysli stravu rostlinou? Věřím, že i to může někomu vyhovovat. Osobně ale dávám přednost tomu, že jím, na co mám chuť. A to že je mi báječně? Věřím, že to není stravováním, ale tím jaký máme kdo postoj k životu, k sobě samému, k víře v to, co chceme dosáhnout a tak podobně. Myslím že je to otázka spíše duševních a duchovních pokrmů, nežli jestli jíme bůček nebo pampelišky. :-) Ale nemusím mít pravdu, třeba to funguje jenom mně.

      • George Burian

        Urcite se nehonim za zajici na poli, protoze maso nejim. Neni zadny duvod jist maso. Jestli je Vase telo zdrave, muzete zjistit velice jednoduse. Zkuste se mesic myt jen na tech nejkrytictejsich mistech tela, necistit si zuby a nevymenovat si obleceni. Pokud se s Vami po mesici bavi uz jenom bezdomovci, tak mate zdravotni problem a dusevni a duchovni pokrm Vas nezachrani. Je ale mozne, ze to zvladnete i s dusevnim a duchovnim pokrmem, to se priznam bez muceni, ze jsem to zatim nezkousel. Jinak se primarne zivim vetsinu roku plevely (vojteska, jetel, rebricek, jitrocel, pampeliska, kopriva, sedmikrasky, svizel, proste co roste zeleneho na louce) a vypestky ze zahradky (rajcata, okurky, celer, petrzel, cesnek medvedi, portulak, brokolice, mangold, paprika, cesnek, cibule, zeleny jecmen, zelena psenice, ruzne koreni). V zime mrkev, jablka, cervena repa, naklicena semena, mak, atd. Celorocne macene orechy a macena semena. K tomu kefir, jogurt a ruzne za studena lisovane oleje. Je toho jeste podstatne vic, ale to by bylo vypisovani na celou stranku.

  • http://www.eliteholdings.sk edita

    Priklanam sa k nazoru pana Georga (samozrejme na zaklade niekolkomesacnej skusenosti v minulosti). Okrem iného si eliminujete rizoko celiakie (neznasanlivost na gluten z mucnych vyrobkov), ktora sa rozsiruje, kedze pouzivame „modernizovanu“ psenicu s vyssim obsahom glutenu. Opisuju sa príznaky-hnacky a chudnutie, ja poznam 3 ludi, co z chleba naopak opuchli. A co je najhorsie, celiakia sa moze maskovat inými prejavmi – skleroza, psychicke poruchy, az rakovina. A zbytocne a chybne sa lieci iny priznak…. Pan Miroslav, ak by ste si vyskusali par mesiacov zivu rastlinnu stravu (Norman Walker dozil 117 rokov), tak sa tazko budete vracat k devitalizovanej, bezfarebnej varenej potrave. Ledaze by ste boli duchovny Majster-tym je to jedno, co jedia, ba dokonca aj ked nejedia nic (brethariani). Pre vsetkych ostatných iste plati-ak si davam pozor na to, cim krmim motor svojho auta, preco si nedavam pozor na to, cim krmim svoj „motor“, aby mi moj „stroj“ vydrzal co najdlhsie ? ;-)

    • George Burian

      Pokud si o tom stravovani chcete popovidat, tak mne najdete pod stejnym jmenem na Facebooku. Budu se tesit na pripadny kontakt. :-)

      • http://www.kurzyproradost.cz Zdeňka Kamišová

        Díky za Vaše komentáře, určitě na tomhle druhu stravování něco bude a jsem ráda, že máme tak osvícené čtenáře. Na druhou stranu – krásně upečený chleba s křupavou kůrkou pečený s láskou…To vidím jako dobrou snídani, ne?!